Απειλή για βόμβες σε αεροσκάφη που κατευθύνονταν στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών

Συναγερμός στις βελγικές αρχές, μετά από απειλές για τοποθέτηση βομβών μέσα σε δύο αεροσκάφη, τα οποία τελικά προσγειώθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο Ζαβεντέμ των Βρυξελλών, ενώ όλοι οι επιβάτες είναι ασφαλείς.

57ab6d3e1dc524604c8b48d2

Οι εισαγγελείς θεώρησαν ότι οι απειλές ήταν αρκετά σοβαρές και πρότειναν να ληφθούν μέτρα, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο VRT, ενώ ειδοποιήθηκαν οι υγειονομικές υπηρεσίες των Βρυξελλών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του independent και τα δυο αεροπλάνα προσγειώθηκαν με ασφάλεια. Η πτήση SAS SK4745 από το Οσλο προσγειώθηκε στις 19.19 τοπική ώρα στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και η άλλη πτήση SAS SK2591 από τη Στοκχόλμη προσγειώθηκε στην Τουλούζη στις 19.37 τοπική ώρα. ‘Οπως αναφέρει η εφημερίδα που επικαλείται πληροφορίες του Le Depeche du Midi δεν υπήρχε τρομοκρατική απειλή αλλά γιατρικοί λόγοι που οδήγησαν στην προσγείωση.

Σύμφωνα με βέλγο δημοσιογράφο, ο πιλότος πληροφορήθηκε για την απειλή 20 λεπτά πριν προσγειωθεί στο αεροδρόμιο. Οι επιβάτες ενημερώθηκαν για την απειλή και έπρεπε να περιμένουν 10 λεπτά πριν τους επιτραπεί να φύγουν από το αεροπλάνο μετά την προσγείωσή του.

Σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης ορισμένα αεροπλάνα άλλαξαν πορεία για να προσγειωθούν σε άλλα αεροδρόμια.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Jan Jambon, Υπουργός Εσωτερικών της χώρας, ο οποίος δήλωσε ότι δεν υπάρχει λόγος για πανικό όπως αναφέρει η εφημερίδα independent καθώς οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης είναι σε ετοιμότητα.