Newsroom

Newsroom

Απαγωγή Σύριου μετανάστη – Τον βασάνισαν με καρφιά για να του αποσπάσουν χρήματα

Βασανιστήρια υπέστη ένας 29χρονος μετανάστης από τη Συρία από ομοεθνείς απαγωγείς του, οι οποίοι μοναδικό σκοπό είχαν να καταφέρουν να…

syllipsi metanasti 600x336 1

Βασανιστήρια υπέστη ένας 29χρονος μετανάστης από τη Συρία από ομοεθνείς απαγωγείς του, οι οποίοι μοναδικό σκοπό είχαν να καταφέρουν να αρπάξουν τα χρήματα που είχαν δώσει το θύμα και ο αδερφός του για να βρουν μια καλύτερη τύχη σε χώρα της Ευρώπης.  Μόλις οι δράστες έβαλαν στο χέρι το χρηματικό ποσό άφησαν στην τύχη του τον 29χρονο, ο οποίος κατάφερε να δραπετεύσει από το “κολαστήριο” που τον είχαν κλεισμένο και να καταγγείλει όσα του συνέβησαν στις αστυνομικές αρχές. 

Η υπόθεση αρπαγής εξιχνιάστηκε μετά από πολύμηνη, συστηματική και μεθοδική έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που πέρασαν χειροπέδες σε δύο από τους τρεις που φέρονται ως δράστες, όπως αναφέρει το directnews.gr.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν με σχετικά εντάλματα δύο υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 29 ετών και 34 ετών, ενώ αναζητείται και τρίτος αλλοδαπός συνεργός του. Σεε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία για αρπαγή, ληστεία, εκβίαση και επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατά συρροή και κατά συναυτουργία. 

Ο 29χρονος Σύριος απήχθη το απόγευμα της 22-10-2014 στην περιοχή της Βούλας και κατακρατήθηκε παράνομα μέχρι το πρωί της 23-10-2014, οπότε και ελευθερώθηκε, στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας Κορωπίου.

Ειδικότερα, αρχές Οκτωβρίου του 2014, ο 29χρονος απαχθείς εισήλθε παράνομα στην Ελλάδα, μαζί με τον αδερφό του, με απώτερο σκοπό να μεταβεί σε κάποια άλλη χώρα της Ευρώπης. Στην προσπάθειά τους αυτή ενημερώθηκαν ότι ο 29χρονος συλληφθείς, είχε τη δυνατότητα να τους προμηθεύσει με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και να τους παραχωρήσει κατάλυμα μέχρι την αναχώρησή τους.

Μετά από συνάντηση, συμφώνησαν να δοθεί ως αμοιβή για τις παραπάνω υπηρεσίες, το ποσό των 12.000 ευρώ. Το εν λόγω χρηματικό ποσό παραδόθηκε σε αλλοδαπό, ο οποίος διατηρεί κατάστημα μεταφοράς χρημάτων στο κέντρο της Αθήνας και είχε το ρόλο «εγγυητή χρημάτων».

Στη συνέχεια, ο απαχθείς φιλοξενήθηκε για δώδεκα ημέρες, σε διαμέρισμα στο Νέο Κόσμο. Το απόγευμα της 22-10-2014, οι απαγωγείς οδήγησαν τον 29χρονο, διά της βίας, σε κτίσμα στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας Κορωπίου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παράνομης κράτησης του θύματος, οι τρεις κατηγορούμενοι εξανάγκασαν με άσκηση σωματικής βίας (ξυλοδαρμό, κτυπήματα με ξύλα, κοντάρι με καρφιά, μαχαίρι, εικονικό πνιγμό κλπ) τον 29χρονο, να τους αποκαλύψει το μυστικό κωδικό που είχε λάβει από τον «εγγυητή» και αφορούσε στο ποσό των 12.000 ευρώ που θα λάμβαναν ως αμοιβή όταν ολοκληρώνονταν επιτυχώς το ταξίδι των δύο  αδερφών.

Μετά από αυτό, ο 29χρονος δράστης μετέβη στο κατάστημα του «εγγυητή» και με τη χρήση του διαβατηρίου και της ταυτότητας του απαχθέντα, καθώς και με την τηλεφωνική «συγκατάθεσή» του, παρέλαβε το ποσό.

Οι δράστες, μετά την παραλαβή των χρημάτων, αποχώρησαν από το κτίσμα χωρίς να ελευθερώσουν το θύμα. Λίγες ώρες αργότερα, ο απαχθείς κατάφερε να λυθεί μόνος του και επέστρεψε στην Αθήνα, όπου με τη βοήθεια του αδερφού του μετέβη σε νοσοκομείο, για παροχή ιατρικών υπηρεσιών.

Σημειώνεται, ότι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το πρωί της Παρασκευής στον ανακριτή. 

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…