Newsroom

Newsroom

Απάντηση στον μισανθρωπισμό που επιδεικνύουν ορισμένοι για το τραγικό ναυάγιο στην Πύλο

Μια μεγάλη φάπα στη μισαλοδοξία , τη μεγαλοστομία και τη φανφάρα των ημερών μας, με αφορμή και το ναυάγιο στην Πύλο, δίνει σε ανάρτηση του ο Ανδρέας Παίζης

353873829 10230173889548743 8493094181331614793 n

Οι 79 επιβεβαιωμένοι νεκροί, ανοιχτά στην Πύλο ανέδειξε την άθλια μεταναστευτική πολιτική ειδικά της τελευταίας κυβέρνησης. Όμως ο μισανθρωπισμόε που επιδεικνύουν ορισμένοι για το τραγικό ναυάγιο, με τους διοασώστες να καταβάλουν αγωνιώδεις προσπάθειες να διασώσουν όσους μπορούν δεν είναι αρκετά για να γίνει ανθρώπινα κατανοητό και να αποτραπούν χυδαίες αποστροφές και συνειρμοί . Μια αποστομωτική απάντηση στα όσα λέχθηκαν από μεριάς γνωστής παρουσιάστριας δίνει σε ανάρτηση του ο Ανδρέας Παίζης

”Έχει περάσει μια ολόκληρη ζωή από τότε , και ποτέ δεν το έχω δημοσιεύσει . Όμως λόγω των τραγικών γεγονότων της ημέρας , δεν κρατήθηκα άλλο . Και ένιωσα την ανάγκη να το εμφανίσω πια σαν μια μεγάλη φάπα στη μισαλοδοξία , τη μεγαλοστομία και τη φανφάρα των ημερών μας.

‘Οταν κάτι τόσο τραγικό συμβαίνει δεν έχεις άλλη επιλογή από το να είσαι άνθρωπος . Και αυτό έκανε τον μακρυνό Ιούνιο του 1985 ο πατέρας μου και το υπόλοιπο πλήρωμα της Ανδρομέδας , στη θάλασσα της Κίνας , ενμέσω θύελλας, όταν συνάντησαν ένα ακυβέρνητο πλοιάριο με Βιετναμέζους μετανάστες που κινδύνευαν να βυθιστούν .Και κατά παράβαση των συμβουλών της πλοιοκτήτριας εταιρίας , πήραν το ρίσκο να προχωρήσουν στην διάσωση αυτών των ανθρώπων . Και να τους οδηγήσουν ασφαλείς στο λιμάνι της Σιγκαπούρης. Δεν ήταν γιατροί , δεν ήταν διασώστες ,δεν είχαν ασθενοφόρα, δεν είχαν μέσα , ήταν απλά ΑΝΘΡΩΠΟΙ! Αυτό που η σημερινή μας κοινωνία έχει ξεχάσει σαν έννοια. Το φωτογραφικό υλικό από τη διάσωση το έχω , αλλά δεν θα το δημοσιεύσω γιατί οι εικόνες είναι σκληρές .

Η πράξη αυτή δεν έγινε πρώτο θέμα , δεν βραβεύτηκε από κάποια τοπική κοινωνία (δεν είναι και τόσο κουλτουριάρικο άλλωστε), ούτε έγινε συζήτηση σε κάποια εκπομπή (ευτυχώς) . Βραβεύτηκε όμως από τον ίδιο τον Ο.Η.Ε. και την Ακαδημία Αθηνών , και αυτό είναι η μεγαλύτερη αναγνώριση .

Σαν απόγονος αφιερώνω αυτή τη βράβευση σε όλους όσους έχουν κάνει αντίστοιχες πράξεις και δεν γνωρίζω για να μνημονεύσω .

Επίσης την αφιερώνω σε κάθε φασιστάκι που νομίζει ότι η ράτσα του είναι η καλύτερη από όλες επειδή κάπου έτυχε να γεννηθεί σε μια καλή συνθήκη και το παίζει καμπόσος με τη συμφορά των άλλων .
Ελπίζω στο τέλος μου να είμαι έστω λίγο αντάξιος του πατέρα μου . Γι’ αυτόν ήταν όλοι άνθρωποι της Γης γι’αυτό και είχε φίλους σε όλο τον πλανήτη .
Καλές θάλασσες Καπετάνιε Μιχάλη Παϊζη
ΥΓ Το εμπορικό φορτίο έφτασε εγκαίρως , και οι άνθρωποι σώθηκαν”

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…