Απαγόρευση κυκλοφορίας στη Σάρλοτ – Νεκρός ο άνδρας που πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια των ταραχών

Απαγόρευση της κυκλοφορίας επιβλήθηκε στην πόλη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας από τα μεσάνυχτα σήμερα μέχρι τις 6 το πρωί (τοπική ώρα), μετά τις ταραχές που σημειώθηκαν κατά τις δύο προηγούμενες νύχτες, μετά το θανάσιμο τραυματισμό ενός Αφροαμερικάνου από αστυνομικό.

57e4bc601dc524cf458b4688

Οι αρχές της πόλης ανακοίνωσαν στο Twitter ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα εφαρμόζεται μέχρι την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί ή την ανάκληση εφαρμογής του μέτρου.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από τη δεύτερη νύχτα ταραχών στην πόλη, τα ξημερώματα της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκαν τουλάχιστον 9 άνθρωποι, ενώ ακόμα 44 συνελήφθησαν, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας της Σάρλοτ.

Εν τω μεταξύ, ο 26χρονος άνδρας που τραυματίστηκε σοβαρά από πυροβολισμό κατά τη διάρκεια των ταραχών της Τετάρτης κατέληξε την Πέμπτη, σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, και ενώ αρχικά η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι είχε τραυματιστεί από πυρά διαδηλωτή, ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας παραδέχθηκε πως η υπόθεση ερευνάται, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι ο δράστης ήταν αστυνομικός.

Υπενθυμίζεται ότι οι ταραχές ξεκίνησαν μετά τον θάνατο του 43χρονου Κιθ Σκοτ, ο οποίος έπεσε νεκρός την Τρίτη από τα πυρά αφροαμερικανού αστυνομικού στο πάρκινγκ ενός συγκροτήματος διαμερισμάτων. Οι αρχές υποστηρίζουν ότι ο Σκοτ κρατούσε ένα όπλο και πυροβολήθηκε αφού αγνόησε την εντολή να το πετάξει. Η οικογένειά του και ένας μάρτυρας δηλώνουν όμως ότι κρατούσε στο χέρι του ένα βιβλίο.

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…