Απάντηση Καπουτζίδη στις ομοφοβικές προκλήσεις Κούγια: Είμαι ένας ευτυχισμένος, άνεργος ομοφυλόφιλος

Ασπίδα στις ομοφοβικές προκλήσεις Κούγια από τον Γιώργο Καπουτζίδη

NewsRoom 02/03/2021 | 14:12

Μαθήματα αγάπης και αξιοπρέπειας παρέδωσε ο σεναριογράφος  και ηθοποιός, Γιώργος Καπουτζίδης, απαντώντας στις ομοφοβικές επιθέσεις μίσους του συνηγόρου του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξη Κούγια. 

Μετά τις προκλητικές δηλώσεις Κούγια, που χαρακτήριζε τον Γιώργο Καπουτζίδη ως λάθος πρότυπο, και ως μη «φυσιολογικό», ο ηθοποιός αποδόμησε με αφοπλιστικό τρόπο τις δηλώσεις Κούγια περί «ευτυχίας» και «φυσιολογικότητας», ενώ δήλωσε πως δεν ξαφνιάστηκε από τις αναφορές στο πρόσωπό του, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Δεν ξαφνιάστηκα» είπε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, τονίζοντας ότι «οι ομοφυλόφιλοι πολίτες τα ζούμε από πολύ μικρή ηλικία αυτά» και επισημαίνοντας πως «κανένας δεν κάνει σημαία την ιδιαιτερότητά του».

«Θέλω να ευχαριστήσω όλες αυτές τις ''φυσιολογικές'' οικογένειες που με τίμησαν και με στήριξαν. Κι εγώ είμαι παιδί ''φυσιολογικής'' οικογένειας"», είπε με νόημα.

«Θέλω να πιστεύω σε έναν καλύτερο κόσμο. Δε θέλω να δώσω συμβουλές, γιατί δεν είμαι αυτός ο άνθρωπος που θα πω ότι ο μόνος δρόμος για την ευτυχία είναι αυτός. Εμένα η δική μου ευτυχία ήρθε όταν σταμάτησα να φοβάμαι και όταν σταμάτησα να ντρέπομαι», πρόσθεσε ο ηθοποιός, σεναριογράφος.

«Είμαι ένας άνθρωπος που ακολούθησα αυτή τη διαδρομή, σπούδασα, πέρασα στη νομική με υψηλή βαθμολογία μάλιστα και δεν πέρασα λόγω της "ιδιαιτερότητάς” μου. Δούλεψα, δημιούργησα εγώ την ευκαιρία στον εαυτό μου αλλά για κάποιους όσο κι αν δουλέψεις θα είσαι πάντα ένας πολίτης β’ κατηγορίας. Δεν είμαι εγώ αυτός λοιπόν που κάνω "σημαία” την ιδιαιτερότητά μου. Είναι κάποιοι που το θεωρούν "βαρίδι” και ντροπή και είμαι εδώ για να πω ότι δεν είναι τίποτα από αυτά».

«Δεν υπάρχει μόνο ένας δρόμος για την ευτυχία. Υπάρχουν 7 δισεκατομμύρια άνθρωποι και 7 δισεκατομμύρια διαδρομές για όλους μας» υπογράμμισε ο Γ. Καπουτζίδης. «Ευτυχισμένος θα γίνεις εάν έχεις καλή καρδιά», είπε επίσης.

«Δεν έχω αναλύσει ποτέ τρεις ώρες την προσωπική μου ζωή», σημείωσε ο Γιώργος Καπουτζίδης, «εδώ και 17 χρόνια έχω ζήσει τρεις πολύ όμορφες σχέσεις. Υπήρξα ευτυχισμένος σε αυτές τις σχέσεις. Τώρα είμαι μόνος μου, είμαι ''άνεργος ομοφυλόφιλος'', όπως θα έλεγε κι εκείνος», είπε.

Σχετικά με τη δήλωση του Αλέξη Κούγια ότι του επιφυλάσσει «ιδιαίτερη μεταχείριση στα δικαστήρια» ο γνωστός σεναριογράφος απάντησε ότι αν χρειαστεί θα πάνε και στα δικαστήρια.

Κλείνοντας τη συνέντευξη, ο Γιώργος Καπουτζίδης τόνισε, «μακάρι κάποιος πατέρας όταν τελειώσει αυτή η συνέντευξη να κοιτάξει με περηφάνεια τον γκέι γιο του ή την γκέι κόρη του, όπως κοιτάει εμένα ο πατέρας μου που σήμερα έχει γενέθλια και κλείνει τα 90 του χρόνια. Δεν είμαι εγώ πρότυπο, όπως είπε ο κύριος Κούγιας, αλλά πρότυπο είναι ο πατέρας μου και όσα περάσαμε για να είναι περήφανος για μένα και εγώ για εκείνον».