Newsroom

Newsroom

Άνω-κάτω πάλι το ποδόσφαιρο – Απειλητική επίσκεψη φουσκωτών, παραίτηση της ΚΕΔ και προειδοποίηση για Grexit

Δεν λέει να εξομαλυνθεί η κατάσταση στο ποδόσφαιρο, καθώς από το βράδυ της Παρασκευής η κατάσταση έφτασε πάλι στα όρια με απειλητική επίσκεψη στο σπίτι μέλους της ΚΕΔ και παραίτηση όλης της Επιτροπής.

581deea51dc5241a1b8b476a

Σύμφωνα με την καταγγελία του μέλους της ΚΕΔ Γιάννη Τσαχειλίδη, το βράδυ της Παρασκευής, δύο άγνωστοι άρχισαν να χτυπούν το κουδούνι του σπιτιού του στον Πειραιά.

Όταν βγήκε στο μπαλκόνι για να δει τι συμβαίνει, αντίκρυσε όπως κατήγγειλε, έναν άνδρα που φορούσε μαύρο κράνος και έναν με γκρι τζάκετ, ο οποίοι άρχισαν να τον βρίζουν και να τον απειλούν.

Αμέσως μετά, ο Τσαχειλίδης μετέβη στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του όπου κατήγγειλε το συμβάν και επικοινώνησε με τα άλλα δύο μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Γιώργο Μπίκα και Δημήτρη Καλύβα.

Άπαντες, αποφάσισαν να υποβάλλουν την παραίτησή τους στην προσωρινή διοικούσα επιτροπή της ΕΠΟ, κάτι που έκαναν, ενώ για το θέμα έχουν ήδη ενημερωθεί η UEFA, η FIFA και ο εκπρόσωπός της για την Ελλάδα κ. Κωστάκης Κουτσοσκούμνης.

Η προσωρινή διοίκηση της ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προειδοποιεί προς πάσα κατεύθυνση πως στο επόμενο περιστατικό θα σταματήσουν όλα τα πρωταθλήματα, κάτι που θα οδηγήσει σε GREXIT για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτική η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Η χθεσινοβραδινή καταγγελία από το μέλος της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της ΕΠΟ και Πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας κ. Γιώργο Μπίκα για αήθη προσπάθεια εκφοβισμού μέλους της ΚΕΔ, πράξη για την οποία έχει ήδη επιληφθεί η Ελληνική Αστυνομία, είναι αποκρουστική και η ΠΔΕ την καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο.

Η στοχευμένη αυτή επίθεση είχε τελικά ως αποτέλεσμα την υποβολή παραίτησης όλων των μελών της ΚΕΔ, καθώς και του κ. Γεωργίου Μπίκα από την ΠΔΕ. Για το θέμα αυτό έχουν ήδη ενημερωθεί η UEFA, η FIFA και ο εκπρόσωπός της για την Ελλάδα κ. Κωστάκης Κουτσοσκούμνης.

Υπενθυμίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η ΠΔΕ έχει διορισθεί από την FIFA με σκοπό την εξομάλυνση της λειτουργίας του ελληνικού ποδοσφαίρου και την παράδοση της διοίκησής του, μετά την πλήρη εναρμόνισή του με τα διεθνώς κρατούντα και εφαρμοζόμενα, το ταχύτερο δυνατό στην εκλεγμένη φυσική του ηγεσία.

Προειδοποιούμε ότι σε περίπτωση που από οποιαδήποτε πλευρά επιχειρηθούν στο μέλλον ανάλογες απόπειρες εκτροπής της ΠΔΕ από την εντολή και το έργο της, θα ανασταλεί η διεξαγωγή του συνόλου των εθνικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου για όσο χρόνο κριθεί αναγκαίο, έστω και αν αυτό συνεπάγεται μελλοντικό αποκλεισμό των ομάδων μας από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Η εντολή της FIFA προς την ΠΔΕ είναι σαφής και διαρκής και η ΠΔΕ είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στον δρόμο της εντολής αυτής μέχρι την ολοκλήρωση της αποστολής της.

Σκληρή δήλωση για το θέμα έκανε και ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, που ανέλαβε νωρίτερα σήμερα τα καθήκοντά του:

«Η άνανδρη προσπάθεια εκφοβισμού μέλους της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της Ε.Π.Ο., η οποία συστήθηκε αμέσως μετά από τον διορισμό της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της FIFA, αποδεικνύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την προσπάθεια της «παράγκας» να επιβιώσει με κάθε μέσο. Η προσωρινή Διοικούσα επιτροπή τελεί υπό την απόλυτη προστασία του κράτους, δεδομένου ότι διορίστηκε από την ανώτατη διεθνή ποδοσφαιρική αρχή κατόπιν πρόσκλησης από την Ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να οδηγήσει το Ελληνικό ποδόσφαιρο στη διαφάνεια και τον εκδημοκρατισμό. Η Κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί ανάλογο φαινόμενο στο μέλλον και είναι έτοιμη να εφαρμόσει τις διατάξεις του Ν.4326/2015 όπως συνέβη στο πρόσφατο παρελθόν προκειμένου το ποδόσφαιρο να εξυγιανθεί».

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…