Newsroom

Newsroom

"Απάντησαν στο έγκλημα με αμέτρητα άλλα"

-ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ «ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ» Αμέτρητα εγκλήματα εναντίον αθώων πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια του παγκόσμιου πολέμου…

-ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ «ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ»
Αμέτρητα εγκλήματα εναντίον αθώων πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια του παγκόσμιου πολέμου κατά της τρομοκρατίας, μετά την 11η Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα την πλήρη καταρράκωση της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καταγγέλλει το Συμβούλιο της Ευρώπης.
Ο επίτροπος Τόμας Χάμαρμπεργκ, αφού χαρακτήρισε «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» την τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Υόρκη, δήλωσε ότι η όλη επιχείρηση συνεργασίας ΗΠΑ – ευρωπαϊκών κυβερνήσεων για την παράδοση, κράτηση, μεταγωγή και ανάκριση σε μυστικά κέντρα δήθεν υπόπτων για τρομοκρατική δράση, οδήγησε σε αθρόες και συστηματικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους.

Στο σχετικό του σημείωμα, ο επίτροπος Χάμαρμπεργκ ανέφερε, ακόμη, ότι:

* Από τον Οκτώβριο του 2001, όλα σχεδόν τα ευρωπαϊκά κράτη συναίνεσαν στο σχέδιο της CIA να πραγματοποιούν τα αεροσκάφη της μυστικές υπερπτήσεις και μεταγωγές κρατουμένων, από ευρωπαϊκές χώρες στο Γκουαντάναμο ή άλλα κέντρα κράτησης, καθώς και προσγειώσεις και απογειώσεις από τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

* Πολλά ευρωπαϊκά κράτη – μη μέλη του ΝΑΤΟ, υπέγραψαν μυστικές συμφωνίες με τη CIA, για την πραγματοποίηση αυτών των επιχειρήσεων.

* Καμία ευρωπαϊκή κυβέρνηση δεν έχει ρίξει, μέχρι σήμερα, φως σ’ αυτές τις παράνομες δραστηριότητες των μυστικών της υπηρεσιών και τη συνεργασία τους με τη CIA αλλά, αντίθετα, έγιναν προσπάθειες για την πλήρη συγκάλυψη αυτών των δραστηριοτήτων.

Σύμφωνα με τον επίτροπο, η σουηδική κυβέρνηση παραπλάνησε κοινοβουλευτική επιτροπή, η οποία διεξήγαγε σχετική έρευνα, για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες παραδόθηκαν το Δεκέμβριο του 2001 δύο Αιγύπτιοι αιτούντες άσυλο στους πράκτορες της CIA, που τους συνέλαβαν, τους επιβίβασαν παράνομα σ’ ένα αεροσκάφος και τους οδήγησαν στην Αίγυπτο, όπου φυλακίσθηκαν και βασανίστηκαν.

Ψευδείς και αόριστες πληροφορίες έδωσαν και οι αρχές της ΠΓΔΜ στις επιτροπές του Ευρωκοινοβουλίου και της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης που διερευνούσαν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο Γερμανός υπήκοος Ελ Μάσρι παραδόθηκε στις μυστικές αμερικανικές υπηρεσίες και μεταφέρθηκε στο Γκουαντάναμο.

Σ’ άλλες χώρες, όπως η Γερμανία, η Ιταλία και η Αγγλία, έγινε επίκληση του κρατικού απορρήτου, προκειμένου να μην αποκαλυφθούν λεπτομέρειες για ανάλογες μυστικές παραδόσεις και μεταγωγές, κατέληξε ο επίτροπος.

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…