Aπειλή για βόμβα σε αεροπλάνο από Πολωνία – Προσγειώθηκε στην Αθήνα

Το αεροπλάνο συνόδευσε ζεύγος ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών F-16, τα οποία μετά την προσγείωσή του επέστρεψαν στο Βόλο.

aeroplanoo

Προσγειώθηκε στις 17:40 στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το αεροπλάνο Boeing 738 της Ryanair, από την Πολωνία, που έστειλε ειδοποίηση για βόμβα.

Το αεροσκάφος, με σχεδόν 190 επιβάτες, Έλληνες και ξένους, βρισκόταν σε προγραμματισμένη πτήση από το Κατοβίτσε της Πολωνίας στην Αθήνα. Λίγο πριν φτάσει, ο πιλότος ενημέρωσε τον Πύργο Ελέγχου για ύπαρξη βόμβας, χωρίς να γνωρίζει κανείς αν αυτό είναι απειλή προς την εταιρεία ή από επιβάτη.

Στο αεροδρόμιο το αεροσκάφος έχει μεταφερθεί σε ασφαλή τομέα, έχει αποκλειστεί ο γύρω χώρος και έχει κατακλειστεί από δυνάμεις της Αστυνομία, ΕΚΑΜ και Πυροσβεστικής που βρίσκονται σε επιφυλακή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πιλότος ανέφερε ότι δεν πρόκειται για αεροπειρατεία. Το αεροσκάφος εκκενώνεται και στη συνέχεια θα μπουν άνδρες του ΤΕΕΜ για να ελέγξουν τους χώρους.

Ψευδής αποδείχθηκε τελικά η ειδοποίηση για βόμβα στο Boeing της Ryanair που είχε ξεκινήσει από την Πολωνία με 192 επιβαίνοντες.

Σύμφωνα με πηγες του αεροδρομίου ολοκληρώθηκαν με επιτυχία στις 7:20 μμ οι έλεγχοι στο αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση από το Κατοβίτσε της Πολωνίας στην Αθήνα.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριακών στοιχείων, σχετικά με ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού σε αεροσκάφος εταιρείας που πραγματοποιούσε πτήση από χώρα του εξωτερικού με προορισμό την Αθήνα, το αεροσκάφος, μετά από απόφαση της Επιτροπής Ασφάλειας Αερολιμένα, συνοδευόμενο από μαχητικά αεροσκάφη, προσγειώθηκε με ασφάλεια απογευματινές ώρες σήμερα (22-01-2023) στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος».

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο σύνολο των επιβατών, καθώς και στα αεροσκάφος από αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, χωρίς να προκύψει κάτι ύποπτο».

Ευθύνες στην Ryanair αναζητούν οι επιβάτες

Σύφωνα με μαρτυρίες επιβατών καταγγέλλουν ότι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση, από το πλήρωμα.

Μόλις προσγειώθηκε η πτήση στην Αθήνα, οι οι επιβάτες απέκτησαν εικόνα για το τι ακριβώς έχει συμβεί μέσα από μηνύματα συγγενών.

Με βάση κάποιες πηγές,  ο πιλότος της επίμαχης πτήση κατέθεσε πως την ενημέρωση για ύπαρξη βόμβας την έλαβε την στιγμή που περνούσε από το FIR Σκοπίων, από τον Πύργο Ελέγχου των Σκοπίων, δίχως να είναι σε θέση να εξηγήσει αν αυτό ήταν πληροφορία των τοπικών Αρχών ή τηλεφώνημα στις Αρχές της Β. Μακεδονίας που αποδείχτηκε φάρσα.

 

 

Παπαδάκης: Νευρίασε με την Αναστασοπούλου on air – «Όλη την ώρα σε βλέπω να δυσανασχετείς» (video)

Παπαδάκης Αναστασοπούλου

Παπαδάκης: Νευρίασε με την Αναστασοπούλου on air – «Όλη την ώρα σε βλέπω να δυσανασχετείς» (video)

«Μιλάω κι εγώ, μιλάς κι εσύ, μη δυσανασχετείς», είπε ο Γιώργος Παπαδάκης απευθυνόμενος στη Μαρία…

Εισαγγελέας για Τέμπη: Σε 20 μέρες να έχετε βρει ποιοι ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό ενώ υπήρχαν αγνοούμενοι

ΤΕΜΠΗ Ατυ

Εισαγγελέας για Τέμπη: Σε 20 μέρες να έχετε βρει ποιοι ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό ενώ υπήρχαν αγνοούμενοι

Η αντεισαγγελέας εφετών Λάρισας «βάζει στην θέση της» την εισαγγελέα Ειρήνη Κεχαγιά και διατάσσει την…

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

alcohol 492871 1920

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

Να αυξηθούν οι φόροι, να περιοριστούν τα σημεία πώλησης και οι διαφημίσεις και να απαγορευθούν…