Ανυποχώρητη η Κυβέρνηση απέναντι στον Δ. Κουφοντίνα ακόμη και την ύστατη στιγμή

Σε μια ανακοίνωση - απάντηση προς τον Αλέξη Τσίπρα, οι προθέσεις της Κυβέρνησης να μην εφαρμόσει το νόμο και να αφήσει τον απεργό πείνας να πεθάνει γίνονται ξεκάθαρες. 

Μαξιμου 0

Αποφασισμένη να φτάσει μέχρι τέλους την εκδικητική μεταχείριση προς τον Δημήτρη Κουφοντίνα δείχνει η Κυβέρνηση, ακόμη και τώρα που οι γιατροί του Γ.Ν. Λαμίας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. 

Πριν από λίγη ώρα ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση του απηύθυνε έκκληση προς την Κυβέρνηση να  αλλάξει την στάση της στο θέμα του απεργού πείνας, αναφέροντας πως «Η ζωή του καταδικασμένου για τρομοκρατία Δημήτρη Κουφοντίνα, σύμφωνα με τους γιατρούς, κρέμεται από μία κλωστή. Απευθύνω, αυτήν την ύστατη ώρα, έκκληση στην κυβέρνηση να αλλάξει τη στάση της, για να μην κοπεί. Η ανθρώπινη ζωή σε ένα κράτος δικαίου αποτελεί ύψιστο αγαθό. Ακόμα και όταν πρόκειται για καταδικασμένους επειδή δεν τη σεβάστηκαν. Η Δημοκρατία, άλλωστε, είναι ισχυρή όταν έχει νόμους που ισχύουν για όλους και δεν εκδικείται». 

Λίγη ώρα αργότερα, με ανακοίνωση του το Μαξίμου δείχνει την ανυποχώρητη στάση που θα κρατήσει ακόμη και την ύστατη στιγμή που απομένουν στον απεργό πείνας ίσως μόλις λίγες ώρες ζωής. 

«Με σεβασμό στο κράτος δικαίου και στις ανθρωπιστικές αξίες, παρέχεται στον κατάδικο κάθε δυνατή ιατρική φροντίδα. Προνομιακή μεταχείριση, όμως και παραβίαση της έννομης τάξης δεν είναι δυνατόν να ζητείται και μάλιστα από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης» τονίζει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, σχολιάζοντας την ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα.

Σημειώνει ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαδήλωναν σήμερα υπέρ του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες Δ.Κουφοντίνα υπό το σύνθημα «όταν οι αντάρτες θα μπαίνουν στην Αθήνα το Σύνταγμα θα λέγεται πλατεία Κουφοντίνα» και προσθέτει «ένας από τους πρώτους νόμους της κυβέρνησής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να δώσει ειδικά προνόμια στον Δ. Κουφοντίνα. Και σήμερα έρχεται ο κ.Τσίπρας και αντί να ζητήσει από τον καταδικασμένο να διακόψει την απεργία πείνας, καλεί την κυβέρνηση να κάνει δεκτό το αίτημά του να επιλέξει εκείνος την φυλακή στην οποία θα εκτίσει την ποινή του».

Καταλήγοντας, το μέγαρο Μαξίμου υπογραμμίζει ότι σε ένα κράτος δικαίου, ο νόμος ισχύει για όλους, ακόμη και για εκείνους που τους περιφρονούν, δεν δείχνουν ίχνος μεταμέλειας και προσβάλουν τη μνήμη των θυμάτων τους, κάνοντας επιδεικτικά βόλτες στα σημεία που τα δολοφόνησαν. «Δεν είναι δυνατόν, όμως, ο Δ.Κουφοντίνας να επιλέξει εκείνος τη φυλακή κράτησης του υπό την απειλή της αυτοχειρίας. Θα μπορούσε να προσφύγει στη δικαιοσύνη για τη μεταγωγή του, αλλά δεν το κάνει κι εκβιάζει» προσθέτει.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρη Κουφοντίνας προχώρησε σε απεργία πείνας όχι για να διευρύνει κάποιο δικαίωμα του. Το αίτημα του δεν ήταν ούτε η αποφυλάκιση, ούτε η ευνοϊκή μεταχείριση. Το αίτημα του ήταν να μην εξαιρεθεί από τον νόμο για ακόμη μια φορά, όπως έγινε κατά το παρελθόν με τις νόμιμα προβλεπόμενες άδειες του, τις οποίες η αστική δικαιοσύνη δεν του χορηγούσε επί 15 χρόνια. 

Αυτή τη φορά, με τον φωτογραφικό Ν. 4760/2020 αποκλείστηκε η έκτιση ποινής των καταδικασθέντων για τρομοκρατία σε αγροτικές φυλακές και με βάση το άρθρο 3 του συγκεκριμένου νόμου θα πρέπει να γίνει επαναμεταγωγή τους στα αρχικά καταστήματα κράτησης. Με βάση τον Ν. 4760/2020 ο Δημήτρη Κουφοντίνας λοιπόν, θα πρέπει να μεταφερθεί στο σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού όπου κρατήθηκε για 16 χρόνια και όχι στον Δομοκό όπου μετήχθη τιμωρητικά. Αυτό ακριβώς είναι που διεκδικεί με την απεργία πείνας και αυτό ακριβώς πρέπει να γίνει βάσει του νόμου, όπως έχει τονιστεί από πλήθος νομικών, ακαδημαϊκών και οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στα ανθρώπινα δικαιώματα. 

Καλαμάτα: Κιτρίνισε τα πάντα η αφρικανική σκόνη – Απίστευτες εικόνες από την περιοχή (video)

2

Καλαμάτα: Κιτρίνισε τα πάντα η αφρικανική σκόνη – Απίστευτες εικόνες από την περιοχή (video)

Σε ταινία παραπέμπει το σκηνικό στην Καλαμάτα μετά την επέλαση της αφρικανικής σκόνης

Κατερίνα Βρανά: «Σελεμπρέισιον γενεθλίων και επιβίωσης» – 7 χρόνια επιβίωσης με δύο δυνατές αναρτήσεις (Εικόνες)

438108010 18426626314000170 825866362010932573 n

Κατερίνα Βρανά: «Σελεμπρέισιον γενεθλίων και επιβίωσης» – 7 χρόνια επιβίωσης με δύο δυνατές αναρτήσεις (Εικόνες)

Σαν σήμερα, στις 23 Απριλίου, η Κατερίνα Βρανά ήρθε αντιμέτωπη με τον θάνατο και κατάφερε…

Σοκ στο Αγρίνιο: Ασθενής πέθανε λίγες ημέρες αφού πήρε εξιτήριο – Τι απαντά το νοσοκομείο

nosokomeio agia olga giatros giatroi 2

Σοκ στο Αγρίνιο: Ασθενής πέθανε λίγες ημέρες αφού πήρε εξιτήριο – Τι απαντά το νοσοκομείο

Οι πρώτες πληροφορίες για τον άτυχο ασθενή στο Αγρίνιο - Οι αρχές ερευνούν τα αίτια…