Αντώνης Ρουπακιώτης: Εκλογές στη σκιά ειδικών δικαστηρίων

«Μέγιστο καθήκον της κοινωνίας το παρών στη δίκη της Χρυσής Αυγής και η εγρήγορση για το έγκλημα Novartis», ανέφερε μεταξύ άλλων  σε συνέντευξη του στο Κόκκινο, ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης και Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

4844670

«Δεν αρκεί να μιλάμε για ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Γι’ αυτό η κοινωνία στο έγκλημα Νovartis πρέπει να δώσει παράλληλα με την δίκη της Χρυσής Αυγής, το δικό της παρών, τη δική της εγρήγορση και απαίτηση να φτάσει σε βάθος η  έρευνα. Η κοινωνία οφείλει ως μέγιστο δημοκρατικό καθήκον να σταθεί δίπλα στους εισαγγελείς που παραπέμπονται και εκείνους που διώκονται, γιατί είναι εκείνοι που τόλμησαν να αναδείξουν τις εγκληματικές πράξεις», τόνισε Στο Κόκκινο , ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης και Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Αντώνης Ρουπακιώτης. 

«Με βάση αυτά που έχω μελετήσει, εκτιμώ ότι η υπόθεση της Χρυσής Αυγής, στηρίζεται σε μία σειρά τεκμηρίων και μαρτυριών που αποδεικνύουν τις  εγκληματικές πράξεις των στελεχών της και τη εγκληματογόνα διάχυση της επικίνδυνης ναζιστικής ιδεολογίας. Τα στοιχεία δίνουν μία σταθερή βάση στο σκεπτικό της πρωτοδίκης απόφασης, ώστε το δευτεροβάθμιο δικαστήριο έχει τη δυνατότητα να βρεθεί στο καλύτερο δικαιϊκό κλίμα απόδοσης μία δεύτερη απόφαση η οποία θα συμβάλλει στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης της ελληνικής κοινωνίας στο δικαστικό σύστημα, που για μια σειρά λόγους έχει κλονιστεί. Με άλλα λόγια το δευτεροβάθμιο δικαστήριο και οι πέντε δικαστές που το απαρτίζουν, δεν έχει να σκεφτεί τίποτα περισσότερο πλέον, απο την αξιοποίηση του υλικού του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου. Έχοντας στο πλευρό του μία κοινωνία που βρίσκεται σε εγρήγορση, οφείλει να σκεφτεί μία οικογένεια που έχασε το παλικάρι της, τους «ταπεινούς» ψαράδες και τα στελέχη του ΠΑΜΕ που βιαιοπράγησαν σε βάρος τους, όπως και άλλες εγκληματικές πράξεις και προ πάντων τη διάχυση της επικίνδυνης ναζιστικής ιδεολογίας.

Η κοινωνία οφείλει με την εγρήγορσή της και βέβαια με τη συνεχή παρουσία της στο δικαστήριο  να διαμορφώσει το καλύτερο κοινωνικό κλίμα που θα φιλοδοξούσε ένα δικαστήριο ώστε να διεκπεραίωσει αυτή την υπόθεση. Επειδή ενδεχομένως η δίκη θα κρατήσει πολύ, εκοίνοι που είναι υποψιασμένοι, γνωρίζουν ότι το κόμμα που κυβερνά με σκοπό να αποκομίσει οφέλη ενόψει εκλογών, θα μπορούσε να ρίξει ακόμα και τη σκιά του στο χώρο των δικαστηρίων μια και ενδιαφέρεται να φτάσει μέχρι της απόληξης μιας υπερδεξιάς ιδεολογίας προς άγραν ψήφων. Μη λησμονούμε ότι το 2013 ο Γενικός Γραμματέας της τότε κυβέρνησης είχε ομολογήσει ότι επικοινωνεί με τη Χρυσή Αυγή για να μη χαθούν οι ψήφοι. Κατόπιν τούτου πιστεύω ότι δικαιούμαστε  να αναμένουμε ένα δικαστήριο που θα τιμήσει την ύπαρξη και την πίστη της κοινωνίας στο δικαστήριο αυτό».  

Απαντώντας στο ερώτημα αν υπάρχει εργαλειοποίηση της δικαιοσύνης από την κυβέρνηση, ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης είπε : Αρκεί να αναφέρω ένα πρωτοσέλιδο χτύπημα εφημερίδας του συντηρητικού χώρου που για να το γράψει κάτι θα ξέρει: «εκλογές στη σκιά ειδικών δικαστηρίων». Δεύτερον όσο ο μηχανισμός έχει επιπέσει στην κυριολεξία στο να καλυφθεί το έγκλημα Νovartis, (Η λέξη σκάνδαλο έχει φθαρεί) αφού η υπερτιμολόγηση των φαρμάκων αποτελεί έγκλημα σε βάρος της υγείας των Ελλήνων. Ονόματα ακούγονται ονόματα σβήνονται, προκειμένου να καλυφθεί το έγκλημα Νovartis και για να καλυφθεί πρέπει να διωχθούν οι διώκτες των εγκληματιών ή αυτών που μπορεί να είναι εγκληματίες

Πιστεύω ότι για την Ελληνική πολιτική ζωή και την κοινωνία η υπόθεση Νovartis το έγκλημα Νovartis, η δίωξη των εισαγγελέων, η παραπομπή του υπουργού σε συνδυασμό μάλιστα και με την παραπομπή του Νίκου Παππά συνθέτουν ένα σκοτεινό, ένα βαρύ περιβάλλον, το οποίο αδιαμφισβήτητα θα αξιοποιήσει τόσο η κυβέρνηση όσο και τα μέσα ενημέρωσης που έχουν θέσει τον εαυτό τους να το υπερασπίζουν. Υπάρχει μία συνεχής λογική σύνδεση και μία συνεχής διελκυστίνδα μεταξύ εκείνων που υπερασπίζονται το κράτος δικαίου  και εκείνων που επιβουλεύονται την ύπαρξή του, επικαλούμενοι όμως ότι υπάρχει.

Δεν αρκεί όμως μόνο να μιλάμε για ανεξάρτητη δικαιοσύνη και γι’ αυτό η κοινωνία στο έγκλημα Νovartis πρέπει να δώσει παράλληλα με την δίκη της χρυσής αυγής το δικό της παρών, τη δική της εγρήγορση και απαίτηση, να φτάσει σε βάθος η  έρευνα, συμπαραστεκόμενοι στους εισαγγελείς  και σ’ εκείνους που διώκονται και παραπέμπονται, γιατί τόλμησαν να αναδείξουν τις εγκληματικές πράξεις. Οφείλουμε να θεωρήσουμε τη συγκεκριμένη συμπεριφορά ως ένα μέγιστο καθήκον της κοινωνίας και της δημοκρατικής πολιτικής ζωής. Κατά τα άλλα έχουν μεγάλη ευθύνη τα κόμματα εκείνα, που έχουν στους χώρους τους ονόματα που ακούστηκαν ότι εμπλέκονται και τα οποία κάνουν τα πάντα να σβήσουν το έγκλημα Νovartis, ενώ όφειλαν να αποτελεί πρωτεύον τους καθήκον, να υπερασπιστούν τη δικαιοσύνη και την ανάγκη αποκάλυψης αυτού του βόθρου που λέγεται Νοβάρτις».

 

Άδωνις Γεωργιάδης: «Στην περίπτωση του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα»

InCollage 20240424 163106834

Άδωνις Γεωργιάδης: «Στην περίπτωση του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλάει για τις συνθήκες νοσηλείες του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου αλλά και…

Σεργουλόπουλος: Ξέσπασε σε νευρικό γέλιο με ατάκα σε καλεσμένη – «Έχεις… δουλέψει σε οίκο ανοχής;» (video)

Σεργουλόπουλος 1

Σεργουλόπουλος: Ξέσπασε σε νευρικό γέλιο με ατάκα σε καλεσμένη – «Έχεις… δουλέψει σε οίκο ανοχής;» (video)

«Δεν σας έχει τύχει να σας πιάσουν τα γέλια στην τηλεόραση ή στη σκηνή του…

Η αφρικανική σκόνη έφυγε αλλά τι άφησε πίσω: Τα 5 στοιχεία σύμφωνα με το μικροσκόπιο (εικόνες)

Σκόνη 1

Η αφρικανική σκόνη έφυγε αλλά τι άφησε πίσω: Τα 5 στοιχεία σύμφωνα με το μικροσκόπιο (εικόνες)

Τι περιείχε τελικά η αφρικανική σκόνη που μας ταλαιπώρησε και μας ταλαιπωρεί

ΗΠΑ: Μαζικές διαδηλώσεις για τη Γάζα σε δεκάδες Πανεπιστήμια – 93 συλλήψεις (Εικόνες/ Βίντεο)

AP24113863901084 1

ΗΠΑ: Μαζικές διαδηλώσεις για τη Γάζα σε δεκάδες Πανεπιστήμια – 93 συλλήψεις (Εικόνες/ Βίντεο)

Ενενήντα τρία άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας…

Σάττι: Αντί για το «Στούντιο 4»… κλείστηκε στο ασανσέρ της ΕΡΤ μαζί με τους συνεργάτες της (video)

Σάττι 3

Σάττι: Αντί για το «Στούντιο 4»… κλείστηκε στο ασανσέρ της ΕΡΤ μαζί με τους συνεργάτες της (video)

Η Μαρίνα Σάττι ήταν καλεσμένη στην εκπομπή της ΕΡΤ αλλά ένα απρόσμενο περιστατικό πήγε την…

Πειραίας: Aπίστευτο βίντεο ντοκουμέντο – 70χρονη έπεσε στη θάλασσα προσπαθώντας να πιάσει τη βαλίτσα της

Πειραιάς

Πειραίας: Aπίστευτο βίντεο ντοκουμέντο – 70χρονη έπεσε στη θάλασσα προσπαθώντας να πιάσει τη βαλίτσα της

Παρολίγο τραγωδία πήγε να συμβεί στο λιμάνι του Πειραιά με μια 70χρονη γυναίκα από τη…