Newsroom

Newsroom

Απαγορεύτηκαν οι καμήλες με… μπότοξ και λίφτινγκ από τα καλλιστεία Miss Camel της Σαουδικής Αραβίας

Αναρωτηθήκατε ποτέ ποια είναι τα πρότυπα ομορφιάς μιας καμήλας; Μάλλον όχι, αλλά τώρα μπορείτε να τα μάθετε

AP101225116918

Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρουμε ποια είναι η μεγαλύτερη είδηση: το γεγονός ότι απαγορεύτηκαν οι καμήλες με μπότοξ, το ότι υπάρχουν καμήλες με μπότοξ ή το ότι η νικήτρια καμήλα κερδίζει… 66 εκατομμύρια δολάρια;

Όποιο και να είναι το πιο εντυπωσιακό στοιχείο πάντως, η είδηση προέρχεται από τη βρετανική Telegraph και ρίχνει φως σε μια σύγχρονη παράδοση της Σαουδικής Αραβίας που δεν γνωρίζαμε.

Σύμφωνα με τον Telegraph, η Σαουδική Αραβία κήρυξε τον «πόλεμο» στις καμήλες που έχουν υποστεί αισθητικές επεμβάσεις, αποκλείοντας συνολικά 40 καμήλες από τον ετήσιο διαγωνισμό ομορφιάς λόγω αισθητικών επεμβάσεων.

Ο διαγωνισμός για τη… Miss Camel πραγματοποιείται τα τελευταία είκοσι χρόνια, όμως τα τελευταία χρόνια οι εκτροφείς προσπαθούν να αλλάξουν τα χαρακτηριστικά τους για να αντιστοιχούν στα… πρότυπα ομορφιάς.

Πλέον όμως οι διοργανωτές αποφάσισαν να αυστηροποιήσουν τους κανόνες με τη χρήση ειδικών επαγγελματιών που εντοπίζουν τις αισθητικές επεμβάσεις γύρω από τη μύτη και τα αυτιά με τη χρήση ακτίνων Χ. Οι καμήλες που έχουν υποστεί επεμβάσεις αποκλείονται από τον διαγωνισμό για δύο χρόνια, ενώ οι ιδιοκτήτες τιμωρούνται με πρόστιμο 30.000 δολαρίων. Άλλωστε εύκολα θα μπορούσαν να υπάρξουν κατηγορίες για κακοποίηση των ζώων αυτών, αφού υπόκεινται σε χειρουργικές επεμβάσεις για καθαρά αισθητικούς λόγους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα τα κριτήρια ομορφιάς μιας καμήλας για να χρηστεί «Miss Camel» είναι τα μακριά και όρθια αυτιά, ο μακρύς στιλπνός λαιμός, τα μεγάλα μάτια με σκούρες βλεφαρίδες, τα γεμάτα χείλη, το ανοιχτόχρωμο τρίχωμα χωρίς τεχνητό βάψιμο και η μεγάλη καμπούρα, η οποία ιδανικά βρίσκεται πιο κοντά στην πλάτη της καμήλας και όχι προς τον λαιμό της.

Τα σχόλια περισσεύουν…

Ποινική δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο – Παραμένει υπό κράτηση

6200549

Ποινική δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο – Παραμένει υπό κράτηση

Στην άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του…

Ξύλο στη Βουλή: Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον Γραμμένο μετά την επίθεση Φλώρου – Οι τελευταίες πληροφορίες

6200552

Ξύλο στη Βουλή: Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον Γραμμένο μετά την επίθεση Φλώρου – Οι τελευταίες πληροφορίες

Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν, όπως το ανακοίνωσε ο βουλευτής της «Ελληνικής Λύσης» Κώστας Χύτας.