Αθεόφοβος ο Λοβέρδος είπε ψέματα μπροστά σε όλη την Επιτροπή

Τι κι αν έδωσε όρκο για να καταθέσει την αλήθεια και μόνο την αλήθεια, ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν το έπραξε. Είπε ψέματα μπροστά σε όλη την Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία, γεγονός που επισημαίνουν όλοι οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και μέλη της Επιτροπής, πλην του προέδρου για λόγους ισορροπίας.

59673a0c1dc524855e8b4763 1

του Άγγελου Προβολισιάνου

Το ζήτημα αφορά την τροπολογία του Ανδρέα Λοβέρδου που άνοιξε την κερκόπορτα του ξεπουλήματος του νοσοκομείου. Ο αποθανόντας κλινικάρχης και τραπεζίτης, Ανδρέας Βγενόπουλος, είχε καταθέσει από τον Ιούλιο του 2011 εξώδικο κατά του Ανδρέα Λοβέρδου, στο οποίο εμπεριείχε αυτούσιες φράσεις της τροπολογίας που κατέθεσε ο τότε υπουργός Υγείας περίπου 9 μήνες μετά. Ο Λοβέρδος αποπειράθηκε να παρουσιάσει τον Βγενόπουλο ως προφήτη, αποδίδοντάς τα γραφόμενα του εξωδίκου από τις δύο κλινικές ΛΗΤΩ – ΜΗΤΕΡΑ στην επιχειρηματική στόχευση του μεγαλοεπιχειρηματία για διάλυση της ΓΑΙΑ. Το πρόβλημα για τον Λοβέρδο είναι πως ο ίδιος είχε διαμοιράσει μία μέρα πριν λάβει το εξώδικο των δύο μαιευτικών κλινικών το προσχέδιο της τροπολογίας που εν τέλει κατέθεσε περίπου 9 μήνες μετά ενώ ήδη είχαν προκηρυχτεί εκλογές (σ.σ. μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου).

Ο πρώην υπουργός Υγείας -κατά την κατάθεσή του την Τρίτη- διατράνωνε πως η επίμαχη τροπολογία του -που άνοιξε το δρόμο για το ξεπούλημα του «Ντυνάν»- ετοιμάστηκε λίγες μέρες πριν την κατάθεσή της στη Βουλή, δηλαδή στα μέσα Μαρτίου του 2012. Μάλιστα, ζητούσε on air την αρωγή του συνεργάτη του, κ. Μπαλασόπουλου, ζητώντας του να του στείλει SMS προκειμένου να επιβεβαιωθούν τα λεγόμενά του. Το SMS δεν άργησε να φτάσει στο κινητό του Λοβέρδου, με τον Μπαλασόπουλο να τον… επιβεβαιώνει. «Ούτε η πρόταση ίσχυε, ούτε η τροπολογία υπήρχε, ούτε κατατέθηκε» είπε αυτολεξεί. 

Έτσι, σήμερα, γνωρίζοντας πως οι βουλευτές της πλειοψηφίας θα εντόπιζαν πως ο ίδιος διέχεε προσχέδιο της τροπολογίας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων λίγες μέρες πριν το εξώδικο του Βγενόπουλου, ο Λοβέρδος απέστειλε την προαναφερθείσα επιστολή, όπου και γνωστοποιούσε πως ουσιαστικά είπε ψέματα κατά την ένορκη κατάθεσή του.

Ο κ. Τζαμακλής διάβασε στην Επιτροπή την απαντητική δήλωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στον Λοβέρδο, την οποία συνυπογράφει και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, αλλά όχι και ο πρόεδρος της Επιτροπής για λόγους ισορροπίας. Διαβάζοντας την ανακοίνωση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε -μεταξύ άλλων- ότι ο Λοβέρδος «είπε ψέματα συνειδητά μπροστά στην Επιτροπή», αφού είχε καταθέσει προσχέδιο της τροπολογίας την αμέσως προηγούμενη μέρα στο Σώμα της Επιτροπής. Μάλιστα, κάλεσε τον πρώην υπουργό να ζητήσει συγγνώμη για τα συνειδητά ψεύδη που κατέθεσε. Ο κ. Τζαμακλής επέκρινε και τη στάση των μίντια, λέγοντας: «Κάνουν την τρίχα, τριχιά και την τριχιά του Λοβέρδου την καταπίνουν αμάσητα».

Διαβάστε την ανακοίνωση των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ:

Κατά την προχθεσινή (Τρίτη 18-7-2017) δεύτερη εξέταση του βουλευτή της ΔΗ.ΣΥ. και πρώην Υπουργού Υγείας (7-10-2010 έως 17-5-2012) κ. Ανδρέα Λοβέρδου στην Εξεταστική Επιτροπή επί 90 περίπου λεπτά παρακολουθήσαμε την αγωνιώδη προσπάθειά του να αποδείξει ότι η τροπολογία του για τη δυνατότητα του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν να πωλεί, μισθώνει κ.λ.π. τα περιουσιακά του στοιχεία (ψηφίσθηκε ως άρθρο 29 του Ν. 4058/2012, ΦΕΚ Α΄ 63/22-3-2012) δεν συντάχθηκε την 12-7-2011, όπως ανέφεραν καταγγέλλουσες την επόμενη ημέρα 13-7-2011 με εξώδικη ΔΗΛΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ που του απηύθυναν οι μαιευτικές κλινικές «ΜΗΤΕΡΑ» και «ΛΗΤΩ» (συμφερόντων MIG – Βγενόπουλου), αλλά συντάχθηκε τον Μάρτιο του 2012, όταν δηλαδή ψηφίσθηκε.

Ο κ. Λοβέρδος, αφού αρχικά επιστράτευσε, παραπλανητικά, τα δελτία τύπου του Υπουργείου του, στη συνέχεια επιστράτευσε τους συνεργάτες του και τον τότε νομικό του σύμβουλο προκειμένου να βεβαιωθεί ο ίδιος και να βεβαιώσει και την Επιτροπή ότι η συγκεκριμένη τροπολογία δεν είχε συνταχθεί την 12-7-2011, δηλαδή 8,5 περίπου μήνες πριν από την κατάθεση και ψήφισή της. Τελικώς, ο τότε νομικός του σύμβουλος κ. Μπαλασόπουλοςμε μήνυμα στο κινητό τηλέφωνό του «δηλώνει κατηγορηματικά ότι εντολή για τροπολογία έδωσε (ο κ. Λοβέρδος) τον Μάρτιο του 2012 και όλα τα υπόλοιπα είναι άγνωστα σ’ εμάς».

Δεδομένου ότι η αναφερόμενη στην εξώδικη ΔΗΛΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ των μαιευτικών κλινικών «ΜΗΤΕΡΑ» και «ΛΗΤΩ» τροπολογία ήταν απολύτως όμοια κατά περιεχόμενο με την κατατεθείσα και ψηφισθείσα τον Μάρτιο του 2012 τροπολογία του κ. Λοβέρδου και δεδομένου ότι δεν άντεχε στη λογική να αποδοθούν μαντικές ικανότητες στους εκπροσώπους των κλινικών, χθες Τετάρτη 19-7-2017 ερευνήσαμε, όπως οφείλαμε, το θέμα.

Μετά τη σημερινή δήλωση του κ. Λοβέρδου, που ουσιαστικά παραδέχεται ότι η τροπολογία του περί πωλήσεως του ΝΤΥΝΑΝ προϋπήρχε, εξακολουθούν να υπάρχουν τα εξής ερωτήματα για τον κ. Λοβέρδο:

1. Γιατί δεν κατέθετε προς ψήφιση την τροπολογία επί 8,5 μήνες, αλλά την κατέθεσε στις τελευταίες συνεδριάσεις της Βουλής πριν τις εκλογές της 6-5-2012; Μήπως επειδή είχε αποστείλει την εξώδικο της 13-7-2011 ο Βγενόπουλος, με την οποία τον καλούσε – προέτρεπε να επαναδιατυπώσει την τροπολογία, ώστε να προβλέπει αποκλειστικά και μόνο την δυνατότητα πώλησης του «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ» ολοκλήρου και σε καμία περίπτωση τμηματικά ή μερικά;

2. Δεδομένου ότι είχε σφοδρές όσο και βάσιμες αντιρρήσεις από συνεργάτες του διακεκριμένους νομικούς για τη συνταγματικότητα της τροπολογίας και με δεδομένο ότι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους προσφάτως είχε κρίνει μη νόμιμη τη σύμπραξη της «ΓΑΙΑ» με το «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ», που συνιστούσε ηπιότερη μορφή διαχείρισης σε σχέση με την πώληση γιατί επί 8,5 μήνες δεν απηύθυνε ερώτημα προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους σχετικώς με τη νομιμότητα και τη συνταγματικότητα της τροπολογίας;

3.- Γιατί δεν ακολούθησε την επιταγή του ιδρυτικού Νόμου του ΚΙΕΝ που επέβαλλε την έκδοση ΠΔ για κάθε αλλαγή του καταστατικού και της εν γένει νομικής κατάστασής του; Μήπως για να αποφύγει τον προέλεγχο του ΣτΕπου θα ήταν σαφώς απορριπτικός

4.- Αποδεικνύεται ότι ο κ. Λοβέρδος είχε δρομολογήσει συνειδητά τη δυνατότητα πώλησης του κοινωφελούς ιδρύματος και επιμήνες κορόιδευε προσποιούμενος ότι αναζητεί λύσεις, τις οποίες ουδέποτε σχεδίασε στα σοβαρά, ενώ, κινούμενος όπως παραδέχθηκε από προσωπικά κίνητρα αντιπαλότητας με το συντάκτη της, απέρριψε ρεαλιστική πρόταση εξυγίανσης του νοσοκομείου .

Οι ευθύνες του κ. Λοβέρδου στο ξεπούλημα του ΝΤΥΝΑΝ υπήρξαν καταλυτικές και αυτό δεν μπόρεσε να το κρύψει ούτε η απεραντολογία του στις απαντήσεις, ούτε η έκδηλη επιθετικότητα και η προσβλητική στάση του απέναντι στην επιτροπή, που, ο καθένας καταλαβαίνει ότι αφετηρία δεν είχαν μόνο τη γνωστή σε όλο το πανελλήνιο αλαζονεία του , αλλά και την προσπάθεια να αποκρύψει τις δικές του ένοχες συμπεριφορές .

Ο κ. Λοβέρδος εψεύσθη συνειδητά ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής. Μπροστά του επί δύο ημέρες είχε απλωμένα τα Πρακτικά των επτά (7) συνεδριάσεων της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, που είχαν ασχοληθεί κατά τη διάρκεια της εικοσάμηνηςθητείας του στο Υπουργείο Υγείας με το «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ» και θα μπορούσε να τα είχε συμβουλευθεί και να είχε απαντήσει στις σχετικές ερωτήσεις.

Κατόπιν τούτου, όσα περιέχονται στην τελική δήλωσή του ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής και ο ίδιος τα απέδωσε ως μομφή στους βουλευτές της πλειοψηφίας (ευτελισμός της διαδικασίας, έσχατο σημείο πολιτικής και ηθικής εξαχρείωσης, βαθύς πολιτικός αμοραλισμός, πώρωση και αδίστακτη θεσιθηρία) θεωρούμε ότι τον αφορούν ως αυτοκριτική. Ακόμη και στην περίπτωση που, όπως ο ίδιος αναφέρει, η Επιτροπή δεν είχε κανένα απολύτως αντικείμενο για τον ίδιο, μετά τα συνειδητά ψεύδη του είναι σαφές ότι πλέον απέκτησε αντικείμενο.

Του προτείνουμε την ίδια οδό: για να διασώσει έστω και ελάχιστα ψήγματα από την πολιτική του αξιοπρέπεια να ζητήσει συγγνώμη για τα συνειδητά του ψεύδη και να αποδεχθεί ότι δεν έπραξε όσα ώφειλε ως μάρτυρας να πράξει ενώπιον της Επιτροπής για την αποκάλυψη της αλήθειας. 

Σαντορίνη: Το εξοργιστικό μήνυμα με άρωμα… Πορτοσάλτε – «Ελαττώστε τις μετακινήσεις γιατί περιμένουμε τουρίστες»

Σαντορίνη

Σαντορίνη: Το εξοργιστικό μήνυμα με άρωμα… Πορτοσάλτε – «Ελαττώστε τις μετακινήσεις γιατί περιμένουμε τουρίστες»

Ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Φηρών στη Σαντορίνη κάλεσε τους ντόπιους να μην πολυκυκλοφορούν ελέω…

Σηπτικό σοκ: Παθολόγος εξηγεί πώς προήλθε ο θάνατος της Ντέμης Γεωργίου – «Θνησιμότητα έως 52%»

Γεωργίου

Σηπτικό σοκ: Παθολόγος εξηγεί πώς προήλθε ο θάνατος της Ντέμης Γεωργίου – «Θνησιμότητα έως 52%»

Ο παθολόγος Δημήτρης Κατσιάνος μίλησε για τον θάνατο της Ντέμης Γεωργίου και το πόσο επικίνδυνο…

Κρήτη: Οικοδόμος έσωσε τη ζωή δυο εργαζομένων από όχημα που πήρε φωτιά και η εταιρεία του έκανε μήνυση (video)

Καταγραφή 25

Κρήτη: Οικοδόμος έσωσε τη ζωή δυο εργαζομένων από όχημα που πήρε φωτιά και η εταιρεία του έκανε μήνυση (video)

Τον μπελά του βρήκε ένας οικοδόμος από την Κρήτη ο οποίος έσωσε τη ζωή 2…