"Αθώοι πληρώνουν με την ζωή τους ανταγωνισμούς των μεγάλων"

Μήνυμα για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων απέστειλε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, κατά τη διάρκεια της κεντρικής πολιτικής εκδήλωσης που διοργάνωσαν η Αρμενική Εθνική Επιτροπή και η Περιφέρεια Αττικής.

570fcde71dc524504c8b472c 1

Ο Ν. Βούτσης υπενθύμισε την ομόφωνη αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τη Βουλή των Ελλήνων το 1996 και στην καθιέρωση της 24ης Απριλίου ως Ημέρας Μνήμης των θυμάτων, ενώ επεσήμανε τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας μεταξύ ελληνικού και αρμενικού λαού, λόγω κοινών εμπειριών, κοινών αγώνων και κοινών αισθημάτων.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε πού οδηγούν οι ανταγωνισμοί των μεγάλων δυνάμεων, ώστε να μην πληρώνουν αθώοι άνθρωποι με το αίμα και τη ζωή τους αλλότρια συμφέροντα», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής.

«Σήμερα δίνουμε έναν ακόμα αγώνα στην περιοχή μας, που δοκιμάζεται από προσφυγικά και μεταναστευτικά ρεύματα, ως αποτέλεσμα της γενικευμένης αποσταθεροποίησης και των πολέμων σε άλλες χώρες που γειτνιάζουν» είπε ο Ν. Βούτσης για να προσθέσει «Τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι δημοκρατικές ελευθερίες, που Αρμένιοι και Έλληνες υπερασπιστήκαμε σθεναρά στην ιστορία μας, χρειάζονται και πάλι την προστασία μας και την επαγρύπνησή μας. Αυτό ορίζουν ο πολιτισμός και οι παραδόσεις μας, αυτό απαιτεί ένα μέλλον ειρήνης, ελευθερίας, δικαιοσύνης και δημοκρατίας».

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…