Newsroom

Newsroom

Απελευθερώθηκε ο γιος του πρώην πρωθυπουργού του Πακιστάν

Απελευθερώθηκε σήμερα ο 30χρονος Αλί Χάιντερ Γκιλάνι, γιος του πρώην πρωθυπουργού του Πακιστάν Γιούσεφ Ράζα Γκιλάνι (2008-2012).

573244401dc5245b4e8b4671

Ο Γκιλάνι είχε απαχθεί το 2013 και απελευθερώθηκε την Τρίτη στο Αφγανιστάν, έπειτα από κοινή επιχείρηση των Ειδικών Δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και του Αφγανιστάν, όπως ανακοίνωσε το NATO.

Η απελευθέρωσή του έγινε στη διάρκεια επιχείρησης εναντίον ενός πυρήνα τρομοκρατών, ο οποίος φέρεται να συνδέεται με την αλ Κάιντα στο ανατολικό Αφγανιστάν, ανέφερε από την πλευρά της η προεδρία του Αφγανιστάν σε δική της ανακοίνωση.

Ο Γκιλάνι μεταφέρθηκε στην πρεσβεία του Πακιστάν στην Καμπούλ και οργανώνεται πλέον η επιστροφή του στην πατρίδα του, αφού ολοκληρωθούν οι ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβάλλεται, σύμφωνα με το ΥΠΕΞ του Πακιστάν.

Εκατοντάδες υποστηρικτές και μέλη της παράταξής του, του Λαϊκού Κόμματος του Πακιστάν (PPP) συγκεντρώθηκαν μπροστά στο σπίτι της οικογένειας στο Μουλτάν, τη μεγάλη πόλη του Παντζάμπ, από όπου είχε απαχθεί ο Αλί Χάιντερ Γκιλάνι την 9η Μαΐου 2013, δύο ημέρες πριν από τις εκλογές. Η οικογένεια Γκιλάνι είναι μια από τις πλέον ισχυρές στο Μουλτάν και ανήκει ιστορικά στο PPP, το οποίο βρίσκεται στην αντιπολίτευση.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…