Το απάνθρωπο πρόσωπο του Νότη Μηταράκη με τους πρόσφυγες

Εικόνες από την πλατεία Βικτωρίας. Μικρά παιδιά, μωρά και οι γονείς τους κοιμούνται στις πλάκες. Αυτή τη φορά είναι άνθρωποι που έχουν περάσει από έλεγχο και έχουν λάβει τα δικαιώματα του πρόσφυγα. Όμως το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου τους αντιμετωπίζει σαν σκουπίδια. 

προσφυγες

Ο σχεδιασμός ανύπαρκτος και ο αρμόδιος υπουργός, Ν. Μηταράκης, για το μόνο για το οποίο διακρίνεται είναι ο κυνισμός και η αναλγησία. Νωρίς το πρωί της Τετάρτης, σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 100 πρόσφυγες και άνθρωποι που ζητούν άσυλο μεταφέρθηκαν από τη Βικτώρια στη δομή του Ελαιώνα. Συνολικά, τις τελευταίες ημέρες στον Ελαιώνα έχουν μεταφερθεί πάνω από 310 πρόσφυγες.

Ούτε στον Ελαιώνα όμως επαρκούν οι χώροι, και προστέθηκαν δύο μεγάλες τέντες. Ανάμεσα στους πρόσφυγες, που προέρχονται κυρίως από το καμπ της Μόριας, βρίσκονται πολλά ανήλικα παιδιά, βρέφη, μητέρες, έγκυες, ασθενείς και ηλικιωμένοι.

Οι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες θεωρητικά δικαιούνται να ενταχθούν σε προγράμματα του ΟΑΕΔ και να τύχουν επιδότησης στέγης του προγράμματος Helios του ΔΟΜ. Στην πράξη όμως αποκλείονται και από τα προγράμματα επιδότησης, είτε λόγω γραφειοκρατικών κωλυμάτων, είτε επειδή οι ιδιοκτήτες ακινήτων αρνούνται να νοικιάσουν σπίτια σε πρόσφυγες.

(Με πληροφορίες ΕφΣυν)

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…