NewsRoom
07/10/2018, 13:29

"Αθάνατοι" φώναξαν όλοι στο μνημόσυνο των αδικοχαμένων στα Τέμπη

Ο ΠΑΟΚ γι' ακόμα μια χρονιά έδειξε πως ο Χαράλαμπος, ο Δημήτρης, η Χριστίνα, ο Αναστάσιος, ο Γιώργος και ο Κυριάκος δεν θα ξεχαστούν ποτέ και πάντοτε ο σύλλογος θα τους αισθάνεται κοντά του. Απέραντος σεβασμός στους νεκρούς από ΑΕΚ-ΆΡΗ

NewsRoom 07/10/2018 | 13:29

Στο μνημόσυνο της συμπλήρωσης 19 ετών από τη «μαύρη» 4η Οκτωβρίου του 1999, το «παρών» έδωσε και ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος έφθασε στον χώρο με ελικόπτερο μαζί με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, Χρυσόστομο Γκαγκάτση.

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ, μιλώντας με φίλους της ομάδας, ανέφερε ότι θα από πλευράς συλλόγου θα κάνουν τα πάντα για το πρωτάθλημα, προκειμένου τον Οκτώβρη του 2020, στη συμπλήρωση 20 ετών από το δυστύχημα, να πάνε με το τρόπαιο στα Τέμπη και να το αφιερώσουν στη μνήμη των αδικοχαμένων...

«Η αντίληψη και η ενθύμηση του πόσο τραγικά έφυγαν τα παιδιά. Δεν μπορεί να μην το βλέπεις όλο αυτό χωρίς δέος. Αγγίζει την ψυχή. Ο χρόνος δε τα σβήνει όλα αυτά. Είναι καλό πως οι φίλοι του ΠΑΟΚ δεν ξεχνούν. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να το θυμόμαστε. Και να τους αφιερώνουμε τις επιτυχίες της ομάδας. Σήμερα ελπίζω να πάρουμε μια λαμπρή νίκη για να την αφιερώσουμε σε αυτούς» είπε αρχικά ο Σαββίδης και πρόσθεσε για το πρωτάθλημα:

«Υπομονή. Εμείς το θέλουμε και θα κάνουμε τα πάντα. Δεν θα μας σπάσει τίποτα. Για χάρη αυτών των παιδιών που αγαπούν πιστά τον ΠΑΟΚ όλα τα χρόνια της ιστορίας του. Την επόμενη χρονιά συμπληρώνονται 20 χρόνια από το τραγικό δυστύχημα. Το πρωτάθλημα του χρόνου θα πρέπει να το φέρουμε εδώ».

Φόρος τιμής από ΑΕΚ-ΆΡΗ

Οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ και του Αρη εξέδωσαν ανακοινώσεις με αφορμή την σημερινή ημέρα μνήμης με αφορμή την συμπλήρωση 19 χρόνων από την τραγωδία των Τεμπών όταν και σκοτώθηκαν έξι οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Η ανακοίνωση των οπαδών της ΑΕΚ από τον σύνδεσμο της Original 21: «Η σημερινή μέρα αποτελεί σημείο μνήμης και πένθους για ολόκληρο το οπαδικό κίνημα ανεξαίρετου "χρώματος". Είναι η μέρα που στα ονόματα των νεκρών Χαράλαμπου, Δημήτρη, Χριστίνας , Αναστάση, Γιώργου και Κυριάκου θα μπορούσε -όσο μακάβριο κι αν ακούγεται μα συνάμα και τόσο ρεαλιστικό για όσους έχουν κάνει την αγάπη για την ομάδα τους τρόπο ζωής- να είναι το όνομα του οποιουδήποτε από εμάς. Οι διαχωριστικές γραμμές τέτοιες μέρες οφείλουν να κάμπτονται και να θυμόμαστε ότι πάνω από όλα η λέξη άνθρωπος χαρακτηρίζει το "είναι" μας. Στο πλαίσιο αυτό σύσσωμη η οικογένεια της ORIGINAL 21 πιστή στην κοινωνική της γραμμή και θέση τιμά και μνημονεύει τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών και συλλυπάται τις οικογένειες τους στις οποίες στέλνει ολοθέρμως το μήνυμα να έχουν δύναμη και κουράγιο. Ταυτοχρόνως στέλνει το μήνυμα της προσοχής στην οδήγηση και στο να έχουμε όλοι το νου μας στους δρόμους ώστε η τραγωδία αυτή να είναι η τελευταία όχι μόνο για τους οπαδούς αλλά για τον κόσμο όλο».

«Όταν η αγάπη του οπαδού έχει ως αποτέλεσμα τον σπαραγμό της μάνας και το κλάμα του πατέρα η οπαδική αντιπαλότητα των ζωντανών σταματάει. Αθάνατοι» ανέφεραν αυτοί του Αρη.