ΑΠΕ και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ «εξαφάνισαν» την κριτική της Washington Post που «καρφώνει» τον Μητσοτάκη για λογοκρισία

Τελευταία προσπάθεια να μην πληγεί η εικόνα του «επιτυχημένου» πρωθυπουργού αποτέλεσε η αποσιώπηση μέρους της συνέντευξης του Κ. Μητσοτάκη στη Washington Post, το οποίο αφορούσε την ψήφιση του νέου Ποινικού Κώδικα «κατά της ψευδούς είδησης» και ο οποίος απειλεί την ελευθεροτυπία. Άλλωστε η απόκρυψη όσων που πλήττουν την εικόνα του πρωθυπουργού είναι κάτι που συνηθίζεται.

5418074 2

Η  συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Washington Post,  για την ανάπτυξη της οικονομίας, για τις επενδύσεις, για τη διαχείριση της πανδημίας και τις απαντήσεις του για τις επαναπροωθήσεις προσφύγων, δεν ήταν τόσο εύκολη όπως διαπιστώνει κανείς αρχικά. Ο πρωθυπουργός δέχθηκε  αιχμηρές ερωτήσεις αλλά και έντονη κριτική από τη δημοσιογράφο Lally Weymouth αναφορικά με την πρόσφατη θέσπιση του νέου Ποινικού Κώδικα για την διασπορά ψευδών ειδήσεων, για δημοσιεύματα που μπορεί «να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στην εθνική οικονομία, στην αμυντική ικανότητα της χώρας ή στη δημόσια υγεία». Ερωτήσεις πως ως δια μαγείας… εξαφάνισαν τόσο  το ΑΠΕ όσο και τα φυλοκυβερνητικά ΜΜΕ. Αυτό που πρόβαλαν στα δημοσιεύματα τους ήταν οι αναφορές του πρωθυπουργού για την πανδημία, το προσφυγικό, την οικονομία και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως  το κείμενο που δημοσιεύτηκε στην Washington Post, η  Lally Weymouth  ζητά από τον Έλληνα πρωθυπουργό στην απόσυρση του επίμαχου νόμου.

Συγκεκριμένα, προς το τέλος της συνέντευξης η έμπειρη δημοσιογράφος κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει για την πρόσφατη θέσπιση νομοθεσίας «κατά της ψευδούς είδησης» και τι  άρθρο 191 του νέου Ποινικού Κώδικα. Σημειώνεται πως το εν λόγω άρθρο τιμωρεί με ποινή φυλάκισης ή χρηματικής ποινής όσους εκφράζοντας δημόσια τις απόψεις τους για την οικονομία, τον τουρισμό, την αμυντική ικανότητα της χώρας, τις διεθνείς της σχέσεις ή τη δημόσια υγεία θεωρηθούν πως διαδίδουν «fake news».

«Το ελληνικό κοινοβούλιο μόλις ψήφισε έναν νόμο που καθιστά ποινικό αδίκημα τη δημοσίευση “ψευδών ειδήσεων”, και καθιστά υπεύθυνους τόσο τον ιδιοκτήτη όσο και τον δημοσιογράφο» σημειώνει αρχικά ο δημοσιογράφος, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να του απαντά πως «προσπαθήσαμε να περιορίσουμε ό,τι μπορεί να δημοσιευτεί, έτσι ώστε οι ιστορίες “ψευδών ειδήσεων”, ειδικά εκείνες που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία, να μην έχουν υπερβολική έκθεση».

«Νομίζω ότι αυτό θα ήταν ένα μεγάλο λάθος. Τι χρειάζεστε με την επίθεση στα μέσα ενημέρωσης;» τον ρωτά αμέσως μετά η δημοσιογράφος, με τον πρωθυπουργό να αρκείται να ανταπαντήσει πως «αυτό που κάνουμε είναι πολύ μετρημένο και πολύ έγκυρο». Όμως, δυστυχώς για τον Κ. Μητσοτάκη, η δημοσιογράφος δεν μένει εκεί.

«Γιατί απλώς δεν αποφασίζετε να μην το κάνετε;» επιμένει να τον ρωτά η δημοσιογράφος, με την απάντηση του Κ. Μητσοτάκη να εκπλήσσει. «Είστε μία έμπειρη δημοσιογράφος. Θα λάβω σοβαρά υπόψιν την παρατήρησή σας».

«Και εσείς είστε ένας πολύ επιτυχημένος πρωθυπουργός» επιστρέφει την φιλοφρόνηση η Weymouth, πριν συνεχίζει να τον στριμώχνει για την χουντικής έμπνευσης νομοθεσία. «Γιατί το κάνετε αυτό; Εσείς, από όλους τους ανθρώπους θα πρέπει να είστε συνηθισμένοι στα μέσα ενημέρωσης. Εκτίθεστε στα δημόσια βλέμματα εδώ και χρόνια. Είναι μια ολισθηρή πλαγιά», συνεχίζει να τον εγκαλεί η δημοσιογράφος, με τον Κ. Μητσοτάκη να πασχίζει να δικαιολογηθεί.

«Είχα το μερίδιο επιθέσεων που μου αναλογεί. Αλλά δεν είναι για μένα. Αφορά… τη δημόσια υγεία. Από την άλλη πλευρά, θα μπορούσατε να υποστηρίξετε ότι οι ιστορίες είναι ήδη στο διαδίκτυο, και κανείς δεν μπορεί να λογοκρίνει το διαδίκτυο» απαντά ο πρωθυπουργός, σε μία ακόμα απονενοημένη προσπάθεια να κλείσει το θέμα, με τη δημοσιογράφο να επανέρχεται.

«Διαφωνώ με τους αντιεμβολιαστές, αλλά δεν θα τους λογόκρινα» του απαντά η δημοσιογράφος της αμερικανικής εφημερίδας, με τον πρωθυπουργό να αρπάζει την ευκαιρία, και να επικεντρώνει την απάντησή του στην υπεράσπιση της πολιτικής της κυβέρνησης έναντι των ανεμβολίαστων.

«Θα κρατήσω την παρατήρησή σας. Όσον αφορά τους αντιεμβολιαστές, αυτό που κάνουμε είναι να κάνουμε τη ζωή δύσκολη σε όσους δεν θέλουν να εμβολιαστούν. Δεν καθιστούμε υποχρεωτικά τα εμβόλια, και δεν τους επιβάλουμε lockdown» ήταν η απάντησή του, πριν κληθεί να απαντήσει στο ερώτημα για το εάν η κυβέρνησή του «είναι το αντίδοτο στον αυξανόμενο λαϊκισμό στην Ευρώπη»

«Είμαστε μία λογική κεντροδεξιά κυβέρνηση που ήρθε μετά από μία λαϊκίστικη κυβέρνηση που απογοήτευσε τον λαό» υποστήριξε, πριν καταλήξει πως «η κυβέρνησή μας εξακολουθεί να είναι αρκετά δημοφιλής και έχουμε λογικές πιθανότητες να κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές».

Oι ερωτήσεις της WP

unnamed file.wp

Διαβάστε επίσης

Δικηγόρος μητέρας 12χρονης: «Κατήγγειλε τον βιαστή του παιδιού της και πήγε φυλακή. Μόνο εδώ συμβαίνουν αυτά» (Video)

6167994

Δικηγόρος μητέρας 12χρονης: «Κατήγγειλε τον βιαστή του παιδιού της και πήγε φυλακή. Μόνο εδώ συμβαίνουν αυτά» (Video)

Αθώα κρίθηκε η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών.…

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

image 1 2

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

«Εξεπλάγην από την απόφαση. Πρόκειται για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο και μεγάλη δικαστική πλάνη».

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

δημος βερυκιοσ

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

Μια αρκετά σημαντική αποκάλυψη για τις παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου έκανε ο Δήμος Βερύκιος

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Η τραγουδίστρια που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού…

Τέμπη: Οι 6 σοκαριστικές δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ – «Βαρεθήκαμε να λέμε συλλυπητήρια… είναι μπαγιάτικο» (videos)

InCollage 20240329 131641014

Τέμπη: Οι 6 σοκαριστικές δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ – «Βαρεθήκαμε να λέμε συλλυπητήρια… είναι μπαγιάτικο» (videos)

Η προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος στα Τέμπη από τη ΝΔ έχει πολλούς πρωταγωνιστές, οι οποίοι…