Απέχουν από την Προανακριτική για τον Παπαγγελόπουλο Τζανακόπουλος - Πολάκης

Στην επιτροπή προσήλθε από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, μόνο ο εισηγητής του, Σπύρος Λάππας

Άγγελος Προβολισιάνος 12/11/2019 | 18:33

Από τα πέντε εναπομείναντα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την εξαίρεση των Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου μόνο ο Σπύρος Λάππας θα πάρει μέρος -σε πρώτη φάση- στη συνεδρίαση της Προανακριτικής.

Με τους Παύλο Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλο να απέχουν, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε να σηκώσει μόνος του το βάρος για τα διαδικαστικά ζητήματα που εκκρεμούν πριν η Επιτροπή προχωρήσει στην εξέταση του Κ. Φρουζή.

Συγκεκριμένα, ο Σπ. Λάππας αναμένεται να ζητήσει εκ νέου την ανάκληση της εξαίρεσης των Π. Πολακη και Δ. Τζανακοπουλου. Κατά τα φαινόμενα, το αίτημα θα απορριφθεί και εν συνεχεία θα συζητηθούν τα δύο ζητήματα που έθεσε ο ερευνώμενος, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός ζήτησε τη διαβίβαση εγγράφων των δικογραφιών που έχουν σχηματιστεί για το σκάνδαλο Novartis αλλά και την εξαίρεση των Β. Κεγκέρογλου, Κ. Κυρανάκη και Θ. Πλεύρη από την Επιτροπή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Θ. Πλεύρης αναμένεται να ζητήσει να συζητηθεί το αίτημα εξαίρεσης του, γεγονός που δύναται να ερμηνευτεί ως παραδοχή ότι προκύπτουν λόγοι εξαίρεσης εναντίον του.

Τα σενάρια

Στην περίπτωση που η Επιτροπή οδηγηθεί σε απόφαση εξαίρεσης των τριών, τότε η διαδικασία θα διακοπεί για να αντικατασταθούν τα μέλη που εξαιρέθηκαν. Αν όχι, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, ο Σπ. Λάππας θα ζητήσει διακοπή προκειμένου να ενημερώσει τα λοιπά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή, τα οποία θα δώσουν κανονικά το παρών στην εξέταση του Φρουζή.

Πηγή: documentonews.gr