Aπάντηση Μητσοτάκη σε Ερντογάν: Κανένας δεν πρόκειται να κάνει bullying στην Ελλάδα

Αυξάνεται η κλιμάκωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, με τον πρωθυπουργό να παίρνει την σκυτάλη και να απαντά στον Τούρκο πρόεδρο, μετά τις προκλητικές δηλώσεις του τελευταίου.

mitsotakis erdogan

Για τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ, όπου πρόκειται να μιλήσει την Παρασκευή, παρέπεμψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να απαντήσει στις τελευταίες κατηγορίες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ελλάδας απ’ το βήμα του ΟΗΕ.

«Κανένας δεν πρόκειται να κάνει bullying στην Ελλάδα. Τα υπόλοιπα την Παρασκευή στον ΟΗΕ», τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας σε γεύμα που παρέθεσαν προς τιμήν του ομογενειακές οργανώσεις στη Νέα Υόρκη.

Ο Τούρκος πρόεδρος από το βήμα της 77ης Γενικής Συνέλευσης κατηγόρησε την Ελλάδα για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», προκλήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και για παράνομες επαναπροωθήσεις, με αποτέλεσμα το Αιγαίο να έχει μετατραπεί σε νεκροταφείο προσφύγων, διότι βυθίζει τα σκάφη τους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «εμείς κινούμαστε πάντα με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο» και συμπλήρωσε πως η Ελλάδα θα κάνει ο,τι μπορεί για να ενδυναμώσει τις συμμαχίες της, ιδιαίτερα με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τις οποίες χαρακτήρισε άριστες.

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.