Απάντηση Πολάκη σε Πλεύρη- «Θα επαναπροσλάβουμε τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς αν τους απολύσετε»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι το κόμμα του όταν ξαναγίνει κυβέρνηση θα επαναπροσλάβει όσους υγειονομικούς απολύσει η κυβέρνηση.

5397860 1

Υπέρ της παραμονής των ανεμβολίαστων υγειονομικών στο ΕΣΥ τάχθηκε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας επί ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης μιλώντας στη Βουλή και απευθυνόμενος στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη. Μάλιστα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι το κόμμα του όταν ξαναγίνει κυβέρνηση θα επαναπροσλάβει όσους υγειονομικούς απολύσει η κυβέρνηση. 

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθυνόμενος στον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη είπε: «Θανάση Πλεύρη βρες τρύπα να κρυφτείς γιατί είσαι ο υπουργός που σε 5,5 μήνες έχουμε 11 χιλιάδες νεκρούς. Δεν υπάρχει αυτό το ρεκόρ. Αυτά είναι τα αποτελέσματά σας γιατί δεν κάνατε όσα σας λέγαμε για τα φάρμακα και τις ΜΕΘ. Μην τολμήσεις Πλεύρη να απολύσεις κανέναν υγειονομικό. Δεν περισσεύει κανείς. Θα τους επαναπροσλάβουμε την πρώτη ημέρα που θα γίνουμε κυβέρνηση».

Νωρίτερα, ο υπουργός υγείας απαντώντας σε ανακοίνωση του τομέα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τους υγειονομικούς που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας επειδή αρνούνται να εμβολιαστούν είχε αναφέρει: «Πρωταρχικός σκοπός μας είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και η στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των υγειονομικών που έχουν εμβολιαστεί και με πίστη στην επιστήμη βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης. Με στοχευμένα μέτρα, τα οποία στο σύνολό τους καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού έχει φθάσει στον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Πλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί χωρίς προσχήματα την πλήρη κάλυψη στους αντιεμβολιαστές. Με την ανακοίνωσή του ο κ. Ξανθός εκφράζει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των εμβολίων, όπως καιρό τώρα μας αποκαλύπτει ο κ. Πολάκης. Στηρίζει την τραγική μειοψηφία υγειονομικών κατά του εμβολιασμού και τους παρέχει απλόχερα την πολιτική του αγκαλιά».