Newsroom

Newsroom

Απάνθρωπη μεταχείριση της ΔΕΗ: Έκοψαν το ρεύμα σε υπερήλικη με άνοια και ανάγκη συσκευής οξυγόνου (Video)

Σε γιαγιά με άνοια, κατάκοιτη και με συσκευή οξυγόνου έκοψαν το ρεύμα - Παρόλο που στον λογαριασμό της υπερήλικης αναφέρεται η κατάσταση της υγείας της και ενώ το χρέος της είναι κάτω από 500 ευρώ.

5470199

Για απάνθρωπη μεταχείριση 92χρονης καταγγέλλει τη ΔΕΗ ο γιος της, καθώς η υπερήλικη ασθενής, με χρέος μικρότερο από 500 ευρώ και διακανονισμό σε εξέλιξη, βρέθηκε την Παρασκευή χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Την πολύ σοβαρή καταγγελία έκανε o άνδρας στην τηλεόραση του Open, επισημαίνοντας ότι η μητέρα του χρειάζεται συνεχώς παροχή οξυγόνου λόγω της κατάστασης της υγείας της, ανάγκη που προϋποθέτει την ύπαρξη ηλεκτρικής ενέργειας για τη λειτουργία της απαραίτητης συσκευής.

Η 92χρονη μένει σε ένα ορεινό χωριό της Μεγαλόπολης και αν και ο γιος της πλήρωνε μετά από ρύθμιση, 120 ευρώ το μήνα, ο πάροχος προχώρησε στο κόψιμο του ρεύματος και μάλιστα μεσημέρι Παρασκευής που δεν υπήρχε η δυνατότητα, ακόμα κι αν γινόταν πληρωμή, να επανασυνδεθεί άμεσα η παροχή.

Ένα επιπλέον στοιχείο που χειροτερεύει ακόμα περισσότερο τη θέση της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, είναι ότι στον λογαριασμό της υπερήλικης αναφέρεται η κατάσταση της υγείας της, κάτι που ωστόσο δεν εμπόδισε τους υπαλλήλους να προχωρήσουν στη διακοπή της παροχής ρεύματος και παρά το γεγονός ότι το χρέος είναι κάτω από 500 ευρώ.

Η ηλικιωμένη που πάσχει και από άνοια μεταφέρθηκε από τον για της στο νοσοκομείο, προκειμένου να έχει εκεί την απαραίτητη φροντίδα για την επιβαρυμένη υγεία της, με τον άνδρα να ομολογεί ότι με την εκρηκτική αύξηση στην τιμή του ρεύματος είναι πολύ δύσκολο να ανταποκριθεί στους ιδιαίτερα αυξημένους λογαριασμούς, γι’ αυτό και είχε προχωρήσει σε ρύθμιση, την οποία εξυπηρετούσε κανονικά.

Δείτε το βίντεο

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…