Απαξιώνει τους συνταξιούχους ο Άδωνις: Δεν μπορεί η συζήτηση στην Ελλάδα να είναι οι συντάξεις

Προεκλογικά η κυβέρνηση της ΝΔ έταζε τα πάντα στους συνταξιούχους, μετεκλογικά τους «αδειάζει» με τον πιο κυνικό τρόπο

Μπρέγιαννη Κατερίνα 24/12/2019 | 15:59

Κυνικό άδειασμα στους συνταξιούχους που «χάιδευε» προεκλογικά η Ν.Δ επιφύλαξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραμονή Χριστουγέννων. «Δεν μπορεί η συζήτηση στην Ελλάδα να είναι οι συντάξεις» υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

 Μετά τον αποκλεισμό τους από το κοινωνικό μέρισμα ήρθε η κυβέρνηση Μητσοτάκη γυρνάει επιδεικτικά την πλάτη στους συνταξιούχους που προεκλογικά τους τάιζε με ψέματα και υποσχέσεις.

Ο κ. Γεωργιάδης στο Open pαραδέχθηκε το άσχημο παιχνίδι που έπαιξε η Ν.Δ. καλλιεργώντας προσδοκίες στους συνταξιούχους και παραπέμποντας στον Λουκιανό είπε: «Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος»!

Κάνοντας «πλακίτσα» λέγοντας ότι ούτε ο Σούπερμαν δεν θα μπορούσε να δώσει 20 δις αναδρομικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποκαλύπτει το πραγματικό της πρόσωπο ξεχνώντας πως ο υφυπουργός Εργασίας Νότης Μηταράκης έταζε ένα μήνα πριν ότι τα αναδρομικά θα δοθούν στους συνταξιούχους.

Επί λέξει ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι:

«Σέβομαι απόλυτα τους συνταξιούχους όμως δεν μπορεί η συζήτηση στην Ελλάδα να είναι οι συντάξεις. Η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει στραμμένο το βλέμμα της στο παρελθόν πρέπει να έχει στραμμένο το βλέμμα της στο μέλλον. Πρέπει να μιλάμε για τις νέες θέσεις εργασίας, για να κάνουμε περισσότερα παιδιά, για το πώς θα κάνουμε περισσότερες επενδύσεις. Αυτά όταν τα κάνουμε θα έχουμε περισσότερο πλεόνασμα για να κάνουμε τι; Να δώσουμε 20 δις αναδρομικά; Όχι βέβαια. Για να πάμε να διορθώσουμε αδικίες του παρελθόντος και αυτό που κάνει ο κ. Βρούτσης είναι μία προσπάθεια να διορθώσει αδικίες του παρελθόντος. Βλέπω τον κ. Μητρόπουλο αυτά που λέει τα ωραία και γλυκά αλλά σας διαβεβαιώ τέτοια λεφτά δεν υπάρχουν. Μην καλλιεργούμε προσδοκίες που δεν υπάρχουν».

Τέλος παρέπεμψε στον Λουκιανό για να πει: «Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος»

Προεκλογικά κορόιδευαν τους συνταξιούχους τάζοντας τα αναδρομικά και προτρέποντας σε μαζικά δικαστήρια των συνταξιούχων για να πάρουν πίσω.

Κατ. Μπρέγιαννη

* Πηγή: avgi.gr