«Aπάντηση» έδωσε για την ρατσιστική επίθεση ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Μετά την φραστική επίθεση στο πρόσωπό του από στέλεχος του ΕΚΠΑ, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έδωσε έμμεση αλλά και δυναμική απάντηση στα ρατσιστικά σχόλια, με μια ανάρτησή του στο Twitter.   

4502528

 «Χαμογέλα για να αλλάξεις τον κόσμο. Μην αφήσεις τον κόσμο να αλλάξει το χαμόγελό σου», έγραψε ο κορυφαίος Έλληνας 

O καλαθοσφαιριστής, αναρτώντας τέσσερις φωτογραφίες στις οποίες φαίνεται χαμογελά. Ο MVP του ΝΒΑ, που φωτογραφήθηκε σε προπόνηση των Μπακς στο Ορλάντο, είχε δώσει πρόσφατα μια συνέντευξη που συζητήθηκε πολύ, προκαλώντας πλήθος επαινετικών σχολίων αλλά και ορισμένων ρατσιστικών επιθέσεων.      

«Η πρώτη φορά που είδα μαύρο άνδρα να οδηγεί αυτοκίνητο, ήταν στις ΗΠΑ. Ήμουν σοκαρισμένος, αναρωτιόμουν τι συμβαίνει εδώ. Με έκανε να αναρωτιέμαι αν η χώρα μου δίνει αρκετές ευκαιρίες σε όσους δεν είναι από εκεί, άρχισα να το σκέφτομαι αυτό», εμφανίζεται να λέει ο σούπερ σταρ του NBΑ για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ στο TNT.

 «Η Ελλάδα είναι μια χώρα λευκών, μπορεί να γίνει δύσκολη η ζωή κάποιου με το χρώμα του δικού μου δέρματος. Πηγαίνεις σε πολλές γειτονιές και αντιμετωπίζεις αρκετή αρνητικότητα, ρατσισμό. Οι γονείς μου έκαναν τρομερή δουλειά, πάλευαν για εμάς σε καθημερινή βάση. Μας παρείχαν όσα χρειαζόμασταν σαν οικογένεια ακόμη κι αν έπρεπε να πουλήσουν πράγματα στους δρόμους. Η φτώχεια μπορεί να σε ωθήσει στα όριά σου. Δεν είναι διασκεδαστικά, όμως στο τέλος της ημέρας πρέπει να το αποδεχθείς και αυτό κάναμε ως οικογένεια. Είχαμε ο ένας τον άλλο, κάναμε αυτό που έπρεπε», δήλωσε μεταξύ άλλων.  

Κάτω από ανάρτηση της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», ο Συντονιστής Εκπαίδευσης Προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Μαλακάσας, Κωνσταντίνος Καλέμης έγραψε: «Τι ακριβώς είπαμε ότι κάνει η μαϊμού αυτή. Α ναι, παίζει μπάσκετ. Αδιάφορο έως άσχετο. Ας μάθει ποιοι τίμησαν με το άθλημα αυτό μια Ελλάδα. Ο αχάριστος».   Το σχόλιο στο Twitter προκάλεσε σωρεία καταγγελιών και, λίγα λεπτά αργότερα, η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε πως ο κ. Καλέμης απομακρύνεται άμεσα από τη θέση του όπου είχε αποσπαστεί από το 2017. 

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

τραμπ πυρ

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

Ο άνθρωπος που αυτοπυρπολήθηκε έλαβε ιατρική βοήθεια και μεταφέρθηκε από την περιοχή

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

papa mixalis sasmos

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Μια «μεταγραφή» από την υποκριτική στην πολιτική που θα συζητηθεί έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης