Απειλητικά μηνύματα δεχόταν και ο Παρασκευόπουλος

Μετά τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, και ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος ισχυρίστηκε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ότι δεχόταν απειλητικά μηνύματα. 

paraskeuopoulos

Μετά τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, και ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος ισχυρίστηκε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ότι δεχόταν απειλητικά μηνύματα. 

«Και εγώ είχα τέτοια θέματα και βρισκόμουν στη θέση εγώ να αναφέρομαι στον κ. Πανούση για τέτοια θέματα και όχι αυτός. Και εγώ είχα μηνύματα ανησυχητικά. Τα υπουργεία αυτά λόγω του αντικειμένου τους είναι ευάλωτα σε τέτοια θέματα. Ωστόσο αισθάνομαι ασφαλής διότι η πολιτεία μας προστατεύει» δήλωσε και συνέχισε λέγοντας πως «έχω φύλαξη. Αυτά είναι θέματα που αξιολογεί η αστυνομία. Εχω στοχοποιηθεί και εγώ κατά καιρούς, αλλά επαφίεμαι στην ασφάλεια που μας παρέχεται. Στην περίπτωση μου δεν έχουν ονοματεπώνυμο οι απειλές, τουλάχιστον αξιόπιστο».

Σχετικά με τα όσα ισχυρίζεται ο κ. Πανούσης, σημείωσε: «Δεν μπόρεσα, από ό,τι διάβασα, να αποσαφηνίσω πού είναι το μυθιστόρημα, πού οι καταγγελίες, πού ο εγκληματολόγος. Το γεγονός ότι προσέφυγε στη δικαιοσύνη ο κ. Πανούσης είναι θετικό. Η δικαιοσύνη θα ερευνήσει σχετικά και θα αξιολογήσει τα πάντα. Εμείς θα περιμένουμε».

Για τη συνομιλία που αναφέρει ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη ότι είχε με τον Υπουργό Δικαιοσύνης για την έρευνα της αστυνομίας στις φυλακές, ο κ. Παρασκευόπουλος τόνισε ότι το περιστατικό είναι πραγματικό όχι όμως ακριβώς όπως το περιγράφει ο  κ. Πανούσης.

«Τα πράγματα έχουν ως εξής. Συγκεκριμένη ιστοσελίδα στο διαδίκτυο έκανε υπαινιγμούς και κατά εμού και κατά του κ. Πανούση για έλεγχο που είχε γίνει στα κελιά. Τότε έγιναν δηλώσεις από τον κ. Πανούση τις οποίες θεώρησα ότι με θίγουν και απάντησα σχετικά. Ολα είναι γνωστά και σε δελτία Τύπου» είπε.

Στο ερώτημα αν υπάρχει πιθανότητα να μπει η αστυνομία στη φυλακή χωρίς να το γνωρίζει ο κ. Παρασκευόπουλος απάντησε: «Μπορεί να έχει γίνει με εντολή εισαγγελέα», ενώ αν ήταν ενήμερος για τη συγκεκριμένη περίπτωση είπε: «Δεν μπορώ να σας πώς διότι είναι θέματα ασφάλειας τα οποία δεν μπορούν να συζητούνται δημόσια».

Σε άλλη ερώτηση για διαφωνίες του με τον κ. Πανούση, απάντησε: «Διαφωνίες περί του πρακτέου με τον κ. Πανούση είχα, αλλά γενικά είχα καλή συνεργασία. Σε διάφορες ιστοσελίδες είχε καταλογιστεί ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης περιέλαβε ρυθμίσεις για αιτήματα κρατουμένων. Με τον κ. Πανούση δεν είχα τέτοιες διαφωνίες. Δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο. Σε ό,τι αφορά τον Ξηρό δεν προέκυψε διαφωνία διότι ούτε ο Ξηρός ήθελε να κάνει χρήση για το βραχιολάκι».