Newsroom

Newsroom

«Απειλές» Άδωνι: Εγώ προσωπικά δεν θα σας αφήσω μόνους στο κύμα της ακρίβειας

Όχι εντάξει Άδωνι, δεν θα πάρουμε...

ek adonis

Από μια ισχυρή δέσμευση χαρακτηρίστηκε η χθεσινή τοποθέτηση του Άδωνι στη Βουλή. «Η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά δεν θα σας αφήσουμε μόνους στο κύμα της ακρίβειας», τόνισε ο υπουργός και άνετα αυτό το μήνυμα ακούγεται κάπως απειλητικό από το στόμα του Γεωργιάδη.

Αυστηρό μήνυμα στην αγορά ότι θα συνεχιστούν οι εντατικοί έλεγχοι και θα επιβάλλονται πρόστιμα σε όσους διαπιστώνεται ότι αισχροκερδούν, εκμεταλλευόμενοι την ενεργειακή κρίση, έστειλε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι η κυβέρνηση δεν θα αφήσει χωρίς προστασία τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες απέναντι στο κύμα ακρίβειας.

«Στέλνω το μήνυμα στους πολίτες ότι ποτέ αυτή η κυβέρνηση, και εγώ προσωπικά, δεν θα σάς αφήσουμε μόνους στο κύμα της ακρίβειας. Ναι, θα έχουμε αυξήσεις τιμών γιατί δεν είναι δυνατόν να αποφύγουμε τον εισαγόμενο πληθωρισμό. Με τις σημερινές όμως ανακοινώσεις, αποδεικνύουμε έμπρακτά ότι εκεί όπου θα χρειάζεται θα παρεμβαίνει η κυβέρνηση για να βοηθήσει τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του εγχώριου πληθωρισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

«Οι εντατικοί έλεγχοι στην αγορά και συνεχίζουν και αποδίδουν. Δεν θέλω να δώσουμε το μήνυμα ότι υπάρχει ανοχή στους παραβάτες. Δεν μου αρέσουν τα πλαφόν, θέλω να λειτουργούν ελεύθερα οι όροι της αγοράς. Στη δεδομένη όμως στιγμή πρέπει να σταλεί το μήνυμα ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, γιατί ο κόσμος υποφέρει από την άνοδο του εγχώριου πληθωρισμού», επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης και συμπλήρωσε: «Και τα εργαλεία φτιάξαμε και τη Διϋπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) λειτουργούμε και την χρησιμοποιούμε για την ευρυθμία της αγοράς. Ουδέποτε στην αγορά επιβλήθηκαν τόσα πρόστιμα».

Το επεισόδιο με Κατρίνη

Ο κ. Γεωργιάδης επιτέθηκε στον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλη Κατρίνη, κατηγορώντας για ανακρίβειες σχετικά με τις αιτιάσεις του για ανύπαρκτους ελέγχους στην αγορά και την επιβολή προστίμων σε όσους αισχροκερδούν.

«Ποτέ δεν είχαμε τέτοια αποτελέσματα στην πάταξη του παραεμπορίου. Την επομένη μέρα από το πρόστιμο των 140.000 ευρώ σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ επιβλήθηκε πρόστιμο 157.000 ευρώ σε μεγάλη χονδρεμπορική εταιρία. Από τον Οκτώβριο και Νοέμβριο έγιναν τόσοι συστηματικοί έλεγχοι όσοι δεν είχαν γίνει ποτέ.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και τα πρόστιμα θα εξακολουθήσουν να επιβάλλονται και να πληρώνονται όποτε η υπηρεσία το εισηγηθεί. Εγώ ούτε για μειώσεις ούτε για αυξήσεις προστίμων μπορώ να αποφασίσω. Πάντα κάνω δεκτή την πρόταση των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων. Την υπογράφω γιατί θέλω να σταλεί το μήνυμα προς όλους όσους δραστηριοποιούνται στην αγορά, ότι αυτή τη δύσκολη στιγμή για όλους, δεν μπορεί κανείς να αισχροκερδεί», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…