Απαράδεκτοι υπαινιγμοί Μητσοτάκη εναντίον Ανδρουλάκη: Αν θες να μάθεις τους λόγους παρακολούθησης να προσφύγεις στα δικαστήρια

Για μια ακόμα φορά ο πρωθυπουργός αρνήθηκε να δώσει επαρκείς εξηγήσεις για ποιο λόγο ο Νίκος Ανδρουλάκης αποτέλεσε στόχο παρακολούθησης…

Screenshot 1 8

Για μια ακόμα φορά ο πρωθυπουργός αρνήθηκε να δώσει επαρκείς εξηγήσεις για ποιο λόγο ο Νίκος Ανδρουλάκης αποτέλεσε στόχο παρακολούθησης και μάλιστα περνώντας στην «επίθεση», χαρακτήρισε νόμιμη την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και άφησε υπαινιγμούς εναντίον του.

Μεγάλη πολιτική «μάχη» διεξάγεται αυτή τη στιγμή στη Βουλή για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, που εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

«Ανταποκριθήκαμε ταχύτατα στο αίτημα να ανοίξει η βουλή νωρίτερα με την ελπίδα να υπάρξουν λύσεις στη λειτουργία των κρατικών δομών. Ελπίζω η συζήτηση να γίνει σε κλίμα εθνικής ευθύνης και να αναζητήσουμε συγκλίσεις», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων που γίνεται με πρωτοβουλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα για τις παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ.

Στη συνέχεια και αναφορικά με το κεντρικό ζήτημα της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε αναλυτικά:

«Είναι προφανές πως οι δραστηριότητες των μυστικών υπηρεσιών καλύπτονται από το απόρρητο μακριά από την δημοσιότητα με όλα τα στελέχη τους να δεσμεύονται με δια βίου μυστικότητα. Όσο αναγκαία είναι, άλλο τόσο δύσκολη είναι η δημόσια προσέγγιση αυτών των δραστηριοτήτων.

Όσοι το αρνούνται κρύβονται πίσω από το δάχτυλο τους.

Από την πρώτη ώρα η κυβέρνηση κάλεσε τον ενδιαφερόμενο για να ενημερωθεί και συμφώνησε αμέσως στην εκκίνηση όλων των κοινοβουλευτικών διαδικασιών ενώ έχει κινητοποιηθεί και η Δικαιοσύνη στο ανώτατο επίπεδο. Οφείλουμε να συνδράμουμε το έργο του εισαγγελέα και όχι να τον στοχοποιούμε.

Εάν ο κ. Ανδρουλάκης επιμένει να αμφισβητεί τη νόμιμη επισύνδεση τον καλώ να προσφύγει σε ελληνικά ή ευρωπαϊκά δικαστήρια».

Επιμένει η πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας: «Έχω δικαίωμα να εκφράζομαι όπως εκφράζομαι»

Σιλιάνοφσκα

Επιμένει η πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας: «Έχω δικαίωμα να εκφράζομαι όπως εκφράζομαι»

Υποστηρίζει ότι η μη χρήση του συνταγματικού ονόματος της χώρας από την ίδια δεν παραβιάζει…