Άνω – κάτω η Μελβούρνη για το ακροδεξιό τρολ Μάιλο Γιαννόπουλος (video)

Πεδίο μάχης έγινε σήμερα η Μελβούρνη για χατίρι του Ελληνοαμερικανού ακροδεξιού τρολ Μάιλο Γιαννόπουλος. Οπαδοί του αλλά και πολέμιοι διαδηλωτές συγκρούστηκαν σώμα με σώμα.

5a25ae251dc5248b078b4572

Οι υποστηρικτές του Γιαννόπουλου κρατούσαν σημαίες του Τραμπ και κρατούσαν πλακάτ με το σύνθημα “Make Great Great Again”. Από άλλη οι διαδηλωτές διαμαρτυρίας φώναζαν “έξω τα φαντάσματα των Ναζί”.

Οι δύο αντίπαλες ομάδες συναντήθηκαν έξω από την αίθουσα όπου θα μιλούσε ο Γιαννόπουλος και άρχισαν να συγκρούονται μεταξύ τους, ενώ ορισμένοι από τους διαδηλωτές κρατούσαν ξύλινα ραβδιά.

Αμέσως μετά, δύο από τους διαδηλωτές άρχισαν να παλεύουν στην άσφαλτο και να ανταλλάσσουν γροθιές μεταξύ τους. Η αστυνομία επενέβη με μικρή καθυστέρηση, ρίχνοντας σπρέι πιπεριού στους συγκεντρωμένους. Τουλάχιστον 100 αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν για την καταστολή των συγκρούσεων, εκ των οποίων οι 40 ήταν των ειδικών δυνάμεων.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, τουλάχιστον δύο διαδηλωτές συνελήφθησαν, ενώ κάποιοι πέταξαν πέτρες στα αστυνομικά οχήματα.