Αθώος για την κατηγορία παράβασης καθήκοντος ο Ανδρέας Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

Το Δ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας έκρινε ομόφωνα αθώο τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Ειδικότερα, το αδίκημα που αποδίδονταν στον Γεωργίου αφορούσε το γεγονός ότι είχε διατηρήσει για μερικούς μήνες, μέχρι το τέλος του 2010 παράλληλα με την ιδιότητα του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και εκείνη του μέλους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο οποίο είχε εργαστεί επί σειρά ετών.

Παράλληλα αντιμετώπιζε την κατηγορία ότι δεν συγκαλούσε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ αν και είχε σχετική υποχρέωση από το νόμο.

Υπέρ της αθώωσης Γεωργίου, ο οποίος δεν παρέστη στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από τους δικηγόρους τους , τάχθηκε στην αγόρευσή της και η εισαγγελέας της έδρας Ελένη Σίσκου η οποία αναφέρθηκε λεπτομερώς στην υπόθεση και τεκμηρίωσε τη θέση της περί της απαλλαγής του κατηγορουμένου.

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης διαδικασίας στο δικαστήριο εξετάστηκαν μάρτυρες πρώην μέλη της ΕΛΣΤΑΤ , ενώ νωρίτερα είχε απορριφθεί το αίτημα δύο εκ των μαρτύρων κατηγορίας να παρασταθούν ως πολιτική αγωγή μόνο για τη στήριξη της κατηγορίας.

Ως μάρτυρες υπεράσπισης εξετάστηκαν υψηλόβαθμα στελέχη διεθνών οργανισμών οι οποίοι απέκλεισαν κάθε σκοπιμότητα για τους λίγους μήνες που παρέμεινε ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και στο ΔΝΤ χωρίς να πληρώνεται, απλά για να συμπληρώσει τα συντάξιμα χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι για τον κ. Γεωργίου παραμένει ανοιχτό το δικαστικό κεφάλαιο που αφορά στο αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης σε βαθμό κακουργήματος , σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι παρουσίασε στοιχεία διόγκωσης του ελλείμματος σκόπιμα για να διευκολυνθεί η υπογραφή του μνημονίου.

Ο κΓεωργίου απαλλάχτηκε μια φορά ήδη για αυτό από το Συμβούλιο Εφετών αλλά ασκήθηκε αναίρεση από τον Άρειο Πάγο που έκανε δεκτή σχετική πρόταση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου.

Πριν από λίγες μέρες όμως εκ νέου ο αρμόδιος εισαγγελέας Γ. Κούτρας πρότεινε προς το δικαστικό συμβούλιο την απαλλαγή Γεωργίου για το αδίκημα που αφορά το έλλειμμα. Έτσι, τώρα αναμένεται η νέα ετυμηγορία του δικαστικού συμβουλίου.

Θρήνος στη Φθιώτιδα: Πέθανε ενώ βρισκόταν στο τιμόνι – Παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας όπως προβλέπεται

Θρήνος στη Φθιώτιδα: Πέθανε ενώ βρισκόταν στο τιμόνι – Παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας όπως προβλέπεται

Όλα δείχνουν ότι ο θάνατος προήρθε από παθολογικά αίτια, ωστόσο όπως προβλέπεται σε περιπτώσεις αιφνίδιου…

Σκάνδαλο παρακολουθήσεων: «Ολομέτωπη» Σπηλιωτόπουλου κατά Μητσοτάκη: «Σε άλλες χώρες έχουν παραιτηθεί» (Video)

Σκάνδαλο παρακολουθήσεων: «Ολομέτωπη» Σπηλιωτόπουλου κατά Μητσοτάκη: «Σε άλλες χώρες έχουν παραιτηθεί» (Video)

 «Αντικειμενική πολιτική ευθύνη που υπάρχει στον ίδιο τον Πρωθυπουργό γιατί σύμφωνα με την αλλαγή που…

Η επέμβαση στην Πολυτεχνειούπολη εκθέτει την κυβέρνηση για την πανεπιστημιακή αστυνομία

ΕΚ - Αστυνομια Πολυτεχνειουπολη

Η επέμβαση στην Πολυτεχνειούπολη εκθέτει την κυβέρνηση για την πανεπιστημιακή αστυνομία

Το μοντέλο της επέμβασης στις εστίες της Πολυτεχνειούπολης αποδεικνύει ότι η εγκατάσταση πανεπιστημιακής αστυνομικής δύναμης…