Απειλές Ορμπάν για βέτο στην ένταξη της Βουλγαρίας στη ζώνη Σένγκεν – Φόρος στο ρωσικό αέριο η αιτία

Η αντίσταση του Ορμπάν στις Βρυξέλλες είχε ως αποτέλεσμα να κερδίσει κάποιους πόντους επιβράβευσης στη Μόσχα, με την οποία η εθνικιστική κυβέρνησή του διατηρεί τακτικές επαφές ακόμη και στη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία, και η οποία εξακολουθεί να προμηθεύει στην Ουκρανία το μεγαλύτερο μέρος του αερίου που χρειάζεται.

AP Orban

Η Ουγγαρία θα ασκήσει βέτο στην ένταξη της Βουλγαρίας στη ζώνη Σένγκεν αν δεν καταργήσει έναν φόρο διέλευσης στο ρωσικό αέριο, ανακοίνωσε σήμερα το ουγγρικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η απειλή για βέτο ακολουθεί τη συμφωνία προχθές, Πέμπτη, όλων των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκτός της Ουγγαρίας για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία παρά την εισβολή της Ρωσίας, παρακάμπτοντας τις αιτιάσεις του ακροδεξιού πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν με το να καταφέρει να φύγει από την αίθουσα όταν λαμβανόταν αυτή η απόφαση.

Παραθέτοντας δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Πίτερ Σιγιάρτο, το υπουργείο ανέφερε πως η Ουγγαρία κατέστησε σαφές στη Βουλγαρία πως θα προβάλει βέτο στην εισδοχή της αν ο φόρος στην κυριότερη διαδρομή εισαγωγής αερίου της Ουγγαρίας παραμείνει σε ισχύ.

“Καταστήσαμε σαφές στους Βούλγαρους πως αν εξακολουθήσουν να το διατηρούν σε ισχύ αυτό για πολύ, αν διακινδυνεύσουν την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού της Ουγγαρίας για πολύ, τότε θα θέσουμε βέτο στην εισδοχή τους στη Σένγκεν”, είπε ο Σιγιάρτο.

Κατέληξε πως η Ουγγαρία θα άρει το βέτο της μόλις ανακληθεί ο φόρος διέλευσης.

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…