Απάντηση Γεροβασίλη στη ΝΔ για τους μετακλητούς: Άνθρακες ο θησαυρός

Σκληρή κόντρα μεταξύ της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη και της Νέας Δημοκρατιίας για τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων.

582616c01dc52465508b465c

Η κ. Γεροβασίλη σχολίασε «άνθρακες ο θησαυρός» για τις καταγγελίες της Ν.Δ. και του υπευθύνου της Γιώργου Γεωργαντά περί αύξησης του αριθμού μετακλητών και γραμματέων.

«Προκαλεί αλγεινή εντύπωση η σημερινή ανακοίνωση του υπεύθυνου του τομέα διοικητικής μεταρρύθμισης της Ν.Δ. κ. Γεωργαντά», υποστηρίζει η υπουργός και αναφέρει: «Η παράταξη που πρωταγωνίστησε επί δεκαετίες στην ίδρυση και διόγκωση του κομματικού κράτους στην Ελλάδα κατηγορεί την Κυβέρνηση για κομματισμό στη Διοίκηση. Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, που ως αρμόδιος υπουργός διέλυσε τη Δημόσια Διοίκηση απολύοντας υπαλλήλους και καθαιρώντας «εν ριπή οφθαλμού» αξιοκρατικά επιλεγμένους Προϊσταμένους τακτοποιώντας τα “δικά του παιδιά” είναι αυτός που ευθύνεται για την πλήρη αποδιοργάνωση νευραλγικών τομέων του Κράτους όπως η Υγεία, η Παιδεία, η Πρόνοια. Παρ’ όλα αυτά Η Νέα Δημοκρατία τολμά και μιλά για διορισμούς ημετέρων που εκτροχιάζουν το Κράτος».

Η κ. Γεροβασίλη σημειώνει ότι ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων που εμφανίζονται στην ανακοίνωση της Ν.Δ. αφορά το σύνολο των μετακλητών υπαλλήλων του Κράτους.

Προσθέτει πως σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται μετακλητοί που υπηρετούν σε γραφεία κομμάτων, αιρετοί της αυτοδιοίκησης κ.λπ. και τονίζει ότι ο αριθμός των μετακλητών που υπηρετούν σε γραφεία μελών της κυβέρνησης, υφυπουργών, γενικών και ειδικών γραμματέων, έχει μειωθεί σε σχέση με το παρελθόν σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου Εσωτερικών.

«Προφανώς δεν θα απολογηθεί η κυβέρνηση για τους μετακλητούς που υπηρετούν σε γραφεία κομμάτων και δημάρχων» σημειώνει και υπενθυμίζει ότι μια από τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ήταν η μείωση του αριθμού των μετακλητών.

Σχετικά με τις γενικές γραμματείες που συστάθηκαν, η υπουργός επισημαίνει ότι αφορούν μείζονα θέματα της χώρας όπως: το προσφυγικό, η μεταναστευτική πολιτική, η διαχείριση του ιδιωτικού χρέους κ.λ.π. και ζητεί «να τελειώσουμε με τους λαϊκισμούς».

Νωρίτερα, ο υπεύθυνος του τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Γεωργαντάς, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι τη στιγμή που «αυξάνει τους φόρους και κόβει μισθούς και συντάξεις, την ίδια ώρα συνεχίζει τους διορισμούς των κολλητών της και διογκώνει τις μισθολογικές δαπάνες των Υπουργείων». «Οι αριθμοί δείχνουν ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η κομματικοποίηση του κράτους και το βόλεμα των εκλεκτών της με αλόγιστη κατασπατάληση δημόσιου χρήματος» υποστήριζε ο τομεάρχης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο αντιπρόεδρος της… αντιπροέδρου: Τα ονόματα που ακούγονται για το «δεύτερο βιολί» της Κάμαλα Χάρις

AP24204029916145

Ο αντιπρόεδρος της… αντιπροέδρου: Τα ονόματα που ακούγονται για το «δεύτερο βιολί» της Κάμαλα Χάρις

Η νέα υποψήφια των Δημοκρατικών καλείται πλέον να επιλέξει ποιος άλλος, ή ποια άλλη, θα…