Newsroom

Newsroom

Αντώνη Σαμαρά-Μανώλη Κεφαλογιάννη, πού "χάθηκε" η απάντησή σας για το χουντικό συνεργάτη σας;

Το HOT DOC στο τρέχον τεύχος του (Τεύχος 23) κάνει εκτενή αναφορά στο πρόσωπο του Ηλία Φιλιππακόπουλου, διευθυντή του γραφείου…

Το HOT DOC στο τρέχον τεύχος του (Τεύχος 23) κάνει εκτενή αναφορά στο πρόσωπο του Ηλία Φιλιππακόπουλου, διευθυντή του γραφείου του γραμματέα της ΝΔ, Μανώλη Κεφαλογιάννη. Πέρα από μια σοβαρή καταδίκη του κ. Φιλιππακόπουλου από τα ελληνικά δικαστήρια σε ένα χρόνο φυλάκιση και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, αποδεικνύεται κι ένθερμος υποστηρικτής, στα νιάτα του τουλάχιστον, του χουντικού καθεστώτος της 21ης Απριλίου 1967. Γι’ αυτόν το λόγο και το HOT DOC απευθύνθηκε εγγράφως τόσο στον κ. Κεφαλογιάννη όσο και στο γραφείο του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, οι οποίοι όφειλαν, εκ της θεσμικής τους θέσης αν μη τί άλλο, να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό πώς είναι δυνατό ένα κόμμα που υποτίθεται πως προασπίζει τα δημοκρατικά κι ευρωπαϊκά ιδεώδη να διευθύνεται από κάποιον που αισθανόταν την ανάγκη να εκφράζει συχνά την «ευγνωμοσύνη» του για τα όσα έπραττε η «Επαναστατική Κυβέρνησις» των συνταγματαρχών.

Δυστυχώς, το περιοδικό δεν έχει λάβει ακόμα καμιά απάντηση από τους κ. κ. Σαμαρά και Κεφαλογιάννη, τα δημοκρατικά αντανακλαστικά των οποίων, όπως φάνηκε τουλάχιστον για το γραμματέα της ΝΔ και στην ψηφοφορία για την άρση ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη, είναι τουλάχιστον «σκουριασμένα». Ο πρωθυπουργός της χώρας κι ο γραμματέας του πρώτου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος είναι υποχρεωμένοι να δώσουν εξηγήσεις κι αυτό όχι γιατί τους το ζητά ένα μέσο ενημέρωσης, αλλά γιατί το απαιτεί ο στοιχειώδης σεβασμός στη Δημοκρατία, την ίδια Δημοκρατία που κάποιοι κατέλυσαν με τα τανκ πριν από 46 χρόνια και κάποιοι άλλοι καταλύουν σήμερα με την πλήρη απαξίωση που δείχνουν απέναντι στο λαϊκό αίσθημα για απονομή, επιτέλους, δικαιοσύνης σε αυτόν το ρημαγμένο τόπο.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…

Ανδρουλάκης για Φοίβο Ιωαννίδη: Έφυγε ένας από τους πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα

androulakis

Ανδρουλάκης για Φοίβο Ιωαννίδη: Έφυγε ένας από τους πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα

«Ένας από τους πιο σημαντικούς πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, ο Φοίβος Ιωαννίδης δεν είναι πια…