Απειλούν το Documento με μηνύσεις γιατί η Περιφέρεια αποφάσισε να μην κάνει μπίζνες μαζί τους

Και όμως συνέβη. Εταιρεία που ίδρυσε περιφερειακή σύμβουλος του Πατούλη απειλεί το Documento με μήνυση ανακοινώνοντάς το στην Περιφέρεια η οποία ήταν αυτή που αποφάσισε να μην κάνει τελικά μπίζνες μαζί της!

patoylis

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Την Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου το Documento αποκάλυψε μια… κρυφή μπίζνα που έτρεχε στην Περιφέρεια Αττικής με πρωταγωνίστρια περιφερειακή σύμβουλο του Γιώργου Πατούλη. Ο λόγος για την Ευγενία Μπαρμπαγιάννη, αρμόδια για τον εθελοντισμό.

Όπως γράψαμε λοιπόν, στο τελευταίο από τα 48 θέματα της ημερήσιας διάταξης (τηλεδιάσκεψη) της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής, αφορούσε στη στέγαση της υπηρεσίας των Λαϊκών Αγορών. Και συγκεκριμένα στο κτίριο που επρόκειτο να τη φιλοξενήσει.

Το κτίριο ανήκει στην εταιρεία “Εκπαιδευτικός Όμιλος DATA TYPE Α.Ε”, εταιρεία την οποία είχε ιδρύσει πριν από πολλά χρόνια η Ευγενία Μπαρμπαγιάννη. Μάλιστα, η περιφερειακή σύμβουλος του Πατούλη εμφανιζόταν τουλάχιστον μέχρι τον Ιούλιο του 2020 να είχε εξουσιοδοτηθεί από την εταιρεία ώστε μεταξύ άλλων να προβαίνει και σε οποιασδήποτε μορφής σύμβαση, αγορά, πώληση, ενεχυρίαση καθώς και να διαπραγματεύεται – καθορίζει τους όρους αυτών.

Άραγε διαδραμάτισε κάποιον ρόλο στην προώθηση του συγκεκριμένου κτιρίου για τη στέγαση της υπηρεσίας των Λαϊκών αγορών; Φέρει μέχρι και σήμερα την εξουσιοδότηση αυτή;

Ας αφήσουμε όμως τον ρόλο της στην άκρη. Πρόεδρος του Δ.Σ της DATA TYPE Α.Ε είναι ο αδερφός της, Κυριάκος Μπαρμπαγιάννης ενώ διευθύνων σύμβουλος είναι ο σύζυγός της, Βασίλης Αδαμόπουλος. Προκύπτει εμφανώς έμμεση σχέση και μάλιστα πάρα πολύ στενή ακόμα με την εταιρεία που κόντευε να πάρει τη δουλειά από την Περιφέρεια.

Μετά το ρεπορτάζ μας, ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, κ. Νίκος Πέππας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία άδειαζε εντελώς την Μπαρμπαγιάννη ομολογώντας εμμέσως πλην σαφώς ότι όντως υπήρχε θέμα.

Έγραφε ότι δεν ετέθη ζήτημα μίσθωσης του ακινήτου καθώς η από 25 Σεπτεμβρίου εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής ήταν αρνητική. Μάλιστα έριχνε το… φταίξιμο στην ίδια την εταιρεία η οποία, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του κ. Πέππα,«προφανώς δεν έλαβε υπόψη της ή αγνόησε τους δεοντολογικούς κανόνες λειτουργίας ενός δημόσιου φορέα και τους μηχανισμούς ελέγχων για την πρόληψη τέτοιων φαινομένων».

Δεν σταμάτησε όμως εκεί… Διαβάστε την συνέχεια στο Documentonews

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…