Αντζελίνα Τζολί: «Η Γάζα είναι μια υπαίθρια φυλακή και γίνεται γρήγορα ένας μαζικός τάφος»

«Ολόκληρες οικογένειες δολοφονούνται. Οι παγκόσμιοι ηγέτες είναι συνένοχοι σε αυτά τα εγκλήματα», τονίζει η δημοφιλής ηθοποιός

τζολι

Η Αντζελίνα Τζολί με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, τάχθηκε ενάντια στον βομβαρδισμό που έγινε χθες (01/11) στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλια, στη Γάζα, ενώ μίλησε και για τα εγκλήματα τα οποία έχουν ξεκινήσει ήδη από την αρχή του πολέμου ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς, κατηγορώντας τους ηγέτες των κρατών όλου του κόσμου, πως είναι συνένοχοι σε όσα διαδραματίζονται, από τη στιγμή που δεν ζητούν άμεση κατάπαυση του πυρός.

«Αυτός είναι ένας σκόπιμος βομβαρδισμός, ενός εγκλωβισμένου πληθυσμού που δεν έχει πού να διαφύγει.

Η Γάζα είναι μια υπαίθρια φυλακή για σχεδόν δύο δεκαετίες και γίνεται γρήγορα μαζικός τάφος. Το 40% αυτών που σκοτώθηκαν είναι αθώα παιδιά. Ολόκληρες οικογένειες δολοφονούνται.

Ενώ ο κόσμος παρακολουθεί, με την έμπρακτη υποστήριξη πολλών κυβερνήσεων, εκατομμύρια Παλαιστίνιοι πολίτες – παιδιά, γυναίκες, οικογένειες – τιμωρούνται συλλογικά και απανθρωπίζονται, ενώ στερούνται τροφίμων, φάρμακα και ανθρωπιστική βοήθεια κατά του διεθνούς δικαίου.

Αρνούμενοι να απαιτήσουν ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός και εμποδίζοντας το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να επιβάλει ένα και στα δύο μέρη, οι παγκόσμιοι ηγέτες είναι συνένοχοι σε αυτά τα εγκλήματα», τονίζει η δημοφιλής ηθοποιός.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Angelina Jolie (@angelinajolie)