Newsroom

Newsroom

Απειλεί ξανά ο Ερντογάν: Δεν θα έχουμε διμερείς σχέσεις με την Αθήνα, μέχρι να… «διορθώσει τα λάθη της»

Κάλεσε επιπλέον την κυβέρνηση της Ελλάδας να "είναι ειλικρινής" στις σχέσεις της με την Τουρκία.

mitsotakis erdogan Medium

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα, απευθυνόμενος στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), ότι η Άγκυρα ακύρωσε τη συμφωνία για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας- Τουρκίας και πρόσθεσε ότι η Τουρκία δεν θα έχει διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα μέχρις ότου η Αθήνα «διορθώσει τα λάθη της», όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Παράλληλα, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο, ο Ερντογάν κάλεσε την κυβέρνηση της Ελλάδας να “είναι ειλικρινής” στις σχέσεις της με την Τουρκία.

Την ίδια στιγμή, η Τουρκία δεν έχει λάβει ακόμη καμία συγκεκριμένη πρόταση για την αντιμετώπιση των ανησυχιών της σχετικά με τις προσπάθειες ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο NATO, στις οποίες αντιτίθεται η Άγκυρα με την αιτιολογία ότι οι χώρες αυτές υποστηρίζουν οργανώσεις που έχει χαρακτηρίσει τρομοκρατικές.

Απευθυνόμενος στην κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματός του Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), ο Ερντογάν σημείωσε ότι η Τουρκία θέλει να δει μια “ειλικρινή” προσέγγιση από τις δύο σκανδιναβικές χώρες όσον αφορά τις ανησυχίες της και πρόσθεσε ότι η Άγκυρα δεν θα αλλάξει άποψη, αν δεν δει να γίνονται συγκεκριμένα και δεσμευτικά βήματα.

Ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι η αντίθεση της Τουρκίας στις προσπάθειες ένταξης της Στοκχόλμης και του Ελσίνκι δεν αποτελεί “καιροσκοπισμό”, αλλά μάλλον ζήτημα εθνικής ασφάλειας

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

παο finel

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

Ο μεγαλύτερος «άθλος» στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague ολοκληρώθηκε και πλέον ο Παναθηναϊκός Aktor δίνει…

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

μηστο ευρω

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Πολλά τα παράπονα των βουλευτών για συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στις συναντήσεις με Μητσοτάκη.