Αοριστολογίες από Κικίλια για νέα έκτακτα μέτρα

Υπόννοιες για νέα περιοριστικά μέτρα ώστε να αποφευχθεί η διασπορά του κορονοϊού, άφησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Κυριακής, χωρίς όμως να αναφερθεί  σε κάτι συγκεκριμένο παρά μόνο στο γεγονός ότι η μάσκα αποδεδειγμένα προστατεύει από τον κορονοϊό, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο εφαρμογής του μέτρου καθολικής χρήσης της.

5119575

Τηλεοπτική συνέντευξη παραχώρησε στον ΣΚΑΪ ο Β. Κικίλιας, το πρωί της Κυριακής. Ο υπουργός αναφέρθηκε πλαγίως σε νέους περιορισμούς που πιθανόν να εφαρμοστούν σε περίπτωση που οι υγειονομικοί δείκτες «δυσκολεύουν», χωρίς όμως να αναφέρει κάτι συγκεκριμένο ή κάποιο χρονοδιάγραμμα.

Όπως είπε ο Β. Κικίλιας, «εχουν πέσει πολλά μέτρα στο τραπέζι μεταξύ αυτών και οι μάσκες παντού αλλά οι δείκτες θα κρίνουν το αποτέλεσμα», σημείωσε ενώ πρόσθεσε πως «όσο βελτιώνονται οι δείκτες δεν θα βάζουμε νέα μέτρα», αντιθέτως «όσο βλέπουμε εικόνες που μας ανησυχούν – και αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία – και ανεβαίνουν – δυσκολεύουν οι δείκτες θα πρέπει μπαίνουν νέα μέτρα στο τραπέζι για να προστατεύει η ελληνική κοινωνία», είπε.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά περιπτώσεις στις οποίες παρατηρήθηκε συνωστισμός πολιτών, ο υπουργός είπε πως «μας απασχολεί και μας στεναχωρεί η εικόνα συμπολιτών που δεν αναλογίζονται τις ευπαθείς ομάδες που κινδυνεύουν άμεσα από τον κορωνοιο», ενώ ισχυρίστηκε ακόμα πως «θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας».

Επιπροσθέτως ανέφερε ότι η χρήση μάσκας έχει αποδειχθεί ότι προστατεύει από τους ιούς και από τον κορονοϊό.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…