Newsroom

Newsroom

Αντώνης Λυμπέρης: Ποιος ήταν ο εκδότης που πέθανε – Η πορεία του στον χώρο των media

Ο Αν. Λυμπέρης ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τα media το 1981 και για περίπου 30 χρόνια είχε ισχυρή θέση στον χώρο των εκδόσεων

λυμπερης

Ο εκδότης Αντώνης Λυμπέρης πέθανε σε ηλικία 71 ετών, όπως έγινε γνωστό το πρωί της Δευτέρας, μετά από προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα.

Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη (27/11), στις 11:30 στο Α΄Νεκροταφείο.

Ποιος ήταν ο Αντώνης Λυμπέρης

Ο Αντώνης Λυμπέρης ξεκίνησε το ταξίδι του στον χώρο των εκδόσεων μέσα από το δωμάτιο του πατρικού του σπιτιού και με αρχικό κεφάλαιο μόλις 20.000 δρχ., ορμώμενος από το πάθος του για τη θάλασσα και τον αθλητισμό.

Φανατικός σέρφερ και λάτρης των σπορ σπουδάζει Φωτογραφία στην Κολονία και Σκηνοθεσία στο Μόναχο.

Παράλληλα με τις σπουδές του, πιάνει την πρώτη του δουλειά σε ένα φωτογραφικό στούντιο έχοντας προδιαγράψει κατά κάποιον τρόπο το επαγγελματικό του μέλλον.

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα υπηρετεί στο Ναυτικό και ήδη από τότε γυρίζει τον κόσμο συμμετέχοντας σε αγώνες σέρφινγκ, με τη φωτογραφική μηχανή μονίμως ανά χείρας.

Σε έναν αγώνα σέρφινγκ στις Μπαχάμες, θα γνωρίσει έναν Γερμανό εκδότη που θα του ρίξει την ιδέα:

«Αφού έχεις τόσο μεγάλο φωτογραφικό υλικό και τη γνώση του σπορ, γιατί δεν βγάζεις ένα περιοδικό για το σέρφινγκ;». Τελικά το περιοδικό θα βγει και θα λέγεται «Surf & Ski».

Το 1988, σε ηλικία 34 ετών, με τη βοήθεια του Παύλου Εμμανουήλ, αντιπροσώπου της Harley Davidson, θα εκδώσει το «Status», το πρώτο μηνιαίο ανδρικό περιοδικό lifestyle και το 1990 μπαίνει στον χώρο των τηλεπεριοδικών με το «7 Μέρες TV» που ηγείται της κατηγορίας.

«Το “STATUS” είναι η ψυχή μου», είχε πει. Από τα εξώφυλλά του θα παρελάσουν επιχειρηματίες, αθλητές, παρουσιαστές, τραγουδιστές, όλοι πρώτης γραμμής, όλοι ντυμένοι στην τρίχα, ακολουθώντας τις αυστηρές προδια­γραφές του concept που πρέσβευε το περιοδικό.

Τότε θα αρχίσει να ταξιδεύει, να γίνεται μέλος σε διεθνείς συνδέσμους εκδοτών, να συμμετέχει σε συνέδρια.

1500197

Στη συνέχεια ακολούθησαν τα περιοδικά «ΕΓΩ!», «LIFE&STYLE», «VOGUE», «HELLO!», «GLAMOUR», «LUCKY», «MEN’s HEALTH», «PREVENTION», ραδιοφωνικοί σταθμοί (Best, Εν Λευκώ, Village), εξειδικευμένα περιοδικά για ταξίδια, διακόσμηση, γεύση, αλλά και θυγατρικές στο εξωτερικό.

Είναι εμφανές ότι η εταιρεία έχει απογειωθεί, μαζί φυσικά και το lifestyle του εκδότη και της συζύγου του, Έλενας Μακρή, διευθύντριας της «Vogue Hellas» και εκδότριας επίσης σε κάποια από τα περιοδικά της Liberis Publications.

Η πορεία του Αντώνη Λυμπέρη

1981: Ο Αντώνης Λυμπέρης εκδίδει το περιοδικό «Surf & Ski», μέσω της ατομικής του εταιρίας που μόλις είχε ιδρύσει.

1982: Ένα χρόνο αργότερα, το 1982, εκδίδει το δεύτερο του περιοδικό «Ο Κόσμος του Τένις».

1983: Πραγματοποιεί την πρώτη μεγάλη εκδοτική του επιτυχία με το περιοδικό «Ο Κόσμος του Video», το οποίο αποτέλεσε το κύριο μέσο ενημέρωσης και επικοινωνίας του κοινού αλλά και των εταιριών διανομής του χώρου.

1984: Επενδύοντας στην αγάπη του για την θάλασσα, το 1984 ο Αντώνης Λυμπέρης εκδίδει το περιοδικό «Yachting» ενώ ταυτόχρονα συστήνεται η εταιρία ΕΚ∆ΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ Ε.Π.Ε., η οποία μετασχηματίζεται σε Α.Ε. δύο χρόνια μετά.

1988: Εκδίδεται το STATUS, πρώτο μηνιαίο αντρικό περιοδικό lifestyle, που συνεχίζει ακόμα και σήμερα να αποτελεί το εγκυρότερο περιοδικό για τον σύγχρονο άντρα με στυλ και άποψη για τη ζωή.

1990: Εκδίδεται το «7 Μέρες TV», εβδομαδιαίο τηλεοπτικό περιοδικό και πολύ σύντομα καταφέρνει να ηγηθεί της κατηγορίας.

Ως σήμερα, το «7 Μέρες TV» αποτελεί την καλύτερη λύση για την οικογενειακή ενημέρωση γύρω από την τηλεόραση.

1992: Εκδίδεται το ΕΓΩ ως εβδομαδιαίο γυναικείο περιοδικό lifestyle, με έμφαση στη μόδα και την ομορφιά. Για περισσότερο από μία δεκαετία το ΕΓΩ κυριάρχησε στον χώρο και αποτέλεσε τη δυνατότερη συνήθεια της σύγχρονης Ελληνίδας.

1533226

1998: Η Εταιρία, σε συνεργασία με άλλους μεγάλους εκδότες στην Ελλάδα, συστήνει την εταιρία διανομής τύπου ΑΡΓΟΣ Α.Ε., στην οποία συμμετέχει σήμερα με ποσοστό 10,05 %.

2000: Εγκρίνεται η εισαγωγή των μετοχών της Εταιρίας στο Χρηματιστήριο Αθηνών και σχεδόν ταυτόχρονα, υπογράφεται ένα από τα σημαντικότερα license agreements στον κλάδο, αυτό του δικαιώματος έκδοσης του διάσημου γυναικείου περιοδικού μόδας VOGUE.

Την ίδια χρονιά, εξαγοράζεται το 50% της ΔΕΣΜΗΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗΣ, εκδότριας εταιρίας του ΑΘΗΝΟΡΑΜΑΤΟΣ κι άλλων περιοδικών και οδηγών υλικού πολιτισμού.

2001: Η Εταιρία εκδίδει τα περιοδικά Glamour (δεύτερη σύμβαση με την Conde Nast) και Life & Style, τα οποία γνωρίζουν μοναδική επιτυχία και προσελκύουν αμέσως το ενδιαφέρον των αναγνωστριών.

2003: Ολοκληρώνεται η μετεγκατάσταση της Εταιρίας σε νέα ιδιόκτητα γραφεία στο Κορωπί Αττικής και παράλληλα ξεκινά η κυκλοφορία του παγκοσμίου φήμης ανδρικού περιοδικού «Men’s Health» (σύμβαση εκχώρησης δικαιώματος από την Rodale).

2005: Η Εταιρία ιδρύει θυγατρικές σε Κύπρο, Ρουμανία και Βουλγαρία με σκοπό την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της κι εκτός της Ελλάδας.

2006: Η Εταιρία εξαγοράζει την «IT Publications Hellas Ε.Π.Ε.» που εξειδικεύεται στις εκδόσεις περιοδικών τεχνολογίας και πληροφορικής. Την ίδια χρονιά, η Εταιρία εξαγοράζει την «Three Dee A.E.» που δραστηριοποιείται στον χώρο του μουσικού ραδιοφώνου. Παράλληλα, η Εταιρία εξαγοράζει σημαντικό μερίδιο στις ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε., γνωστή για τα περιοδικά 4 ΤΡΟΧΟΙ, ΠΤΗΣΗ, YACHTS και ΗΧΟΣ.

2007: Ο Όμιλος αποκτά την κυριότητα του ραδιοφωνικού σταθμού ΕΝ ΛΕΥΚΩ και παράλληλα, εκδίδονται στην Ρουμανία δύο γυναικεία περιοδικά, το GLAMOUR και το Prevention, μέσω αντίστοιχων license agreements. Τέλος, ξεκινά η λειτουργία του πρώτου lifestyle portal της Εταιρίας, το οποίο λανσάρεται στον διαδικτυακό τόπο www.myself.gr.

2008: Εξαγοράζεται τρίτος μουσικός ραδιοφωνικός σταθμός (Village FM 88.3), ενώ διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα διεθνές τουρνουά τένις για άντρες και γυναίκες με την επωνυμία Status Athens Open και Vogue Athens Open αντίστοιχα.

Παράλληλα, εκδίδεται στη Ρουμανία το μεγαλύτερο αντρικό lifestyle περιοδικό στον κόσμο, το περίφημο GQ (μέσω license από την Conde Nast).

2009: Η Εταιρία ενσωματώνει στις δραστηριότητές της το μηνιαίο περιοδικό για τον άνθρωπο και τον κόσμο Geo, μέσω σύμβασης εκχώρησης από την G+J, μέλος του συγκροτήματος Bertelessman.

Στα μέσα της χρονιάς, εκδίδεται στη Βουλγαρία το διεθνούς φήμης γυναικείο περιοδικό GLAMOUR, μέσω σύμβασης εκχώρησης από την Conde Nast.

Ωστόσο η δημοσιονομική εκτροπή της χώρας και τα μνημόνια είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλες αναταραχές την βιομηχανία του τύπου, με τον δανεισμό και την μείωση της διαφήμισης και των πωλήσεων να αποσταθεροποιεί τον περιοδικό τύπο στην χώρα.

Όπως έλεγε τότε ο ίδιος ο Αντώνης Λυμπέρης το λάθος του ήταν ότι ο Όμιλος πλήρωσε «τα τελευταία 3 χρόνια στις τράπεζες 14,5 εκατ. ευρώ σε κεφάλαια και τόκους».

Έτσι μετά από 32 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και επιτυχημένης δραστηριότητας με ηγετική θέση στον χώρο των περιοδικών και του ραδιοφώνου, ο Όμιλος Εκδόσεις Λυμπέρη έβαλε λουκέτο το 2012.

Η ανακοίνωση της Alter Ego Media για τον θάνατό του

«Η οικογένεια της Alter Ego Media αποχαιρετά το βασικό στέλεχος και αγαπημένο της συνεργάτη Αντώνη Λυμπέρη, εκδότη της More Media, που έφυγε σήμερα από τη ζωή.

Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του, την σύζυγό του Έλενα Μακρή και τα παιδιά του Ιόλη, Φιλίππα, Αλέξανδρο και Άρη.

Θα είναι πάντα στη μνήμη μας».

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγελία συγγενούς θυμάτων των Τεμπών ότι δεν την άφησαν να βγεί στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού – Η απάντηση της παρουσιάστριας

Νέα Αριστερά: Η πρώτη αντίδραση για τα σενάρια περί επιστροφής στον ΣΥΡΙΖΑ – Αιχμές για Φάμελλο

Αντώνης Λυμπέρης: Πέθανε ο γνωστός εκδότης σε ηλικία 71 ετών

ΛΕΞ: Το χρωστούσε στον Πορτοσάλτε και απάντησε – Έβαλε τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ να μιλά σε καινούριο τραγούδι

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr

Μεξικό: Ατύχημα στη μέση κεντρικού δρόμου – Αυτοκίνητο εκτοξεύει 25χρονη πολλά μέτρα μακριά

Καταγραφή 10

Μεξικό: Ατύχημα στη μέση κεντρικού δρόμου – Αυτοκίνητο εκτοξεύει 25χρονη πολλά μέτρα μακριά

Στα πλάνα που κυκλοφορούν φαίνεται η  γυναίκα να μπαίνει στον δρόμο και να τρέχει προς…

Απίστευτο ξύλο μέσα σε λεωφορείο: Επιβάτες πιάστηκαν στα χέρια μπροστά σε δεκάδες άτομα

6437890

Απίστευτο ξύλο μέσα σε λεωφορείο: Επιβάτες πιάστηκαν στα χέρια μπροστά σε δεκάδες άτομα

Την ώρα που οι δυο επιβάτες έπαιζαν ξύλο το λεωφορείο συνέχιζε κανονικά το δρομολόγιο του

Γαλλία: 79χρονος πρώην εκπαιδευτικός κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις σε 89 ανηλίκους

Γαλλία

Γαλλία: 79χρονος πρώην εκπαιδευτικός κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις σε 89 ανηλίκους

Τα εγκλήματα φέρεται να διαπράχθηκαν στη Γερμανία, την Ελβετία, το Μαρόκο, τον Νίγηρα, την Αλγερία,…

Οι Προτάσεις μας

Βρετανία και ΟΗΕ αντιδρούν κατά του Ισραήλ: «Όχι» στην επέκταση του ελέγχου στη Δυτική Όχθη

AP25159611398970

Βρετανία και ΟΗΕ αντιδρούν κατά του Ισραήλ: «Όχι» στην επέκταση του ελέγχου στη Δυτική Όχθη

Τα νέα ισραηλινά μέτρα κινδυνεύουν να επιταχύνουν την προσάρτηση του κατεχόμενου εδάφους και να διευκολύνουν…

Καλλιθέα: Αχτίδα αισιοδοξίας για το κοριτσάκι που έπεσε σε σιντριβάνι – Τι έδειξε η αξονική

6844551 1024x683 1

Καλλιθέα: Αχτίδα αισιοδοξίας για το κοριτσάκι που έπεσε σε σιντριβάνι – Τι έδειξε η αξονική

Δεν εντοπίστηκε οίδημα στον εγκέφαλο του παιδιού - Δεν έχει διαφύγει ακόμα τον κίνδυνο

ΑΠΘ: «Καμία φθορά δημόσιας περιουσίας, καμία εκδήλωση βίας» – Η ανακοίνωση της Πρυτανείας

ΑΠΘ

ΑΠΘ: «Καμία φθορά δημόσιας περιουσίας, καμία εκδήλωση βίας» – Η ανακοίνωση της Πρυτανείας

«Οποιαδήποτε επεισόδια και παραβατική κοινωνική συμπεριφορά συνέβη εκτός του πανεπιστημιακού campus»

Σχετικά με ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απίστευτο ξύλο μέσα σε λεωφορείο: Επιβάτες πιάστηκαν στα χέρια μπροστά σε δεκάδες άτομα

6437890

Απίστευτο ξύλο μέσα σε λεωφορείο: Επιβάτες πιάστηκαν στα χέρια μπροστά σε δεκάδες άτομα

Την ώρα που οι δυο επιβάτες έπαιζαν ξύλο το λεωφορείο συνέχιζε κανονικά το δρομολόγιο του

«Η ΔΕΗ μας έκοψε το ρεύμα για 117 ευρώ»: Η καταγγελία που έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου και προκαλεί αντιδράσεις

pexels weekendplayer 1252807

«Η ΔΕΗ μας έκοψε το ρεύμα για 117 ευρώ»: Η καταγγελία που έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου και προκαλεί αντιδράσεις

Σύμφωνα με όσα έγραψε χρήστης στα social media του ήρθε ενημέρωση μέσω κινητού ότι θα…

Χίος: Δικηγόρος καταγγέλλει στοχοποίηση από τον Θάνο Πλεύρη – «Με στοχοποιεί επειδή έκανα τη δουλειά μου»

Χίος

Χίος: Δικηγόρος καταγγέλλει στοχοποίηση από τον Θάνο Πλεύρη – «Με στοχοποιεί επειδή έκανα τη δουλειά μου»

«Το τεκμήριο της αθωότητας καταργείται πλήρως, ο κατηγορούμενος έχει ήδη καταδικαστεί» ανέφερε μεταξύ άλλων ο…

Χαλάνδρι: Κατάληψη στο 3ο ΕΠΑΛ – Καταγγελίες ότι η διευθύντρια βάζει τα παιδιά να σκάβουν για να σβηστούν οι απουσίες

Χαλάνδρι

Χαλάνδρι: Κατάληψη στο 3ο ΕΠΑΛ – Καταγγελίες ότι η διευθύντρια βάζει τα παιδιά να σκάβουν για να σβηστούν οι απουσίες

Σύμφωνα με καταγγελίες γονέων, η διεύθυνση φέρεται να ζητά από μαθητές να εκτελούν χειρωνακτικές εργασίες…