Newsroom

Newsroom

Απάτες εκατομμυρίων στο ΙΚΑ με πλαστά επιδόματα

Πέντε γυναίκες εργαζόμενες στο ΙΚΑ Καλλιθέας, κρατούνται και ανακρίνονται από την Οικονομική Αστυνομία σε μια μεγάλη έρευνα που έχει ήδη…

Πέντε γυναίκες εργαζόμενες στο ΙΚΑ Καλλιθέας, κρατούνται και ανακρίνονται από την Οικονομική Αστυνομία σε μια μεγάλη έρευνα που έχει ήδη ξεκινήσει για απάτη με ψεύτικα επιδόματα σε βάρος του ιδρύματος.
Έρευνες έχουν πραγματοποιηθεί σε σπίτια στην Αθήνα και στη Λακωνία, όπου διαμένει μια πρώην υπάλληλος του ΙΚΑ, με τα ευρήματα να είναι αποκαλυπτικά. Σε αποθήκη του σπιτιού μιας εκ των γυναικών που κρατούνται και ανακρίνονται, βρέθηκαν 960.000 ευρώ ενώ έχουν κατασχεθεί και τρία πολυτελή αυτοκίνητα.
Σύμφωνα με τα ευρήματα και τα στοιχεία, η απάτη σε βάρος του ΙΚΑ συνίσταται στην είσπραξη επιδομάτων ασθενείας, τοκετού, εργασίας και άλλων τα οποία εισπράττονταν με πλαστά δικαιολογητικά, που είχαν καταρτίσει υπάλληλοι του ιδρύματος, με στοιχεία ανύπαρκτων αλλά και υπαρκτών προσώπων.
Η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή, οπότε θα εκδοθούν εντάλματα σύλληψης, με βάση τα στοιχεία της σχετικής δικογραφίας και θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες για την υπόθεση.
Η ζημιά για το ΙΚΑ εκτιμάται περίπου σε δέκα εκ. ευρώ.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…