Aπασφάλισε ξανά η Τάνια Τσανακλίδου κατά της κυβέρνησης: Ποτέ μου δεν το βούλωσα και δεν σκοπεύω να το κάνω τώρα

Η Τάνια Τσανακλίδου στη συνέντευξη που έδωσε στο «105,5 Στο Κόκκινο» με αφορμή  τη στήριξη των εργαζομένων στον πολιτισμό άσκησε δριμεία κριτική στην Υπουργό Πολιτισμού και την Κυβέρνηση, αλλά και στα ΜΜΕ που αποκρύπτουν την αλήθεια.

2558474 0 1

«Ήρθαν για να κάνουν τις δουλειές τους και δεν τους νοιάζει κανένας κλάδος. Δεν υπάρχουμε πουθενά, παρά μόνο σε μια φρασούλα του «Μωυσή» που είπε «δεν θα γίνουν παραστάσεις», χωρίς να σκέφτεται πόσους ανθρώπους παίρνει στο λαιμό του οι οποίοι δεν έχουν τρόπο να επιβιώσουν” ανέφερε η Τάνια Τσανακλίδου

Παρακάτω, τα βασικά σημεία της συνέντευξής της:

– Κυρίως οι τεχνικοί και οι εργάτες είναι εκείνοι που υφίστανται όλα τα δυσάρεστα αποτελέσματα από την αναστολή εργασιών μας. Έχω θυμώσει πάρα πολύ και τα ακούω κι από πάνω.

– Ποτέ μου δεν το βούλωσα και δεν σκοπεύω να το κάνω τώρα.

– Είναι ευθύνη η κάθε φορά που πηγαίνω στην κάλπη. Μετά είναι πολύ αργά, το κακό έχει γίνει, οι πολιτικές περνάνε. Νομοθετούν νύχτα με αδιανόητα νομοσχέδια.

– Η πλειοψηφία των μέσων παρουσιάζει μια τόσο ψεύτικη εικόνα που νομίζεις ότι όλα πηγαίνουν καλά. Για εμένα αυτό είναι εφιάλτης, είναι το «1984», να υπάρχουν αυτά τα Μέσα, ούτε ένας γενναίος να κάνει την σωστή ερώτηση.

Ήρθαν για να κάνουν τις δουλειές τους και δεν τους νοιάζει κανένας κλάδος. Δεν υπάρχουμε πουθενά, παρά μόνο σε μια φρασούλα του «Μωυσή» που είπε «δεν θα γίνουν παραστάσεις», χωρίς να σκέφτεται πόσους ανθρώπους παίρνει στο λαιμό του οι οποίοι δεν έχουν τρόπο να επιβιώσουν.

– Ο κλάδος λιμοκτονεί. Είχε ήδη του κόσμου τα προβλήματα

– Ποιον δουλεύει η κυρία Μενδώνη που μας πήγε ένα χρόνο πίσω με την ΑΕΠΙ; Φώναξε και ο Μητσοτάκης τους δημιουργούς για να βγει φωτογραφία μαζί τους και τους κορόιδεψε…

– Να υπάρξει μέριμνα να στηριχθούν οι κλάδοι. Όπως πάνε και τα μοιράζουν στα κανάλια για να τους λιβανίζουν, να βρουν τρόπο να χρηματοδοτήσουν την παραγωγή καλλιτεχνικού έργου.

– Η μεγαλυτερη ανησυχία που προκύπτει από τα λεγόμενα της υπουργού είναι ότι θα ευνοηθούν κάποιοι φίλα προσκείμενοι καλλιτέχνες και θα δημιουργηθεί «εμφύλιο». Θα βρουν τρόπο να μας διαβάλουν τώρα που ενωθήκαμε και ποιος είναι ο καλύτερος διάβολος; Το χρήμα

– Η αντιπολίτευση να βρει τον τρόπο να επικοινωνεί τις θέσεις της, να διεκδικήσει χώρο στην ΕΡΤ. Η αντιπολίτευση σύσσωμη θα -πρέπει να είναι ενωμένη.

– Εύχομαι από αυτή την τραγωδία που είναι μπροστά μας, να ξεπεραστεί και να είμαστε όρθιοι και όλοι εκεί. Οι καλλιτέχνες δεν είμαστε επαίτες. Δεν καταδέχομαι να επαιτώ, γι’αυτό δεν μιλώ για εμένα, εγώ έχω την σύνταξή μου. Είναι άλλοι που δεν θα μπορέσουν να πάρουν ποτέ σύνταξη. Για πολύ σπουδαίους συναδέλφους αναγκαστήκαμε να κάνουμε έρανο.

Πηγή: Aυγή

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό