Απανωτά χτυπήματα είχαν σκοπό να πραγματοποιήσουν οι ύποπτοι κατά την ΕΛ.ΑΣ.-"Βλέπουν" Επαναστατικό Αγώνα (video)

Χρόνο σε τυχόν συνεργούς του ενδέχεται κατά τους αστυνομικούς να προσπαθεί να δώσει ο 30χρονος συλληφθείς από τον Βύρωνα, με…

k1

Χρόνο σε τυχόν συνεργούς του ενδέχεται κατά τους αστυνομικούς να προσπαθεί να δώσει ο 30χρονος συλληφθείς από τον Βύρωνα, με την πρακτική της μη «συνεργασίας» κατά την ανάκριση, που ακολουθεί, μιλώντας του μάλιστα στα ιταλικά. Ο χρόνος που ενδεχομένως προσπαθεί να δώσει, είναι προφανώς για να προλάβουν οι ίδιοι να εξαφανιστούν και να εξαφανίσουν ίχνη και αποδείξεις ή να συνεχίσουν και να προχωρήσουν με τυχόν εναλλακτικά σχέδια.

Στο γκαράζ του Βύρωνα, οι ενδείξεις ότι από πίσω ίσως κρύβεται ο Επαναστατικός Αγώνας και η ομάδα του Νίκου Μαζιώτη, για τους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση είναι κατά παραπάνω από έντονες, αφού πέρα από δακτυλικό αποτύπωμα του ίδιου του Νίκου Μαζιώτη που βρέθηκε στο μισθωτήριο συμβόλαιο, βρέθηκε και η σχάρα του αυτοκινήτου που «παγιδεύτηκε» και χρησιμοποιήθηκε για την βομβιστική επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Για την σύλληψη του 30χρονου και τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Επισημαίνω ότι οι έρευνες αυτές, διεξάγοντο υπό πλήρη μυστικότητα και για την πορεία τους είχε τακτική ενημέρωση ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς. Οι προσπάθειες αυτές είχαν ως αποτέλεσμα να εντοπιστεί και να προσαχθεί άτομο την ώρα που έμπαινε σε γκαράζ, στο μισθωτήριο συμβόλαιο του οποίου ταυτοποιήθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα του Νικολάου Μαζιώτη.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι σε ιδιόχειρες σημειώσεις που βρέθηκαν στην κατοχή του προσαχθέντα υπήρχαν αναλυτικές αναφορές σε χώρους κατοικίας και εργασίας, καθώς και ευρύτερες πληροφορίες για τα κάτωθι πρόσωπα:

-Ευάγγελο Μαρινάκη, εφοπλιστή και πρόεδρο του Ολυμπιακού. Υπενθυμίζω ότι στο λιμάνι του Πειραιά είχε εκραγεί η βόμβα στα χέρια του Ξηρού και στις 14/10 εκδικάζεται η αίτηση για τον κατ΄ οίκον εγκλεισμό του Σάββα Ξηρού.

-Θεόδωρο Φέσσα επιχειρηματία και προέδρου του Σ.Ε.Β. καθώς και της συζύγου του Τσελέντη Μαρίας.

-Τηλέφωνα της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, πρόεδρος της οποίας είναι ο Θεόδωρος Βενιάμης, εφοπλιστής.

Επίσης αναφορές για τη Νέα Δημοκρατία και για τις εταιρείες Capital , Siemens , Info quest με συγκεκριμένη αναφορά στις ημερομηνίες 3 Οκτωβρίου για πρόβα τζενεράλε και 4 Οκτωβρίου για το χτύπημα. Όπως γνωρίζετε αυτή την ημερομηνία είναι η επέτειος τη ίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας και είναι προγραμματισμένη και συγκεκριμένη επετειακή εκδήλωση. Όπως αντιλαμβάνεστε σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία κάποιοι προγραμμάτιζαν συγκεκριμένα «χτυπήματα» με απώτερο στόχο την υπονόμευση των θεσμών και την οικονομική και κοινωνική μας συνοχή».

 

 

Για την ίδια υπόθεση προχώρησε σε δηλώσεις και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Δημήτρης Τσακνάκης, οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στην ισχύ των εκρηκτικών μηχανισμών που οι ύποπτοι είχαν σκοπό κατά την αστυνομία να τοποθετήσουν, ακόμα και με ανθρωποκτόνο πρόθεση, όπως επισημαίνουν.


Ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. δήλωσε συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων:  «Στα πλαίσια των ερευνών που διεξάγει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για τον εντοπισμό και σύλληψη της Πόλας Ρούπα, καθώς και ασύλληπτων μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός αγώνας», στο τελευταίο δεκαήμερο του μήνα Σεπτεμβρίου εντοπίστηκε γκαράζ – χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων, στην περιοχή Βύρωνα Αττικής.

Ακολούθησε έρευνα και μέσα βρέθηκαν: σχάρα αυτοκινήτου, μεταλλικά μέρη που στερεώνουν την σχάρα, καθώς και κλειδιά από το Nissan Sunny που είχε κλαπεί στις 3 προς 4 Απριλίου του 2014 και χρησιμοποιήθηκε για την έκρηξη στην Τράπεζα της Ελλάδος. Η σχάρα και τα υπόλοιπα αντικείμενα αναγνωρίστηκαν από τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου και αποδόθηκαν σε αυτόν.

Επίσης, από την έρευνα προέκυψε ότι στο μισθωτήριο συμβόλαιο που καταρτίστηκε μεταξύ ενός Έλληνα πολίτη και του ιδιοκτήτη του γκαράζ, βρέθηκαν αποτυπώματα του Νίκου Μαζιώτη. Το πρόσωπο αυτό είναι υπαρκτό, πλην όμως ουδέποτε έχει δηλώσει απώλεια αστυνομικής ταυτότητας. Είχαμε δηλαδή υφαρπαγή στοιχείων ταυτότητας του Έλληνα πολίτη.

Το συγκεκριμένο μέρος επιτηρήθηκε από αστυνομικούς και χθες βραδινές ώρες, πλησίασε στο σημείο άτομο, ηλικίας 25 έως 30 ετών περίπου, με σκοπό να εισέλθει μέσα. Έγινε προσπάθεια και ακινητοποιήθηκε, αφού προέβαλε σθεναρή αντίσταση και στην κατοχή του βρέθηκαν, αφενός μεν ηλεκτρονικό σύστημα ανοίγματος του γκαράζ καθώς και χειροκίνητο (κλειδιά). Επίσης το άτομο έφερε ταξιδιωτικό σάκο μαζί του, σακίδιο πλάτης στο οποίο υπήρχαν διάφορα αντικείμενα, μπουφάν, γυαλιά, τζόκεϊ, καθώς και ένα μπλόκ με ιδιόχειρες σημειώσεις.

Η ανάγνωση του μπλόκ δείχνει, στόχους επιχειρηματίες. Όπως είπε ο κ. Υπουργός, του κυρίου Μαρινάκη, του κυρίου Φέσσα, τηλέφωνα της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών – Πρόεδρος της οποίας είναι ο κύριος Βενιάμης, αναφορές στη Νέα Δημοκρατία, απόκομμα της Εφημερίδας των Συντακτών, με τίτλο «Ενώ τα κοροΐδα πληρώνουν, οι εφοπλιστές σαλπάρουν». Σημείωση με τίτλο «24 καράβια στον Πειραιά κανένα με ελληνική σημαία» και ένα πρόχειρο σχεδιάγραμμα του λιμανιού του Πειραιά.

Κι αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι ότι υπάρχουν σημειώσεις που μιλάνε για 01/10, 02/10 του 2014, κατοπτεύσεις σε σημεία, τα ανωτέρω σημεία δηλαδή, γραφεία εφοπλιστών, εταιρειών του κυρίου Μαρινάκη, των κεντρικών γραφείων Capital , της εταιρείας Info Quest .

Αλλά αυτό που ήταν το πλέον σημαντικό στις σημειώσεις ανέφερε, στις 03/10 πρόβα τζενεράλε και 04/10 τάπερ, ποδήλατα, λουκάνικα – εννοώντας δηλαδή εκρηκτική ύλη, που σήμαινε ότι θα είχαμε ένα χτύπημα στις 4 του μηνός.

Επίσης, υπάρχει ένα καταγεγραμμένο δρομολόγιο από την αρχή της λεωφόρου Αμφιθέας και προς το γκαράζ, χρονομετρημένο 16 λεπτά – εκεί που είναι και τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς να συγκεκριμενοποιεί το στόχο.

Το άτομο αυτό συνελήφθη και κατηγορείται, για αντίσταση, απείθεια, ψευδή ανώμοτη κατάθεση, διακεκριμένη κλοπή – δηλαδή τη κλοπή του αυτοκινήτου Nissan πάνω στο οποίο τοποθετήθηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός, επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού – εννοούμε την επικίνδυνη σωματική βλάβη που υπέστη ο υπάλληλος security της Τράπεζας της Ελλάδος, ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, έκρηξη από κοινού, κατοχή από κοινού και κατασκευή από κοινού εκρηκτικών μηχανισμών».