Απαξιούσε να παραστεί στη δίκη ο Ρουπακιάς

Χωρίς τον Γιώργο Ρουπακιά συνεχίστηκε μετά από διάστημα περίπου 4,5 μηνών η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, με τον καθ’ ομολογία δολοφόνος του Παύλου Φύσσα να μην δίνει το «παρών».

5745bb0f1dc524b43b8b46dd

Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στον οποίο έχει επιβληθεί ο όρος του κατ’ οίκον περιορισμού, επέλεξε να μην προσέλθει στο δικαστήριο και να παραμείνει στο σπίτι του.

Στο εδώλιο βρίσκονταν έξι από τους συνολικά 68 κατηγορουμένους, ενώ στις πίσω θέσεις του ακροατηρίου καθόταν η οικογένεια του Παύλου Φύσσα.

«Δεν εκδόθηκαν νομότυπα οι άδειες στους συνηγόρους πολιτικής αγωγής» λέει η υπεράσπιση

Οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής είχαν λάβει άδειες από τους Δικηγορικούς Συλλόγους Αθηνών και Πειραιά για να παραστούν στη δίκη, με τους συνηγόρους υπεράσπισης να υποβάλουν ένσταση για το κατά πόσο εκδόθηκε νομότυπα η άδεια, αλλά και για το κατά πόσο η γνωστοποίηση που δεν έγινε στην υπεράσπιση τηρεί τις προϋποθέσεις του νόμου.

Όπως ισχυρίστηκαν, οι άδειες δόθηκαν με την αιτιολογία ότι υπάρχουν κρατούμενοι, γεγονός που δεν ισχύει. Μάλιστα είπαν πως θα προχωρήσουν «σε αίτηση ανάκλησης των αδειών καθώς δεν εμπίπτει στο πλαίσιο χορήγησης».

Η πλειοψηφία των συνηγόρων υπεράσπισης δήλωσε ότι απέχει των καθηκόντων της, διευκρινίζοντας ότι δεσμεύονται από την απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής για αποχή των δικηγόρων μέχρι τις 6 Ιουνίου, αν και δεν τους κοινοποιήθηκε εγγράφως.

Η εισαγγελέας της έδρας εισηγήθηκε να διοριστούν δικηγόροι ώστε να προχωρήσει η διαδικασία και πρότεινε να απορριφθεί το αίτημα της υπεράσπισης, διευκρινίζοντας ότι το δικαστήριο δεν μπορεί να ελέγξει αν οι άδειες έχουν κοινοποιηθεί στους συνηγόρους.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου προχώρησε σε νέους διορισμούς και διέκοψε τη διαδικασία για αύριο.

Oργή του Λάκη Γαβαλά για τον ιερωμένο που τον έβρισε: Απατεώνες με ράσα, δεν είναι μοναχοί αυτοί (video)

lakis gavalas

Oργή του Λάκη Γαβαλά για τον ιερωμένο που τον έβρισε: Απατεώνες με ράσα, δεν είναι μοναχοί αυτοί (video)

Ο Λάκης Γαβαλάς μίλησε για την ομοφοβική επίθεση που δέχτηκε από τρεις μοναχούς