Αντώναρος: Ομολογώ ότι αδίκησα πολλούς δημοσκόπους με τα σχόλια μου

«Παρά τη βαριά του ήττα ο Συριζα δεν υπέστη εξοντωτική συντριβή», «με αυτό το αποτέλεσμα η Νέα Δημοκρατία δεν αποκτά την αυτοδυναμία που προφανώς επιδιώκει», δηλώνει ο Ευ. Αντώναρος

antonaros 1

Σε μια εκτενή πρώτη ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος προχώρησε μέσω facebook o Ευάγγελος Αντώναρος, κάνοντας παράλληλα και αυτοκριτική για τα όσα είχε δηλώσει κατά την προεκλογική περίοδο.

Σύμφωνα με τον κ. Αντώναρο η διαφορά είναι «αναπάντεχα μεγάλη», όμως το ποσοστό της ΝΔ δεν της δίνει αυτοδυναμία, με αποτέλεσμα να πρέπει να αυξήσει το ποσοστό της μέχρι τις εθνικές εκλογές.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου έχει ως εξής: 

«Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

Αφου ολοκληρωσα τις τηλεοπτικές παρεμβάσεις μου θα ήθελα να συνοψίσω πως βλέπω εγώ τη χθεσινή μέρα και τις από εδώ και πέρα προοπτικές:

1. Μεγάλοι νικητές της εκλογικής αναμέτρησης είναι η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης. Οχι μόνο γιατί κέρδισαν με την εντυπωσιακή διαφορά των 9,5 ποσοστιαίων μονάδων. Αλλά και γιατί έτσι δόθηκε στον Μητσοτάκη η ευκαιρία να ζητήσει αποφασιστικά και πειστικά τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών το αμέσως επόμενο διάτημα.

2. Ο Συριζα δεν μπόρεσε να πείσει για το πρόγραμμά του από εδώ και περα και ηττήθηκε με αναπάντεχα μεγάλη διαφορά. Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε σωστά και ανταποκρίθηκε στο αίτημα για άμεσες εθνικές εκλογές. Δεν θα μπορούσε να κυβερνησει από εδώ και πέρα με τέτοια ηττα. Ταυτόχρονα έχει τώρα την ευκαιρία να αναδιατάξει προγραμματικά και στελεχιακά το κόμμα του που δείχνει σημάδια κόπωσης και ανεπιτυχούς διαχείρισης βασικών θεμάτων. Θα το κάνει άραγε; Θα δείξει. Ας μην ξεχάσουμε ότι το έκανε ήδη μια φορά το καλοκαίρι του 2015. Τώρα οι συνθήκες είναι διαφορετικές αλλα και οι απαιτήσεις μεγαλύτερες.

3. Παρά τη βαριά του ήττα ο Συριζα δεν υπέστη εξοντωτική συντριβή και καθιερώνεται, κατά την άποψή μου, ως ένας από τους παίκτες στο πολιτικό δίπολο που θα κυριαρχήσουν το επόμενο διάστημα στη χώρα μας. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν η πρόωρη και άμεση προσφυγή στις κάλπες θα αυξήσει, θα μειώσει ή θα διατηρήσει σταθερό το προβάδισμα που κέρδισε η Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές. Η πρόβλεψη δύσκολη. Πάντως, δεν βλέπω εφικτή οποιαδήποτε ανατροπή.

4. Σίγουρο είναι ότι με ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ η Νέα Δημοκρατία δεν αποκτά την αυτοδυναμία που προφανώς επιδιώκει. Χρειάζεται αύξηση του ποσοστού της ειδικά με βάση το γεγονός ότι επτά συνολικά κόμματα – παρά την εξαφάνιση κάποιων μικρών – δείχνουν να έχουν τη δυνατότητα να είναι παρόντα στην επόμενη Βουλή.

5. Ενδιαφέρον έχει ακόμη ότι τα δυο μεγάλα κόμματα – παρά την τεράστια διαφορά μεταξύ τους – συγκεντρώνουν μαζί και συνολικά αρκετά λιγότερο από το 60% της προτίμησης του εκλογικού σώματος. Αρα: Πάνω από 40% των Ελλήνων ψηφοφόρων είναι επιφυλακτικοί απέναντι στην παντοδυναμία του δικομματισμού (που κάποτε έφτανε και ξεπερνούσε το 75%). Πολλοί βιάστηκαν συνεπώς να προαναγγείλουν τον “θάνατο” των μικρών κομμάτων. Αντίθετα: Η προκήρυξη εσπευσμένων εκλογών μπορεί να υποχρεώσει πολλούς μικρούς που δεν “έπιασαν” το 3% να συνασπιστούν όσο ευκαιριακές κι αν είναι τέτοιες συνεργασίες.

6. Θεωρώ τελος απόλυτα θετική τη μείωση της πολιτικής επιρροής της Χρυσής Αυγής έστω κι αν θεωρήσουμε ότι ένα τμήμα της δύναμής της κατευθύνθηκε στο κόμμα Βελόπουλου.

ΥΓ. Οφείλω να ομολογήσω ότι αδίκησα πολλούς δημοσκόπους με τα σχόλιά μου το τελευταίο διάστημα. Αντίθετα με ό,τι είχε συμβεί σε πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις αυτή τη φορά πολλοί έκαναν καλές προβλέψεις, όπως αποδείχθηκε στην πράξη. Αν και την τελευταια εβδομάδα απο τον φόβο μιας ενδεχομένης αποτυχίας ειχαν σπεύσει να κάνουν κάποιες “διορθώσεις”.

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

profile player 960x540 25

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

Για την περίοδο που πάλευε με τον καρκίνο μίλησε η Δώρα Χρυσικού, αποκαλύπτοντας μια ιστορία…

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…