Απάντηση Χαρδούβελη στην σκηνοθέτη του Mamma Mia για τον αιγιαλό: "Καθυστερήσαμε 70 χρόνια!"

Επιστολή με την οποία επιχειρεί να απαντήσει για το θέμα του αιγιαλού έστειλε στην σκηνοθέτιδα του Mamma Mia ο υπουργός…

Επιστολή με την οποία επιχειρεί να απαντήσει για το θέμα του αιγιαλού έστειλε στην σκηνοθέτιδα του Mamma Mia ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης. Ο υπουργός Οικονομικών επιχειρεί να καθησυχάσει την Phyllida Lloyd μετά την επιστολή που έστειλε στην υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη με την οποία εξέφραζε την ανησυχία της για την τύχη του αιγιαλού στη χώρα μας μετά την ψήφιση των διατάξεων του πολυνομοσχεδίου που προβλέπουν μεταξύ άλλων την επαναχάραξη της ακτογραμμής.

Αφού αρχικά συγχαίρει τη σκηνοθέτιδα για την «εξαίρετη», όπως την χαρακτηρίζει ταινία της – τα γυρίσματα έγιναν στη Σκιάθο – που «ανέδειξε τα Ελληνικά νησιά με εξαιρετική δεξιότητα, αισθαντικότητα και χιούμορ σε ένα παγκόσμιο κοινό» ο κ. Χαρδούβελης διαβεβαιώνει ότι «δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιήσουμε τον αιγιαλό μας». 

Ολόκληρη η επιστολή Χαρδούβελη έχει ως εξής:

«Καταρχήν ήθελα να σας συγχαρώ για την εξαιρετική σας ταινία “Mamma Mia”.  Η ταινία σας ανέδειξε τα Ελληνικά νησιά με εξαιρετική δεξιότητα, αισθαντικότητα και χιούμορ σε ένα παγκόσμιο κοινό. Επιτρέψτε  μου να σας διαβεβαιώσω ότι δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιήσουμε τον αιγιαλό μας. Η σχετική πρόβλεψη στον νόμο που μόλις  πρόσφατα ψηφίσθηκε από την Ελληνική Βουλή περιορίζεται στην επιτάχυνση του προσδιορισμού του Ελληνικού αιγιαλού. Αυτό το εγχείρημα έχει καθυστερήσει 70 χρόνια μια που λιγότερο από το 10 % του αιγιαλού είναι σαφώς προσδιορισμένο.   

Ο προσδιορισμός του αιγιαλού βελτιώνει την διαφάνεια και αναστέλλει παράνομες δραστηριότητες που καταστρέφουν τον αιγιαλό και το περιβάλλον. Διότι είναι η αδυναμία του προσδιορισμού του αιγιαλού που διευκολύνει την παράνομη κατασκευαστική δραστηριότητα και άλλες μη αποδεκτές ιδιωτικές χρήσεις.  Ο νέος νόμος θα αποτρέψει τέτοια φαινόμενα.  

Χρειαζόμαστε υψηλής ποιότητας, επίσημα δεδομένα  πάνω στα οποία θα βασίζονται οι  πολιτικές μας και που θα καθιστούν εφικτή την υλοποίηση τους. Τέτοιου είδους δεδομένα, όπως στην περίπτωση του προσδιορισμού του αιγιαλού, επίσης επιτρέπουν στα πολιτικά κόμματα, στους πολίτες και σε ΜΚΟ  να αποκτήσουν τεκμηριωμένη άποψη για την υιοθέτηση μιας πολιτικής και την υλοποίηση της από την εκάστοτε κυβέρνηση. Θέλω να σας ευχαριστήσω  για το ενδιαφέρον σας, για την Ελλάδα και το περιβάλλον της,  ενδιαφέρον το οποίο μου είναι βεβαίως καλοδεχούμενο».  

«Η παροχή διεθνούς βοήθειας είναι πιο αναγκαία από ποτέ» – Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα για τον φονικό σεισμό στην Τουρκία

«Η παροχή διεθνούς βοήθειας είναι πιο αναγκαία από ποτέ» – Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα για τον φονικό σεισμό στην Τουρκία

«Η παροχή διεθνούς βοήθειας είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Η Ελλάδα ανακοίνωσε ετοιμότητα για άμεση…

Το «ιδιαίτερο» μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για τη σημερινή τηλεκπαίδευση: Κλείστε τις οθόνες… χαρείτε το χιόνι!

Το «ιδιαίτερο» μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για τη σημερινή τηλεκπαίδευση: Κλείστε τις οθόνες… χαρείτε το χιόνι!

Το φιάσκο της σημερινής τηλεκπαίδευσης καυτηριάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Σκηνές αποκάλυψης στην Τουρκία: Εγκλωβισμένοι από τον σεισμό ανεβάζουν βίντεο κάτω από τα ερείπια (video)

Σκηνές αποκάλυψης στην Τουρκία: Εγκλωβισμένοι από τον σεισμό ανεβάζουν βίντεο κάτω από τα ερείπια (video)

Εγκλωβισμένοι κάτω από τα ερείπια λόγω του σεισμού στην Τουρκία κατάφεραν και ανέβασαν video