Ανυπόφοροι, αλλά και φαιδροί

Μεγάλα κορόιδα τελικά αυτοί οι βόρειοι γείτονες. Τους τα δίναμε όλα κι αυτοί αρνήθηκαν να πάνε στις κάλπες να τα πάρουν. Πήγαμε, όπως μας έλεγε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, να τους ενώσουμε κι αυτοί πήγαν και διχάστηκαν. Τους δίναμε γλώσσα και δεν την πήραν. Τους χαρίζαμε εθνότητα και μας γύρισαν την πλάτη.

5bb24e391dc52476408b4567 1

Του Πέτρου Κατσάκου

Τι τρέχει τελικά με αυτούς τους τύπους, που δεν μπορούν να εκτιμήσουν και να εκμεταλλευτούν μια τέτοια ελληνική “προδοσία”, που τους κάνει τόσα δώρα και αυτοί λένε όχι; Και σαν να μη φτάνουν όλα αυτά, σε λίγο θα έχουν την απαίτηση να κρίνουν και να αποτιμήσουν το δημοψήφισμά τους πριν από τη Μαρία Σπυράκη, λες και αυτοί ξέρουν καλύτερα από την Πειραιώς πόσο ωφέλιμες θα είναι για τη χώρα τους οι πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα.

Κάπως έτσι μας προέκυψε το “ανυπόφορο εθνικιστικό παράδοξο” με το οποίο ο Δημ. Τζανακόπουλος περιέγραψε την γκροτέσκο αντιπολίτευση της Νέας Δημοκρατίας, που “πανηγυρίζει για το γεγονός ότι οι απέναντι εθνικιστές κατάφεραν να επιφέρουν μέσω της αποχής πλήγμα στην διαδικασία της κύρωσης της συμφωνίας” αδιαφορώντας για το γεγονός πως σε ενδεχόμενο ναυάγιο της συμφωνίας η συντριπτική πλειονότητα των χωρών του πλανήτη θα συνεχίσει να αποκαλεί τους κατοίκους της FYROM “Μακεδόνες” και ότι αργά ή γρήγορα η χώρα τους θα μπει και στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε. με το συνταγματικό της όνομα, δηλαδή “Δημοκρατία της Μακεδονίας” και θα μείνουν κάτι γραφικοί ακροδεξιοί εντός και εκτός ΝΔ να τους αποκαλούν “γυφτοσκοπιανούς”.

Κάπως έτσι θα μείνουν στην ίδια όχθη της Ιστορίας η Νέα Δημοκρατία και το VMRO να πετροβολούν το μέλλον προσκολλημένοι σε εθνικιστικές δοξασίες του παρελθόντος.

Η ανευθυνότητα με την οποία το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει εξ αρχής αντιμετωπίσει τη διαδικασία προσέγγισης μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων για την επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος, που δηλητηριάζει τις σχέσεις των δύο χωρών, είναι πλέον παροιμιώδης.

Μικροπολιτικά παιχνίδια εντός των συνόρων, μισόλογα εκτός, φθηνή αντιπολίτευση και συμπόρευση με ακραία εθνικιστικά στοιχεία ήταν το μείγμα της πολιτικής του Κυριάκου Μητσοτάκη καθ’ όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, αλλά και μετά τη συμφωνία των Πρεσπών. Στο μείγμα αυτό ήρθε πλέον να προστεθεί και η φαιδρή παραδοξότητα με την οποία η Πειραιώς φρόντισε να τοποθετηθεί έναντι του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ.

Πηγή: Αυγή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…

Οι ΗΠΑ παίρνουν αποστάσεις από το Ισραήλ, αλλά ο Νετανιάχου δε… χαμπαριάζει

μπενιαμίν νετανιάχου

Οι ΗΠΑ παίρνουν αποστάσεις από το Ισραήλ, αλλά ο Νετανιάχου δε… χαμπαριάζει

Έξαλλος ο Ισραηλινός πρωθυπουργός με την αλλαγή στάσης της Ουάσινγκτον - Ακύρωσε επίσκεψη ισραηλινής αντιπροσωπείας…