Newsroom

Newsroom

Ανυποχώρητη η ΠΟΕ-ΟΤΑ: "Η ανθρωποφαγία δεν θα περάσει"

Ανυποχώρητη εμφανίζεται η ΠΟΕ-ΟΤΑ μετά το χθεσινό τελεσίγραφο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που απείλησε ότι αν δεν σταλούν τα ονόματα…

Ανυποχώρητη εμφανίζεται η ΠΟΕ-ΟΤΑ μετά το χθεσινό τελεσίγραφο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που απείλησε ότι αν δεν σταλούν τα ονόματα των υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα τελικά θα υπαχθούν στο μέτρο και εργαζόμενοι που διαφορετικά θα εξαιρούντο. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως αν το υπουργείο δεν λάβει τα ονόματα, θα τεθούν σε διαθεσιμότητα όλοι οι υπάλληλοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

«Η ανθρωποφαγία δεν θα περάσει» αναφέρει ανακοίνωση των εργαζομένων και συνεχίζει «άλλωστε το ξέρουν πολύ καλά τόσο ο Υπουργός, ο διακεκριμένος συνταγματολόγος κ. Αντώνης Μανιτάκης, όσο και η συγκυβέρνηση, ότι χωρίς Διαπιστωτική Πράξη κανένας εργαζόμενος δεν τίθεται σε διαθεσιμότητα».

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ υποστηρίζει πως οι απειλές και οι εκβιασμοί δεν μπορούν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα και την αποφασιστικότητα των εργαζομένων και αναφέρουν στην ανακοίνωση τους πως οι απειλές περί περικοπής των αποδοχών στο 75% όλων των εργαζομένων Δ.Ε. Διοικητικού κ.λπ. Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου «μόνο ως αστείο τις εκλαμβάνουν».

Προειδοποιεί τέλος πως «όποιος ακουμπήσει το μισθό των εργαζομένων εκτός των άλλων θα αντιμετωπίσει και την νομική διαδικασία, περί μη καταβολής δεδουλευμένων».

Καταλήγοντας η ΠΟΕ – ΟΤΑ διερωτάται: «Αλήθεια, αφού μέχρι προχθές είχαν στείλει… σύμφωνα με τις διαρροές τους, 250 Δήμοι τα στοιχεία γιατί δεν προχωρούν στην υλοποίηση του Νόμου και καταφεύγουν στον ωμό και απροκάλυπτο εκβιασμό;».