Απανωτές καταγγελίες σε βάρος του Κέβιν Σπέισι για σεξουαλική παρενόχληση

Νέες κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση έρχονται στο φως στον αμερικανικό Τύπο σε βάρος του Κέβιν Σπέισι, με έναν ηθοποιό να καταγγέλλει πως, όταν ήταν 15 ετών, ο Σπέισι προσπάθησε να τον βιάσει.

59fc73f51dc524a05c8b4575

Σε μακροσκελή συνέντευξή του στον ιστότοπο Vulture, ο ηθοποιός, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, περιγράφει πώς σε ηλικία 12 ετών συνάντησε τον Σπέισι κατά τη διάρκεια ενός θεατρικού σεμιναρίου. Αφηγείται ότι τυχαία έπεσε πάνω του κατά τη διάρκεια του νεοϋορκέζικου θεατρικού φεστιβάλ Σαίξπηρ στο Πάρκο το 1983 και άρχισε μια σεξουαλική σχέση μαζί του που συνεχίσθηκε. Τότε ήταν 14 ετών και ο Σπέισι δέκα χρόνια μεγαλύτερος.

Αυτή η στενή σχέση τελείωσε ένα χρόνο αργότερα, έπειτα από ένα περιστατικό κατά τη διάρκεια του οποίου ο Σπέισι προσπάθησε να τον βιάσει.

Η ιστοσελίδα του αμερικανικού δικτύου CNN αναφέρει εξάλλου ότι οκτώ νυν και πρώην εργαζόμενοι στη σειρά “House of Cards” στην οποία ο Σπέισι είναι πρωταγωνιστής, χαρακτήρισαν “τοξικό” το εργασιακό κλίμα πάνω στα πλατό της σειράς λόγω της “λίαν επιθετικής” συμπεριφοράς του 58χρονου σταρ.

Ένας πρώην εργαζόμενος στη σειρά “House of Cards” δήλωσε επίσης στο CNN, ζητώντας να μην κατονομαστεί, ότι είχε δεχτεί σεξουαλική επίθεση από τον Σπέισι κατά τη διάρκεια μιας από τις πρώτες σεζόν της σειράς που προβάλλεται από το Netflix από το 2014.

Η πλατφόρμα Netflix ανακοίνωσε την παύση των γυρισμάτων της έκτης σεζόν της σειράς.

Ο βραβευμένος με δύο ‘Οσκαρ ηθοποιός βρίσκεται ήδη στη δίνη ενός κύκλου αποκαλύψεων, μετά την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης που διατύπωσε ο 46χρονος ηθοποιός ‘Αντονι Ραπ σε βάρος του στις αρχές της εβδομάδας. Σύμφωνα με τον Ραπ, το περιστατικό σημειώθηκε το 1986, όταν ήταν 14 ετών.

Ο Σπέισι αντέδρασε ζητώντας συγνώμη για ενέργειες τις οποίες, όμως, δηλώνει ότι δεν θυμάται, παραδεχόμενος ταυτόχρονα ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Χθες στη Βρετανία, νέες κατηγορίες ήρθαν στο φως. Ένας πρώην εργαζόμενος του λονδρέζικου θεάτρου Old Vic, του οποίου ο Σπέισι ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής από το 2004 έως το 2015, δήλωσε στην εφημερίδα The Guardian, ζητώντας να μην κατονομαστεί, ότι “είχε δει πολλές φορές τον ηθοποιό να θωπεύει άνδρες, οποτεδήποτε, μέσα στο διαμέρισμά του στο Νορθ Λάμπεθ, ακόμη και στο Old Vic και στην αγαπημένη του παμπ”.

Σύμφωνα με τη Ρεμπέκα Γκούντεν, ασκούμενη στο Old Vic το 2010, οι ιστορίες που αφορούσαν τη συμπεριφορά του Σπέισι ήταν καθημερινό φαινόμενο στο θέατρο.

Πάντως, εκπρόσωποι του διάσημου ηθοποιού δήλωσαν σήμερα, ότι ο Σπέισι ζητεί να υποβληθεί σε θεραπεία, χωρίς να διευκρινίσουν σε τι είδους θεραπεία. “Ο “Κέβιν Σπέισι αφιερώνει τον χρόνο που απαιτείται για να ζητήσει αξιολόγηση (της κατάστασής του) και θεραπεία”, ανέφεραν.

Κέιτ Μίντλεντον: Ξανά αντικείμενο συζήτησης μετά από νέα φωτογραφία – «Έχει σωσία, δεν είναι αυτή»

AP22007351527410

Κέιτ Μίντλεντον: Ξανά αντικείμενο συζήτησης μετά από νέα φωτογραφία – «Έχει σωσία, δεν είναι αυτή»

Λίγο καιρό μετά τον χαμό που προκάλεσε μια επεξεργασμένη φωτογραφία της, η Κέιτ Μίντλεντον βρίσκεται…

Θρήνος για τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα – Είχε τραυματιστεί και παλιότερα (video)

φωτοβολίδα Μανώλης

Θρήνος για τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα – Είχε τραυματιστεί και παλιότερα (video)

Τα νέα στοιχεία για την τραγωδία στην με τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή…

Ακρίτα για Καρυστιανού: «Σηκώνει στις πλάτες της τον λυγμό και τον θυμό ενός ολοκλήρου λαού»

Ακρίτα Καρυστιανού 1536x814 1

Ακρίτα για Καρυστιανού: «Σηκώνει στις πλάτες της τον λυγμό και τον θυμό ενός ολοκλήρου λαού»

Η Έλενα Ακρίτα με ανάρτησή της στήριξε για ακόμα μια φορά την Μαρία Καρυστιανού και…

«Θετικές» συζητήσεις για ανακωχή στη Γάζα, που έχει μετατραπεί σε «υπαίθριο νεκροταφείο»

γαζα γυναικα

«Θετικές» συζητήσεις για ανακωχή στη Γάζα, που έχει μετατραπεί σε «υπαίθριο νεκροταφείο»

Εντεινόμενες ανησυχίες πως θα ενσκήψει λιμός που «χρησιμοποιείται ως πολεμικό όπλο»