Newsroom

Newsroom

Αθώοι οι υπάλληλοι που κατηγορήθηκαν και δικάστηκαν επειδή εξοικονόμησαν 1,2 εκατ. ευρώ!

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια που βίωσαν υπάλληλοι επειδή πολύ απλά έκαναν τη δουλειά τους και το σωστό για το Κράτος έδωσε το Δικαστήριο.

587cde7f1dc524d2778b482a

Ειδικότερα, το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θράκης έκρινε αθώους τους 15 κατηγορούμενους για την υπόθεση της «Πυλών ΑΤΕ» και του Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Ξάνθης που είχαν κατηγορηθεί επειδή εξοικονόμησαν 1,2 εκατ. ευρώ δημόσιου χρήματος.

Όπως αναφέρει το xanthi2.gr, πρόκειται για την υπόθεση που είχε συζητηθεί αρκετά μετά τη δίωξη που είχε ασκήσει σε βάρος τους ο Αντεισαγγελέας Εφετών Θράκης Γ. Καντζίδης το 2014 ύστερα από μηνυτήρια αναφορά της τεχνικής εταιρίας «Πυλών ΑΕ» με έδρα την Αθήνα.

Η αιτία ήταν το γεγονός οι αρμόδιοι υπάλληλοι του Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Ξάνθης και η αρμόδια Επιτροπή είχαν αρνηθεί να εξοφλήσουν ολοσχερώς την εν λόγω εταιρία, διαπιστώνοντας ότι σε έργο που είχε αναλάβει το 2009 για την αποκατάσταση ΧΑΔΑ του Δήμου Μύκης, δεν είχε εκπληρώσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις στο ακέραιο.

Κατά την επιμέτρηση του έργου οι αρμόδιοι υπάλληλοι της τεχνικής υπηρεσίας εξοικονόμησαν συνολικά 1,2 εκατ. ευρώ για την υπηρεσία , από τα συνολικά 1,9 εκατ. Ευρώ του προϋπολογισμού του έργου που διεκδικούσε η εταιρία, με αποτέλεσμα να βρεθούν στο εδώλιο του κατηγορουμένου !

Κατηγορούμενοι υπάλληλοι και Διοίκηση

Στη δίκη που έγινε τη Δευτέρα στην Κομοτηνή ήταν κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος 4 υπάλληλοι της Τεχνικής Υπηρεσίας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Διαχείρισης, η Εκτελεστική Επιτροπή και η Επιτροπή Παραλαβής, ανάμεσά τους ο πρώην Δήμαρχος και Πρόεδρος του Συνδέσμου Στέλιος Χατζηευαγγέλου, ο δημοτικός σύμβουλος και δικηγόρος Θανάσης Ξυνίδης. Επίσης και ο τότε προϊστάμενος του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που κατηγορήθηκε για το γεγονός ότι ενέκρινε τη σύνθεση της αρμόδιας επιτροπής.

«Μακάρι να υπήρχαν και άλλοι τέτοιοι υπάλληλοι»

Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας αναδείχθηκε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι έδρασαν με βάση το συμφέρον της υπηρεσίας και ότι ορθώς οι αρμόδιοι υπάλληλοι περιέκοψαν τις απαιτήσεις της τεχνικής εταιρίας, ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Στη διάρκεια της απολογίας του εξάλλου ο εκ των κατηγορουμένων Θανάσης Ξυνίδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της έδρας σημείωσε πως «αντί να επαινέσουμε τους υπαλλήλους που είχαν το θάρρος να εξοικονoμήσουν αυτό το ποσό για την υπηρεσία τους, αυτοί βρίσκονται κατηγορούμενοι»

Απαλλακτική ήταν και η πρόταση του Εισαγγελέα της Έδρας Γ. Σκιαδαρέση, που υιοθέτησε το δικαστήριο στην απόφασή του. Συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων ήταν οι Χ. Δετσαρίδης για τον Θ. Ξυνίδη, Δ. Μπρατίδης για τον υπάλληλο της αποκεντρωμένης Διοίκησης και Σ. Γιαλάογλου για όλους τους υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες εκ μέρους του Συνδέσμου Διαχείρισης.

Η οικονομική αξίωση της εταιρίας εκκρεμεί στα πολιτικά δικαστήρια.

Ινδία: Εκτροχιάστηκε επιβατικό τρένο – Δύο νεκροί και 35 τραυματίες ο νεότερος απολογισμός

AP - Ινδια τρενο

Ινδία: Εκτροχιάστηκε επιβατικό τρένο – Δύο νεκροί και 35 τραυματίες ο νεότερος απολογισμός

«Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο Πανκάτζ Κουμάρ Σινγκ. Σε κρίσιμη…

Φλόριντα: «Ήθελα να ουρλιάξω και δεν μπορούσα» – 17χρονος επέζησε έπειτα από χτύπημα κεραυνού

Κεραυνός

Φλόριντα: «Ήθελα να ουρλιάξω και δεν μπορούσα» – 17χρονος επέζησε έπειτα από χτύπημα κεραυνού

Αμέσως έπεσε στο έδαφος και σφάδαζε από τους πόνους, όταν περίοικοι έσπευσαν να τον βοηθήσουν.

Axios: Ο Μπάιντεν αποσύρεται ίσως και μέσα στο Σαββατοκύριακο – “Πιέσεις” και από τον Ομπάμα

μπάιντεν

Axios: Ο Μπάιντεν αποσύρεται ίσως και μέσα στο Σαββατοκύριακο – “Πιέσεις” και από τον Ομπάμα

Έως σήμερα, η πίεση στο πρόσωπο του προέδρου για την απόσυρσή του είναι "αδυσώπητη και…