Αντώναρος: Η κοροϊδία των συνταξιούχων

Ο Ευάγγελος Αντώναρος με ανάρτηση του σχολιάζει καυστικά  την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε «κούρεμα 60%» στα αναδρομικά των συνταξιούχων

Αντώναρος

«Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα απο το να κοροϊδεύει με τέτοιο ξεδιάντροπο τρόπο μια κυβέρνηση την πιο ευάλωτη κοινωνική ομάδα. Τους συνταξιούχους», αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook ο Ευάγγελος Αντώναρος.

Και προσθέτει:

«Πάνω από τα μισά από αυτά που δικαιούνταν— βάσει δικαστικής απόφασης — οι συνταξιούχοι κόβονται. Και επικουρικές συντάξεις και δώρα. ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ. Και τα συστημικά μέσα κάνουν πως δεν καταλάβαίνουν. Κι ας μιλούν κάποια άλλα, λίγα — σωστά — “για μεγάλη απάτη”.»

Διαβάστε την ανάρτησή του:

Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα απο το να κοροιδεύει με τέτοιο ξεδιαντροπο τρόπο μια κυβέρνηση την πιο ευάλωτη κοινωνική ομάδα.

Τους συνταξιούχους.

Με ύφος θριαμβευτή και μεγάλου ευεργέτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε στη Βουλή ότι οι συνταξιούχοι θα παρουν όλα τα αναδρομικά εφ άπαξ μεχρι το τέλος του 2020.

Οι χειροκροτητές ενθουσιάσθηκαν. Τα φιλικά μέσα επευφήμησαν.

Κι οι συνταξιούχοι χάρηκαν. Προς στιγμήν. Για να προσγειωθούν σχεδόν αμέσως. Γιατι ο Μητσοτάκης διευκρίνισε — με μια φρασούλα — ότι θα καταβληθούν τελικά μόνον 1,4 δισ ευρώ κυρίων συντάξεων. Γιατί τόσα — δήθεν — έχει το δημόσιο ταμείο.

Με άλλα λόγια: Πάνω απο τα μισά απο αυτά που δικαιούνταιν— βάσει δικαστικής απόφασης — οι συνταξιούχοι κόβονται. Και επικουρικές συντάξεις και δώρα. ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ. Και τα συστημικά μέσα κάνουν πως δεν καταλάβαίνουν. Κι ας μιλούν κάποια άλλα, λίγα — σωστά — “για μεγάλη απάτη”.

Προσωπικά είμαι έξω φρενών. Γιατι όλες οι πολιτισμένες κοινωνίες

κρινονται απο τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τους πολίτες τρίτης ηλικίας. Τους συνταξιούχους. Τους απόμαχους. Τους πατεράδες και τις γιαγιάδες μας. Αυτούς που σφίξανε το ζωνάρι για δεκαείες προκειμένου να μας μεγαλώσουν και να μας σπουδάσουν. Αυτούς που δεν έχουν τη δυνατότητα μέσα στην οικονομική κρίση να κερδίσουν λόγω ηλικίας ούτε ένα ευρώ για να βελτιώσουν τη σύνταξη που τους πετσόκοψε κατ επανάληψη ο εφοριακός κ. Βρουτσης. Αυτούς που εξοικονομούν πάντα ενα εικοσάρικο για να δώσουν στον γιο η στην εγγονή τους.

Κι έρχεται τωρα ο Μητσοτάκης και τους φτύνει κατάμουτρα. Κι όχι μ,όνο αυτό: Τους το “πλασάρει” και ως μεγάλη χάρη. Σαν προσωπική γαλαντομιά. Γιατί ξέρει ότι οι συνταξιούχοι ανεβάζουν κυβερνήσεις — άλλωστε σε μεγάλο ποσοστό τον ψήφισαν πιστεύοντας στις κούφιες προεκλογικές υποσχέσεις του.

Και το πιο χυδαίο απ΄όλα: Βγαίνουν κάποια παπαγαλάκια της κυβέρνησης και λένε ότι δεν πρέπει να αδικηθούν οι νεώτερες γενιές, ότι τα χρηματα θα μπορούσαν να είχαν πάει σε αγορά εξοπλιστικού υλικού κι άλλες σαχλαμάρες. Προσπαθώντας να προκαλέσουν, συν τοις άλλοις, έναν κοινωνικό αυτοματισμό. Μια συγκρουση γενεών.

Ε λοιπόν όχι. Οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να καταπιούν αυτή την ανείπωτη κοροιδια. Μπορεί να μην έχουν την δυναμη η την πολυτέλεια να οργανώνονται. Αλλά διαθέτουν μια ψήφο ο καθένας. Και τώρα ξέρουν ποιον πρέπει να μαυρίσουν γιατί τους κορόιδεψε στη ψύχρα. Και μπορεί αυτή η ώρα να μην ειναι τόσο μακριά.

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.