Απάντηση από την κυβέρνηση και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις αναμένει ο Τσίπρας

cover
NewsRoom 03/11/2014 | 19:01

Τις απαντήσεις της κυβέρνησης και όλων των άλλων πολιτικών δυνάμεων στις προτάσεις που παρουσίασε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, στις δηλώσεις του μετά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αναμένει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, στόχος των προτάσεων που παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι να βρεθεί ένα βήμα μπροστά από την κυβέρνηση, θέτοντας το ζήτημα της εθνικής συνεννόησης με δικούς του όρους, αλλά και το θέμα των εκλογών και της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το τρίτο σκέλος του πολιτικού σχεδιασμού ήταν η θέση που διατύπωσε ο κ. Τσίπρας ότι δεν μπορεί η σημερινή κυβέρνηση να δεσμευθεί με ένα νέο μνημόνιο, ή όπως διαφορετικά ονομαστεί, ούτε είναι σε θέση ο κ. Σαμαράς να διαπραγματευθεί το πρόβλημα του χρέους.

Τις θέσεις αυτές, θυμίζουν παράγοντες της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τις έχει διατυπώσει ο ΣΥΡΙΖΑ από την επομένη των ευρωεκλογών και κατά συνέπεια δεν μπορεί η κυβέρνηση να κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι δεν τηρεί στάση ευθύνης.

Όσον αφορά τα περί συνάντησης Τσίπρα-Σαμαρά, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι ίδιες πηγές παραπέμπουν στη σημερινή πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών που θα συζητήσει όλα τα θέματα με διαφάνεια.

Σημειώνεται ότι πολλά μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο συνάντησης του κ. Τσίπρα με τον κ. Σαμαρά, τονίζοντας ότι «αυτά θυμίζουν το δικομματικό παιχνίδι που έχει καταρρεύσει με την ψήφο του ελληνικού λαού».

Το αμέσως επόμενο διάστημα κι ενώ το θέμα της εκλογής Προέδρου, το πρόβλημα του χρέους και η νέα συμφωνία με την τρόικα θα είναι στην ημερήσια διάταξη, ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει την εκστρατεία ενημέρωσης της κοινής γνώμης, γύρω από τις προγραμματικές θέσεις του κόμματος, όπως αναλύθηκαν από τον κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ. Στο πλαίσιο αυτής της εκστρατείας πραγματοποιούνται σχεδόν καθημερινά δεκάδες εκδηλώσεις σε όλη την χώρα, οι οποίες, σύμφωνα με κομματικά στελέχη, στέφονται από απόλυτη επιτυχία.

Παράλληλα, συνεχίζεται η προετοιμασία για την πραγματοποίηση των 13 περιφερειακών συνεδρίων που θα αποφασίσουν για το τελικό, όσο και λεπτομερές κυβερνητικό πρόγραμμα.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης της κοινής γνώμης και της κλιμάκωσης της αντιπολιτευτικής τακτικής ο εκπρόσωπος Τύπου, Πάνος Σκουρλέτης, θα εγκαινιάσει από την Τετάρτη και κάθε Τετάρτη εβδομαδιαία ενημέρωση των δημοσιογράφων.