Newsroom

Newsroom

Απελευθέρωση του επαγγέλματος του ενεργειακού επιθεωρητή

Απελευθερώνεται το επάγγελμα του ενεργειακού επιθεωρητή, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που υπογράφει ο αναπληρωτής…

Απελευθερώνεται το επάγγελμα του ενεργειακού επιθεωρητή, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Σ. Καλαφάτης. Ωστόσο, θα θεσπιστεί σύντομα διάταξη με την οποία θα ορίζονται ανώτατες τιμές. Με την εγκύκλιο που βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης, καταργείται η απαίτηση προηγούμενης διοικητικής άδειας για την άσκηση της δραστηριότητας του ενεργειακού επιθεωρητή και απαιτείται πλέον μόνο η αναγγελία έναρξης. Όσον αφορά τις ανώτατες αμοιβές των ενεργειακών επιθεωρητών, καθορίζονται σε 2 ευρώ ανά τ.μ. για κτίρια κατοικιών, με ανώτατο όριο 5.000 ευρώ και σε 2,5 ευρώ ανά τ.μ. για κτίρια εκτός κατοικίας, με ανώτατο όριο τις 10.000 ευρώ. Σημειωτέον οι ενεργειακοί επιθεωρητές είναι οι αρμόδιοι για την έκδοση των Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης, εγγράφων που απαιτούνται για κάθε νέα μίσθωση ή πώληση ακινήτου.


Μετέωρα: Συγκίνηση από αναρριχητές που αναφωνούν τα ονόματα των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών στο δυστύχημα των Τεμπών (video)

anarixites

Μετέωρα: Συγκίνηση από αναρριχητές που αναφωνούν τα ονόματα των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών στο δυστύχημα των Τεμπών (video)

Κατά την αναβίωση του εθίμου στον Άϊ Γιώργη τον Μαντηλά