Newsroom

Newsroom

Απάντηση Μαξίμου σε Σόιμπλε για τη συμμετοχή του ΔΝΤ

Απάντηση στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας έδωσαν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφορικά με την έμμεση παραδοχή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο σενάριο που θέλει το ΔΝΤ να αποχωρεί οριστικά από το ελληνικό πρόγραμμα.

5715f4f31dc524ce718b46ec

«Η πιθανότητα συνέχισης του προγράμματος χωρίς το ΔΝΤ ή με παρουσία του χωρίς χρηματοδότηση, και άρα χωρίς κεντρικό ρόλο, είναι μία εξέλιξη που μπορεί να αποτελέσει διέξοδο στο δομικό πρόβλημα ασυμφωνίας μεταξύ των θεσμών που αποτελεί διαρκή τροχοπέδη για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης χωρίς νέα μέτρα και την επιτυχή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος» σημειώνουν από το Μαξίμου, λέγοντας ουσιαστικά πως η αποχώρηση ή η αδρανής συμμετοχή του Ταμείου ίσως αποτελέσει και την ουσιαστική λύση για το ξεπάγωμα των διαπραγματεύσεων της β’ αξιολόγησης.

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές δηλώνουν πως η ελληνική πλευρά προκρίνει τη λύση αντικατάστασης του ΔΝΤ από τον ESM. Συγκεκριμένα παρέθεσε ότι «η άποψη ότι η Ευρώπη έχει θεσμικό πλαίσιο υποστήριξης από μόνη της, δεν είναι καινούρια. Κερδίζει διαρκώς έδαφος σε ευρωπαϊκούς θεσμούς και από την ελληνική πλευρά είναι εν τέλει καλοδεχούμενη, αρκεί οι πρωτοβουλίες και οι αποφάσεις να παρθούν γρήγορα». 

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους